Eindelijk! Wetenschappers hebben bewezen dat je net zoveel chocolade kan eten als je maar wilt!

Wij hebben altijd wel een excuus voor onze kleine zwakheden. Koekjes in het restaurant of pizza om 6 uur ‘s avonds en we zijn altijd op zoek naar excuses om onszelf iets te geven. Ieder van ons stelt gezondheid op prijs en misschien is dat wel de reden waarom we zo zenuwachtig worden als we eens iets verkeerds doen.

Maar wetenschappers hebben eindelijk serieus onderzoek gedaan en ze kwamen erachter dat chocolade geen vijand voor onze gezondheid is.Chocolade blijkt goed voor de hersenen te kunnen zijn, en meer in het bijzonder maakt het ons slimmer!

Om deze theorie te kunnen bevestigen, werd het cardiovasculaire systeem en de cognitieve functies van 968 mensen van 23 tot 98 jaar onderzocht. De resultaten bevestigden dat liefhebbers van chocolade een betere score behaalden! Hun cognitieve systeem, visueel-ruimtelijk geheugen, abstract en logisch redeneren functioneerde op een veel hoger niveau dan degenen die deze lekkernij vermeden!

czekolada

 


Regelmatig ingenomen flavonoïden, zoals die welke in cacaobonen te vinden zijn, beschermen de hersenen tegen veroudering. De enige schaduwkant van dit heugelijke nieuws is dat chocolade die meer cacao bevat heeft ook een beter resultaat heeft, dat wil zeggen: hoe bitterder hoe beter. Je kunt het beste gokken op een regelmatige, maar lage dosis. ;)

Chocolade van goede kwaliteit bevat 53,49 mg flavonoïden per 100 g chocolade, en chocolade van gemiddelde kwaliteit 13,35 mg. Om de flavonoïden op het juiste niveau te houden, zou je 18 repen goede chocolade of 74 repen melkchocolade moeten eten. Natuurlijk is dat onmogelijk, maar in dit geval is een halve reep chocoladereep een lage prijs om te betalen in ruil voor de gezondheid van onze hersenen ;)

czekolada2

Pagina 1 van 1


bron : mindbodygreen.com

Dode walvissen voor de kust van Duitsland. Wat er in hun maag werd gevonden is gewoon beangstigend!
Er werden dit jaar 13 potvissen dood aangetroffen voor de kust op de Noordzee (Sleeswijk-Holstein, Duitsland). Toen wetenschappers ze begonnen te bestuderen, vonden zij in hun magen iets heel erg verontrustend.  In het maagdarmkanaal van de zoogdierHij postte de foto van zijn dochter op het internet. Hij wist niet dat het haar leven zou redden!
Ouders scheppen heel graag op over foto’s van hun kinderen op het internet. Meestal staan de profielen van gelukkige vaders en moeders op sociale media profielen vol met foto’s van hun baby’s met gedetailleerde beschrijvingen van al

Een zwangere vrouw zat lekker op de bank… Toen haar hond naar haar toe kwam, gebeurde er iets magisch.
Als er een nieuw familielid komt, is dat een grote gebeurtenis voor mama en papa, maar ook voor de viervoeters die bij ons wonen. Toekomstige ouders zijn vaak bang dat hun huisdier nog niet klaar is voor de komst van de nieuwe bewoner. Ze zijn bang v

15 redenen waarom je een hond zou moeten hebben!
Als je de hele middag bezig bent met op het web bekijken van opnames van honden of katten, kan dat twee dingen betekenen. Je hebt te veel tijd, of je moet zelf een hond nemen. Het maakt niet uit welk ras of hoe groot. Een hond is een grote verantwoor