Ben jij op zoek naar de zin van het leven? Luister dan naar het advies van een oude man, die ons eraan herinnert dat het leven wispelturig is.

Het leven is het kostbaarste geschenk, dat slechts één keer wordt gegeven. Je kunt de tijd niet terugdraaien, het verleden veranderen of iets nog eens beleven, waardoor elke dag heel belangrijk is. Een oude Kroatische man herinnert ons eraan dat wie het leven vanuit zijn perspectief bekijkt, hele juiste conclusies trekt.  

In Afrika bestaat een spreekwoord: “Als een oude man sterft, is het alsof er een hele bibliotheek in brand gestoken is.” Ik denk niet dat er een betere zin is om de enorme waarde van ouderen te verwoorden. Alleen iemand die tientallen jaren heeft geleefd is in staat om bepaalde dingen op te merken of ze te begrijpen. Helaas is de moderne wereld nog steeds dingen aan het najagen, en ouderen maken geen deel meer uit van de ratrace, ze worden over het hoofd gezien en niet gewaardeerd. Laten we dus even stil staan en luister naar wat er door de generatie van onze grootouders en overgrootouders over het leven kan worden gezegd. Deze keer sprak een grijze Kroaat, die besloot de jongeren wat advies te geven over de essentie van het leven.


Ware wijsheid komt met de jaren.

starac-696x419


1. Het leven bestaat niet alleen uit geluk.

De oude man herinnert de jongeren eraan om niet alleen plezier in het leven te verwachten. Er is ook verdriet nodig in het leven, want zonder dat zouden we niet van het geluk kunnen genieten. Moeilijke momenten zijn als stormen, als je erin slaagt om ze te overleven, dan zal de zon in de lucht staan en een regenboog doen verschijnen.

glasses-1004311_960_720


2. Het leven is een geschenk waarvoor wij dankbaar moeten zijn.

De relatie tussen ouders en kinderen is in de afgelopen decennia heel erg veranderd. Zoals de Kroaat opmerkt was er een tijd dat kinderen hun ouders respecteerden, ze meer gehoorzaam waren en vooral dankbaar voor de gave van het leven en de zorg die ze kregen. In de huidige tijd ziet de man vaak jongeren met een veeleisende houding, en daarom adviseert hij om nooit het werk te vergeten dat ouders in de opvoeding van hun kinderen steken.

thank-you-515514_960_720


3. Het leven kent maar een beperkte tijd.

Gevangen door de dagelijkse gang van zaken vergeten we onze sterfelijkheid. Ons leven kan op elk moment beëindigd worden en er is niets dat we kunnen doen om het te veranderen, dus de belangrijkste dingen mogen niet worden uitgesteld. Het allerbelangrijkste in het leven is de relatie met onze geliefden, dus de oude man herinnert ons eraan om niet te vergeten voldoende tijd door te brengen met degenen die we liefhebben, vooral de ouderen die altijd vol ongeduld op een bezoek van hun kinderen, kleinkinderen of achterkleinkinderen wachten.

hourglass-620397_960_720
bron : virealno.com

Facebook Comment
Als je een sjaal ziet die aan een boom is bevestigd, verwijder die dan niet! Hij is er niet per ongeluk…
Blijkbaar komt wat je geeft altijd weer bij je terug, en als we ooit iemand in nood hebben geholpen, zal iemand in de toekomst hetzelfde voor ons doen. Het is beter om als goede buren samen te leven, want door tevredenheid kun je iemands lot veranderNa het zien van deze foto’s zul je nooit meer ! Waarom is hier vrijwel niets over bekend?
Palmolie is ongelooflijk slecht voor de gezondheid, maar het wordt nog steeds in veel producten gebruikt. Het is te vinden in snoep, margarine, zeep, cosmetica, diepvriesproducten en instant soepen. Het is afkomstig van de vruchten van oliepalmen. He

Door een ziekte kan zij haar zoon niet meer herinneren, maar toen werd het spel onmogelijk! Zie hier en deel de emotie met ons!
De zoon wou een liedje zingen voor zijn moeder. De vrouw leed al Alzheimer, wat ervoor zorgt dat je je man en kinderen niet meer kan herinneren. Maar ze nooit de steun verlaten. De familie is sterker dan deze verschrikkelijk, helaas ongeneesbare ziek

Een vrouw van 250 kilo bevalt van een kind. Hoeveel denk je dat het kind weegt?
Obesitas is een van de levensstijl gerelateerde ziektes die ongeveer 20% van de bevolking treft. Er komen steeds meer zwaarlijvige mensen en er is weinig hoop dat de statistieken in de nabije toekomst veel beter worden. Voedsel dat rijk is aan calori