Eindelijk! Wetenschappers hebben bewezen dat je net zoveel chocolade kan eten als je maar wilt!

Wij hebben altijd wel een excuus voor onze kleine zwakheden. Koekjes in het restaurant of pizza om 6 uur ‘s avonds en we zijn altijd op zoek naar excuses om onszelf iets te geven. Ieder van ons stelt gezondheid op prijs en misschien is dat wel de reden waarom we zo zenuwachtig worden als we eens iets verkeerds doen.

Maar wetenschappers hebben eindelijk serieus onderzoek gedaan en ze kwamen erachter dat chocolade geen vijand voor onze gezondheid is.Chocolade blijkt goed voor de hersenen te kunnen zijn, en meer in het bijzonder maakt het ons slimmer!

Om deze theorie te kunnen bevestigen, werd het cardiovasculaire systeem en de cognitieve functies van 968 mensen van 23 tot 98 jaar onderzocht. De resultaten bevestigden dat liefhebbers van chocolade een betere score behaalden! Hun cognitieve systeem, visueel-ruimtelijk geheugen, abstract en logisch redeneren functioneerde op een veel hoger niveau dan degenen die deze lekkernij vermeden!

czekolada

 


Regelmatig ingenomen flavonoïden, zoals die welke in cacaobonen te vinden zijn, beschermen de hersenen tegen veroudering. De enige schaduwkant van dit heugelijke nieuws is dat chocolade die meer cacao bevat heeft ook een beter resultaat heeft, dat wil zeggen: hoe bitterder hoe beter. Je kunt het beste gokken op een regelmatige, maar lage dosis. ;)

Chocolade van goede kwaliteit bevat 53,49 mg flavonoïden per 100 g chocolade, en chocolade van gemiddelde kwaliteit 13,35 mg. Om de flavonoïden op het juiste niveau te houden, zou je 18 repen goede chocolade of 74 repen melkchocolade moeten eten. Natuurlijk is dat onmogelijk, maar in dit geval is een halve reep chocoladereep een lage prijs om te betalen in ruil voor de gezondheid van onze hersenen ;)

czekolada2

Pagina 1 van 1


bron : mindbodygreen.com

Medewerkers van een café vertelden een dakloze om direct te vertrekken. Je zult niet geloven hoe hij de koffie op een andere plaats kreeg…
Op een dag zag een vrouw die samen met een vriend in een café zat, twee elegante mensen de winkel binnenkomen. Ze liepen naar de bedienden en bestelden 5 koffie, waarvan 3 “uitgesteld”. Even later verlieten ze het café met slechts tweeHet geheim van een heel bekende acteur werd pas na zijn dood onthuld. Waarom heeft hij dat geheim gehouden?
De soldaat Kyle Upham ging met zijn verloofde Kristen naar een juwelierszaak in Santa Barbara. Dat was in 2004. De man wilde voor zijn vertrek voor weer een missie in Irak een diamanten verlovingsring voor zijn verloofde kopen. Al snel realiseerden z

Als ik naar deze jurken kijk, besef ik: ik zal nooit trouwen! Zie 16 van de lelijkste trouwjurken op aarde!
Een bruiloft is een moment waar de meeste vrouwen van dromen. Elke vrouw droomt van een prachtige en verfijnde jurk die niet alleen de toekomstige echtgenoot, maar ook de verzamelde gasten zal betoveren. Maar soms gaat er iets mis en blijkt de jurk d

Ik Kan Niet Geloven Wat Er Gebeurde! Deze Kat Probeerde Zijn Bewusteloze Vriend Te Reanimeren!
Deze kat probeerde een reanimatie op zijn vriend uit te voeren… Heb je ooit van zoiets ongelooflijks gehoord? Deze ongelooflijke gebeurtenis vond plaats in Turkije. Op een van de parkeerplaatsen waren twee katten te zien. Eén van hen probeerde