15 wereldberoemde boeken die je moet lezen voordat je dertig bent!

Lezen ontwikkelt onze hersenen, en laat ons niet alleen informatie beter onthouden en verwerken, maar ook om ons beter te kunnen inleven in de situatie van anderen. De kennis die schrijvers van boeken delen is heel belangrijk – we kunnen een moment lang het leven van anderen beleven, en daarmee nieuwe ervaringen opdoen en een andere manier naar gebeurtenissen kijken.

Tijdens de verschillende stadia van het leven zullen sommige boeken anders worden geinterpreteerd, omdat we vaak lezen door het venster van onze eigen ervaring. Het lezen van de boeken op deze lijst zal je zeker plezier opleveren en je tot een verknocht boekenliefhebber maken!1. J.R.R. Tolkien, The Lord of the Rings. Een verhaal dat op elke leeftijd gemakkelijk gelezen kan worden, en niet alleen door liefhebbers van fantasy. Iedereen zal er iets voor zichzelf in vinden – avontuur, een strijd tegen het kwaad, vriendschap en een paar tips van Gandalf die in elk universum hun nut zullen bewijzen.

1


2. Anthony Burgess, A Clockwork Orange. Deze roman is een taalkundig experiment dat de lezer uitdaagt en hen vanaf de eerste pagina’s intrigeert. Het verhaal van de moreel volledig ontspoorde Alex geeft een geweldig beeld van de strijd tussen goed en kwaad.

2


3. William Golding, Lord of the Flies. Een roman door een Engels schrijver die jongens beschrijft die gevangen zijn op een onbewoond eiland, en proberen hun eigen regering te creëren. Alle pogingen eindigen in een ramp, en hoewel het boek meer dan een halve eeuw geleden werd geschreven, heeft het haar relevantie en frisheid niet verloren.

3


4. George Orwell, 1984. Hoewel het boek in 1949 werd geschreven, zijn de literaire en filosofische kwesties vandaag de dag nog zeer relevant. Het boek wordt niet aanbevolen voor mensen met problemen, dus je kunt verwachten dat het de lezer diep in hun fauteuil duwt.

4


5. Harper Lee, To Kill a Mockingbird. Een verhaal dat is geschreven vanuit het gezichtspunt van een klein kind dat vertelt over rechtvaardigheid en de strijd tegen het kwaad. Het raakt heel wat hedendaagse problemen – racisme, onderwijs. Het roept veel vragen op en geeft een paar antwoorden.

5
8 radioactieve plekken in de wereld! Ga daar met niet heen op vakantie!
Het is verschrikkelijk dat er op deze planeet nog zoveel radioactieve plekken zijn! Hun radioactiviteit is zo sterk dat het de gezondheid belemmerd van de mensen die daar wonen.Unieke opname van lavalekkage in de oceaan. Dit moet je zien!
Omdat we veel tijd voor de computer doorbrengen missen we een heleboel prachtige gebeurtenissen in de natuurlijke wereld. Dankzij het feit dat iedereen gelukkig een video kan opnemen en online uploaden naar sites als YouTube, kunnen we bijblijven. 

Een fotograaf legt de handschoenen en helm van een motorrijder naast het hoofd van een baby. Het idee hierachter is hartverscheurend
Kim Stone is een bekende fotografe uit Florida, die vrolijke en spannende momenten in het leven van veel mensen vastlegt. De vrouw heeft al vele fantastische foto’s gemaakt, maar deze fotoshoot zal ze zich zeker nog lange tijd herinneren. Kims

Het ziet eruit als een olielek, maar wacht tot je ziet, wat het eigenlijk is. maar wacht tot je ziet, wat het eigenlijk is!
Scholieren zagen tijdens een survival cruise in La Jolla, Californië, een vreemd fenomeen. Als je zoiets ziet, ga niet het water in. Hoewel de vissen onschadelijk zijn, ze trekken haaien aan. Waanneer deze gevaarlijke dieren jagen, zorg dat je niet