Hoe kun je een ui snijden zonder te huilen?! Wij kennen een eenvoudige en beproefde manier!

Het schillen en snijden van uien is een van de minst aangename dingen die we in de keuken doen. Wanneer de schil wordt beschadigd, geeft het een enzym (alliinase) af, die reageert met andere ingrediënten wat het tranen van de ogen veroorzaakt.

Dit “traangas” irriteert het bindvlies sterk, en die onaangename ervaring willen we graag vermijden. Er worden online diverse rare werkwijzen beschreven.


Er zijn een heleboel manieren, zoals het opzetten van een veiligheidsbril tot een stuk brood onder de bovenlip doen. Sommige zijn effectief, anderen niet zo erg. Gelukkig hebben we de perfecte manier om je onnodige tranen te besparen. Gebruik hiervoor gewone olie, dat op het mes moet worde gesmeerd. Het is belangrijk om het mes goed te slijpen. Als het mes bot is dan worden de vezels kapot gerukt, wat weer bijdraagt aan de afgifte van irriterende gassen.
Als we maar één ui snijden, zullen we gewoon op onze tanden bijten en accepteren we het gewoon, maar als er een aantal liggen te wachten, is dat niet zo erg aantrekkelijk. Deze methode is dus voor degenen die niet graag onnodig huilen!

Pagina 1 van 1


bron : gazeta.tv

Stukjes plastic in populaire repen! De terugroepactie is momenteel in volle gang!
Het bedrijf Mars is zojuist begonnen met een massale terugroepactie van een aantal van hun producten. Woordvoerder Roul Hamacher meldde onlangs dat er Snickers, Marsen, sommige Milky Way producten en ook producten uit de Celebrations collectie met eeDeze Mensen Hebben Hun Oude Leven Achter Zich Gelaten, Bouwden Een Huis Op Wielen En Gingen Op Weg Voor Een Reis Door Noord-Amerika. Bekijk Hun Geweldige Reis!
Twee jaar geleden merkte een echtpaar dat de hoge huur en hun schuld bij de universiteit ervoor zorgde dat ze hun bestaande levensstandaard niet langer konden behouden. Zij vond dat ze op die manier nooit haar passie om te schrijven na zou kunnen str

Moederinstinct is nooit verkeerd. Dit is het verhaal van een kat, die niet stopt met zoeken naar haar kleintjes
Het helpen van dieren is een belangrijke en nobele taak, die terughoudendheid en verantwoordelijkheid vraagt. Die hulp zal helaas soms onbewust schade aanrichten. Een poes in Nieuw-Zeeland was het slachtoffer van zo’n situatie, toen iemand haar kit

Badkamers met 3D vloer. Kijk hoe spectaculair het eruit ziet!
Muurschilderingen zijn niet alleen voor muren. Mensen gebruiken ze ook op de vloer in de badkamer! Daardoor kan je de indruk krijgen dat je op het strand vol met vissen, dolfijnen en haaien staat, die recht op je benen afkomen tijdens het tandenpoets