Hoe kun je een ui snijden zonder te huilen?! Wij kennen een eenvoudige en beproefde manier!

Het schillen en snijden van uien is een van de minst aangename dingen die we in de keuken doen. Wanneer de schil wordt beschadigd, geeft het een enzym (alliinase) af, die reageert met andere ingrediënten wat het tranen van de ogen veroorzaakt.

Dit “traangas” irriteert het bindvlies sterk, en die onaangename ervaring willen we graag vermijden. Er worden online diverse rare werkwijzen beschreven.


Er zijn een heleboel manieren, zoals het opzetten van een veiligheidsbril tot een stuk brood onder de bovenlip doen. Sommige zijn effectief, anderen niet zo erg. Gelukkig hebben we de perfecte manier om je onnodige tranen te besparen. Gebruik hiervoor gewone olie, dat op het mes moet worde gesmeerd. Het is belangrijk om het mes goed te slijpen. Als het mes bot is dan worden de vezels kapot gerukt, wat weer bijdraagt aan de afgifte van irriterende gassen.
Als we maar één ui snijden, zullen we gewoon op onze tanden bijten en accepteren we het gewoon, maar als er een aantal liggen te wachten, is dat niet zo erg aantrekkelijk. Deze methode is dus voor degenen die niet graag onnodig huilen!

Pagina 1 van 1


bron : gazeta.tv

Facebook Comment
Wanneer jouw hond zich zo gedraagt, dan betekent dit dat hij je iets belangrijks probeert te vertellen!
Het leven zou een stuk eenvoudiger zijn als iedereen dezelfde taal sprak. Niet alleen mensen, maar ook dieren. We zijn misschien niet direct geinteresseerd in wat een boven ons vliegende mug ons te zeggen heeft. Maar als andere zoogdieren konden pratLust je graag jelly beans uit de winkel? Je kunt ze heel gemakkelijk zelf maken!
Je kunt in de winkels van alles krijgen en we hoeven er geen moeite voor te doen als we iets lekkers willen eten. Maar met een beetje inspanning en wat voorbereiding kunnen we heel goedkoop de lekkerste gerechten en desserts maken. Iedereen die van j

Op Het Eerste Gezicht Is Dit Een Oude Verwaarloosde Tafel… Maar Na Zonsondergang Verandert Hij In Iets Fantastisch! Kijk Zelf Maar!
In oude houten meubels zitten vaak lelijke scheuren en schaafplekken die niet goed tonen. Een man besloot de natuurlijke afwijkingen te gebruiken en creëerde iets fantastisch. Ben je benieuwd hoe hij het deed? Lees op de volgende pagina! Waarschijnl

Na Tien Jaar Durfden Ze In De Bunker In Hun Tuin Te Kijken! Kijk Eens Wat Ze Hebben Gevonden!
Tien jaar geleden kocht een familie in Wisconsin het huis van de lokale chirurg Frank Pansch. Hij bouwde een bunker in zijn tuin waar hij kon schuilen voor een nucleaire aanval. De nieuwe eigenaren waren zich bewust van het bestaan van de bunker, maa