Schadelijke ingrediënten in cosmetica voor baby’s. Zie wat je moet vermijden, zodat je kind niet gewond raakt


1. Natriumlaurylsulfaten (in cosmetica gebruikt onder de namen: natriumlaurylsulfaat, SLS, natriumlaurethsulfaat, SLES)

Dit zijn krachtige schoonmaakmiddelen met reinigende en ontvettende eigenschappen. Ze werden vroeger gebruikten voor het wassen van auto’s, machines, motoren en schepen, en we weten niet hoe ze in cosmetica terecht kwamen. Maar het feit is dat we ze nu in allerlei schoonmaakmiddelen, shampoos en zelfs tandpasta kunnen vinden. Ze irriteren en drogen de huid, irriteren de ogen, en komen ook in het bloed terecht, zij beïnvloeden het gehele lichaam en hopen zich op in de lever. Waarschijnlijk lijdt het gebruik ervan rond de genitale gebieden tot kanker. Kinderen zijn er met name erg kwetsbaar voor.

kosmetyki42. Triclosan

In cosmetica fungeert Triclosan als een antisepticum. Bij gebruik op lange termijn veroorzaakt het kanker, zoals aangetoond bij dierproeven. Het mag niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap en bij borstvoeding. Geen wonder dat het ook niet aangeraden wordt voor kinderen. Je kunt hier meer over dit ingrediënt lezen.

kosmetyki53. Parabenen (in cosmetica genaamd: methyl-, ethyl- propyl-, butylparabenen)

Dit zijn krachtige conserveermiddelen. Zij kunnen leiden tot ontstekingen vergelijkbaar met allergische reacties, bijv. bij contact met dermatitis of urticaria. Het komt de bloedbaan binnen via de huid. Het heeft een oestrogene en kankerverwekkende werking. Behalve door kinderen moet het ook absoluut worden vermeden door zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

kosmetyki64. Paraffine (in cosmetica gebruikt onder de naam Minerale Olie, vaseline, paraffine, paraffineolie)

Dit zijn uit aardolie verkregen stoffen (aardolie destillaten), die voornamelijk werken op het huidoppervlak en niet in de bloedbaan doordringen. Ze verstoppen poriën, trekken stof en bacteriën aan en blokkeren de toegang van zuurstof tot de huid. Ze zijn verantwoordelijk voor het ontstaan van acne en mee-eters, en belemmeren het herstel. Ze worden toegevoegd aan cosmetica om het volume van het product in de verpakking te verhogen. Door het blokkeren van de poriën maken ze alle waardevolle ingrediënten van cosmetica ineffectief, omdat ze niet doordringen tot de huid.

kosmetyki75. Ftalaten

We weten niet hoe ze in cosmetica beland zijn, aangezien de industrie ze onder andere gebruikt als een ingrediënt in PVC vloeren! Ze kunnen astma en allergieën bij kinderen veroorzaken, en de kans op onvruchtbaarheid bij vrouwen verhogen. Wanneer ze op de huid worden toegepast, dringen ze door in het bloed en het bloed van de foetus, en ook de melk, en moeten daarom beslist worden vermeden door zwangere vrouwen en zogende moeders. Het is aangetoond dat zij schade toebrengen aan reproductieve cellen en de cellen van de bijnieren.

kosmetyki86. Glycolen (in cosmetica genaamd: Propyleenglycol, PG xyleen glycol)

In cosmetica worden ze gebruikt als oplosmiddel. Ze komen gemakkelijk door de huid in het bloed terecht, en ze zijn kankerverwekkend en toxisch (in geval van consumptie, kunnen ze zelfs de lever, bloedcellen en het beenmerg beschadigen!). Als ze in de ogen terecht komen, veroorzaken ze scheurtjes en een branderig gevoel, en het inademen ervan in aerosols kan de luchtwegen beschadigen. Cosmetica met glycolen als ingrediënt mag niet worden gebruikt door zwangere en zogende vrouwen. Ze worden ook niet aanbevolen voor kinderen.7. Geurstoffen (in cosmetica genaamd: Parfum, Geur, Aroma)

Meestal zijn dit schadelijke stoffen met irriterende eigenschappen en ze zijn vermoedelijk kankerverwekkend. De cumulatieve naam – Aroma Parfum – getuigt van het feit dat fabrikanten niet willen opscheppen over de ingrediënten van de geurstoffen, die bij de productie van cosmetica worden gebruikt. Het is beter om ze te vermijden tijdens de zwangerschap en bij borstvoeding. Baby’s en kinderen hebben geen cosmetica met deze ingrediënten nodig.

kosmetyki98. Talk (gebruikt in cosmetica onder de naam: Talk)

Dit is het belangrijkste ingrediënt van vele poeders voor zuigelingen. Het blijkt echter dat het tumoren kan veroorzaken! Samen met zweet en talg blokkeert het echter de poriën en verstoort daardoor de goede werking van de huid.

kosmetyki109. Oxybenzone (cosmetica onder de namen Oxybenzone Benzofenon-3, Benzofenon-3, Oxybenzone, Hydroxi-methoxi-benzofenon, 2-hydroxy-4-methoxy-benzofenon, 2-hydroxy-4-methoxyfenyl-phenylmethanon, 2-hydroxy- 4-methoxybenzophenon)

In cosmetica werkt dit ingrediënt als een UV-filter. Helaas is het kankerverwekkend en komt in de bloedbaan terecht, en moet daarom tijdens de zwangerschap en bij borstvoeding absoluut worden vermeden. Het is afgeleid van het giftige Benzaphenon en hoewel producenten weten dat het schadelijk is, voegen ze het toe aan cosmetica vanwege de lage productiekosten. Recente studies hebben bevestigd dat het een negatief effect op de foetus kan hebben.

kosmetyki11bron : luskiewnik.strefa.p

Deze hongerige hond pakte met haar mond een pasgeboren baby en deed iets wat niemand had verwacht! Dit verhaal zou een heel ander einde krijgen…
Een of andere hongerige en dakloze hond zwierf door de straten van Omanu (op het Arabische schiereiland), toen hij een zeer ongewone ontdekking deed. Hij vond een drie dagen oude baby, die door zijn moeder direct na de geboorte was achtergelaten. HoeHou je ervan om rode lippenstift te gebruiken? Na het lezen van dit artikel, zul je er nooit meer op dezelfde manier naar kijken!
In het algemeen is de kleurstof niet giftig, maar mensen die last hebben van allergieën moet opletten, omdat het jeuk of een rode huid kan veroorzaken. Een groot deel van de consumenten zijn zich er niet van bewust dat cochenille van insecten afkoms

Ooit iemand met zo’n tatoeage gezien? Het draagt een geweldige boodschap uit! Sommige tatoeagestudio’s doen deze gratis!
Waarom een puntkomma? In de literatuur gebruiken auteurs puntkomma’s als ze niet zeker weten of de zin compleet is of niet. Hier ben jij de auteur en de straf is jouw leven – verklaren de oorspronkelijke bedenkers van de Puntkomma Project

De briljante manier van Albert Einstein om problemen op te lossen! Door deze methode zullen jouw problemen tot het verleden behoren!
Gebruik de juiste taal Creëer een positieve motivatie. Denk na over de voordelen van het oplossen van problemen, niet over obstakels. Daar zit een verschil tussen: “Ik ga binnenkort stoppen met roken” en “Ik ga stoppen met roken vanwege mi