Hoe kun je een ui snijden zonder te huilen?! Wij kennen een eenvoudige en beproefde manier!

Het schillen en snijden van uien is een van de minst aangename dingen die we in de keuken doen. Wanneer de schil wordt beschadigd, geeft het een enzym (alliinase) af, die reageert met andere ingrediënten wat het tranen van de ogen veroorzaakt.

Dit “traangas” irriteert het bindvlies sterk, en die onaangename ervaring willen we graag vermijden. Er worden online diverse rare werkwijzen beschreven.


Er zijn een heleboel manieren, zoals het opzetten van een veiligheidsbril tot een stuk brood onder de bovenlip doen. Sommige zijn effectief, anderen niet zo erg. Gelukkig hebben we de perfecte manier om je onnodige tranen te besparen. Gebruik hiervoor gewone olie, dat op het mes moet worde gesmeerd. Het is belangrijk om het mes goed te slijpen. Als het mes bot is dan worden de vezels kapot gerukt, wat weer bijdraagt aan de afgifte van irriterende gassen.
Als we maar één ui snijden, zullen we gewoon op onze tanden bijten en accepteren we het gewoon, maar als er een aantal liggen te wachten, is dat niet zo erg aantrekkelijk. Deze methode is dus voor degenen die niet graag onnodig huilen!

Pagina 1 van 1


bron : gazeta.tv

Als je hoogtevrees hebt, dan is die plaats niet voor jou! Alleen voor de dapperen.
Als je hoogtevrees hebt, dan kan je naar die attracties in Chicago uit beneden kijken. Dit zijn zgn. City liften in Jogn Hancock Tower, een uitzichtplatform die om 1000 voeten buigt en op 94 verdieping zich bevindt. Wij raden het niet aan mensen metDeze hond had een eerste ontmoeting met een kind met het syndroom van down! Zijn gedrag was erg ongebruikelijk!
De labrador ziekt iets speciaals in deze ziekte jongen…   De meeste mensen zien niet dat… hem te behandelen met extreme zachtheid en genegenheid. De is een perfect voorbeeld van liefdevolle honden!

Een ongewone confrontatie: rat versus slang. Zo’n ongelijke strijd kan alleen een moeder aangaan, ter verdediging van haar jong
De dierenwereld is wreed en kent geen compromissen, want daar geldt het recht van de sterkste. Roofdieren moeten jagen om te overleven en de gemakkelijkste slachtoffers zijn de onervaren jongen, die de gevaren om hen heen nog niet herkennen en zich n

Een voorbijganger zag dat er iets uit een grote pijp stak. Gelukkig besloot hij het te controleren!
Een arme kat kwam ongelukkig vast te zitten in een grote metalen pijp, en kon er niet meer uit komen. Het zat daar twee dagen lang zonder voedsel of water. Hij was bijna volledig uitgeput. Zijn kopje zat urenlang in de volle zon. Het is zelfs een won