Ben jij op zoek naar de zin van het leven? Luister dan naar het advies van een oude man, die ons eraan herinnert dat het leven wispelturig is.

Het leven is het kostbaarste geschenk, dat slechts één keer wordt gegeven. Je kunt de tijd niet terugdraaien, het verleden veranderen of iets nog eens beleven, waardoor elke dag heel belangrijk is. Een oude Kroatische man herinnert ons eraan dat wie het leven vanuit zijn perspectief bekijkt, hele juiste conclusies trekt.  

In Afrika bestaat een spreekwoord: “Als een oude man sterft, is het alsof er een hele bibliotheek in brand gestoken is.” Ik denk niet dat er een betere zin is om de enorme waarde van ouderen te verwoorden. Alleen iemand die tientallen jaren heeft geleefd is in staat om bepaalde dingen op te merken of ze te begrijpen. Helaas is de moderne wereld nog steeds dingen aan het najagen, en ouderen maken geen deel meer uit van de ratrace, ze worden over het hoofd gezien en niet gewaardeerd. Laten we dus even stil staan en luister naar wat er door de generatie van onze grootouders en overgrootouders over het leven kan worden gezegd. Deze keer sprak een grijze Kroaat, die besloot de jongeren wat advies te geven over de essentie van het leven.


Ware wijsheid komt met de jaren.

starac-696x419


1. Het leven bestaat niet alleen uit geluk.

De oude man herinnert de jongeren eraan om niet alleen plezier in het leven te verwachten. Er is ook verdriet nodig in het leven, want zonder dat zouden we niet van het geluk kunnen genieten. Moeilijke momenten zijn als stormen, als je erin slaagt om ze te overleven, dan zal de zon in de lucht staan en een regenboog doen verschijnen.

glasses-1004311_960_720


2. Het leven is een geschenk waarvoor wij dankbaar moeten zijn.

De relatie tussen ouders en kinderen is in de afgelopen decennia heel erg veranderd. Zoals de Kroaat opmerkt was er een tijd dat kinderen hun ouders respecteerden, ze meer gehoorzaam waren en vooral dankbaar voor de gave van het leven en de zorg die ze kregen. In de huidige tijd ziet de man vaak jongeren met een veeleisende houding, en daarom adviseert hij om nooit het werk te vergeten dat ouders in de opvoeding van hun kinderen steken.

thank-you-515514_960_720


3. Het leven kent maar een beperkte tijd.

Gevangen door de dagelijkse gang van zaken vergeten we onze sterfelijkheid. Ons leven kan op elk moment beëindigd worden en er is niets dat we kunnen doen om het te veranderen, dus de belangrijkste dingen mogen niet worden uitgesteld. Het allerbelangrijkste in het leven is de relatie met onze geliefden, dus de oude man herinnert ons eraan om niet te vergeten voldoende tijd door te brengen met degenen die we liefhebben, vooral de ouderen die altijd vol ongeduld op een bezoek van hun kinderen, kleinkinderen of achterkleinkinderen wachten.

hourglass-620397_960_720
bron : virealno.com

Hij Bracht Anderhalf Jaar Door In Totale Wildernis, Op Zoek Naar Goud… Je Zal Echt Onder De Indruk Zijn Als Je De Reden Hoort Waarom Hij Er Naartoe Ging!
John Greenwood had een briljant idee! Hij besloot de Schotse bergen in te gaan op zoek naar goud. Hij wilde de vrouw die hij liefhad imponeren! Hij besloot om dit edelmetaal te gebruiken voor trouwringen! :) Toen Morag Shearer zijn huwelijksaanzoek aWeet jij waarom je jouw eigen stem anders hoort? De reden zal je verbazen!
We horen onze eigen stem anders als we iets hardop zeggen. Als we onze woorden later op een opname terug horen, zijn we verbaasd dat het onze stem is. Het klinkt immers heel anders. Je kunt je voorstellen dat dat heel merkwaardig is! Er zijn niet vee

Een uittreksel met de beginselen van savoir vivre, hiermee zul je in een restaurant nooit in verlegenheid worden gebracht!
Iedereen weet bepaalde dingen, zoals dat je in onze cultuur niet met een volle mond moet praten, je bord moet aflikken of slurpen (hoewel dat in Japan wordt gezien als waardering voor het voedsel). Maar het is de moeite waard een paar basisregels van

Je zult niet geloven hoe deze steden door de jaren heen zijn veranderd!
De wereld is in zeer snel tempo aan het veranderen, en soms is het moeilijk om alles bij te houden. Vooral als je terugkomt op de plaats waar je bent opgegroeid en de veranderingen ziet die daar in de tijd zijn gemaakt. Steeds als het interessant wor