Hoe kun je een ui snijden zonder te huilen?! Wij kennen een eenvoudige en beproefde manier!

Het schillen en snijden van uien is een van de minst aangename dingen die we in de keuken doen. Wanneer de schil wordt beschadigd, geeft het een enzym (alliinase) af, die reageert met andere ingrediënten wat het tranen van de ogen veroorzaakt.

Dit “traangas” irriteert het bindvlies sterk, en die onaangename ervaring willen we graag vermijden. Er worden online diverse rare werkwijzen beschreven.


Er zijn een heleboel manieren, zoals het opzetten van een veiligheidsbril tot een stuk brood onder de bovenlip doen. Sommige zijn effectief, anderen niet zo erg. Gelukkig hebben we de perfecte manier om je onnodige tranen te besparen. Gebruik hiervoor gewone olie, dat op het mes moet worde gesmeerd. Het is belangrijk om het mes goed te slijpen. Als het mes bot is dan worden de vezels kapot gerukt, wat weer bijdraagt aan de afgifte van irriterende gassen.
Als we maar één ui snijden, zullen we gewoon op onze tanden bijten en accepteren we het gewoon, maar als er een aantal liggen te wachten, is dat niet zo erg aantrekkelijk. Deze methode is dus voor degenen die niet graag onnodig huilen!

Pagina 1 van 1


bron : gazeta.tv

Toen hij de planten aanraakte, gebeurde er iets bijzonders!
De natuur heeft geweldige ideeën over hoe de vruchten van planten zich over een zo groot mogelijk gebied kunnen verspreiden en ontkiemen. Er zijn verschillende manieren, waaronder het hebben van zaden binnenin heerlijk fruit, zodat dieren de zaden eDeze gorilla kreeg een perfect cadeau voor zijn 44e verjaardag!
De gorilla Koko kreeg een speciaal cadeau voor zijn 44e verjaardag. De Amerikaanse gorilla, die bekend staat om zijn vermogen om gebarentaal te gebruiken, kreeg een doos met katjes. Het dier mocht twee katten kiezen uit dit vrolijke stelletje. De ov

Deze foto is op internet in één dag een hit geworden. Waarom? Het gaat om de ongebruikelijke boodschap die het heeft!
Ayanna Toye Barrows heeft dit jaar op 13 april enkele foto’s op haar Facebook-account gepost. Deze tonen haar dochter en een jongen die ze onlangs op het strand had ontmoet. Onder een foto schreef ze een commentaar dat al snel de harten van vel

11 dingen die we van kinderen kunnen leren
Een karakteristieke eigenschap onder kinderen is oprechtheid. Ze zullen zonder aarzeling zeggen wat ze niet leuk vinden, zelfs als de waarheid lastig voor die persoon is. Ze zeggen openlijk wat ze denken en voelen. Deze eigenschap kan ook bij volwass