Hoe kun je een ui snijden zonder te huilen?! Wij kennen een eenvoudige en beproefde manier!

Het schillen en snijden van uien is een van de minst aangename dingen die we in de keuken doen. Wanneer de schil wordt beschadigd, geeft het een enzym (alliinase) af, die reageert met andere ingrediënten wat het tranen van de ogen veroorzaakt.

Dit “traangas” irriteert het bindvlies sterk, en die onaangename ervaring willen we graag vermijden. Er worden online diverse rare werkwijzen beschreven.


Er zijn een heleboel manieren, zoals het opzetten van een veiligheidsbril tot een stuk brood onder de bovenlip doen. Sommige zijn effectief, anderen niet zo erg. Gelukkig hebben we de perfecte manier om je onnodige tranen te besparen. Gebruik hiervoor gewone olie, dat op het mes moet worde gesmeerd. Het is belangrijk om het mes goed te slijpen. Als het mes bot is dan worden de vezels kapot gerukt, wat weer bijdraagt aan de afgifte van irriterende gassen.
Als we maar één ui snijden, zullen we gewoon op onze tanden bijten en accepteren we het gewoon, maar als er een aantal liggen te wachten, is dat niet zo erg aantrekkelijk. Deze methode is dus voor degenen die niet graag onnodig huilen!

Pagina 1 van 1


bron : gazeta.tv

Facebook Comment
Waar ze haar voeten mee inwreef is in elk huishouden beschikbaar. Vreemd dat bijna niemand het gebruikt!
Als we moe zijn en een gebrek aan energie hebben, drinken we graag een kopje koffie, wat het lichaam effectief stimuleert. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om instant koffie te drinken, terwijl anderen zich een dag zonder “echte koffie&#Eén snelle beweging kan een peuter van verstikking redden. Iedereen zou dit moeten weten!
Kinderen hebben de neiging om onvoorspelbaar te zijn en je moet ogen achter in je achterhoofd hebben om ze onder controle te houden en hen tegen de vele gevaren te beschermen. Ze zijn erg nieuwsgierig naar de wereld, en om nieuwe dingen te leren en o

Een meisje liep naar een hondenkooi en zag iets dat geen van de volwassenen had o-gemerkt!
De ogen van een leuke vrouwtjeshond keken elke dag hoopvol naar de mensen die langs haar kooi liepen, maar iedereen liep door, zonder aandacht voor haar lot. Ze kon niet wachten op de dag dat ze eindelijk haar eigen thuis en gezin zou vinden. Het was

De mensen dachten dat deze pup zijn overleden baasje miste. De waarheid bleek heel anders te zijn!
Het is bijna een jaar geleden dat het internet werd overspoeld door een foto van een hond die een gat groef in het graf van zijn meester, en daar lange tijd in bleef rouwen. Dergelijk gedrag komt natuurlijk soms voor, zoals hier, maar de hond had het