15 wereldberoemde boeken die je moet lezen voordat je dertig bent!

Lezen ontwikkelt onze hersenen, en laat ons niet alleen informatie beter onthouden en verwerken, maar ook om ons beter te kunnen inleven in de situatie van anderen. De kennis die schrijvers van boeken delen is heel belangrijk – we kunnen een moment lang het leven van anderen beleven, en daarmee nieuwe ervaringen opdoen en een andere manier naar gebeurtenissen kijken.

Tijdens de verschillende stadia van het leven zullen sommige boeken anders worden geinterpreteerd, omdat we vaak lezen door het venster van onze eigen ervaring. Het lezen van de boeken op deze lijst zal je zeker plezier opleveren en je tot een verknocht boekenliefhebber maken!1. J.R.R. Tolkien, The Lord of the Rings. Een verhaal dat op elke leeftijd gemakkelijk gelezen kan worden, en niet alleen door liefhebbers van fantasy. Iedereen zal er iets voor zichzelf in vinden – avontuur, een strijd tegen het kwaad, vriendschap en een paar tips van Gandalf die in elk universum hun nut zullen bewijzen.

1


2. Anthony Burgess, A Clockwork Orange. Deze roman is een taalkundig experiment dat de lezer uitdaagt en hen vanaf de eerste pagina’s intrigeert. Het verhaal van de moreel volledig ontspoorde Alex geeft een geweldig beeld van de strijd tussen goed en kwaad.

2


3. William Golding, Lord of the Flies. Een roman door een Engels schrijver die jongens beschrijft die gevangen zijn op een onbewoond eiland, en proberen hun eigen regering te creëren. Alle pogingen eindigen in een ramp, en hoewel het boek meer dan een halve eeuw geleden werd geschreven, heeft het haar relevantie en frisheid niet verloren.

3


4. George Orwell, 1984. Hoewel het boek in 1949 werd geschreven, zijn de literaire en filosofische kwesties vandaag de dag nog zeer relevant. Het boek wordt niet aanbevolen voor mensen met problemen, dus je kunt verwachten dat het de lezer diep in hun fauteuil duwt.

4


5. Harper Lee, To Kill a Mockingbird. Een verhaal dat is geschreven vanuit het gezichtspunt van een klein kind dat vertelt over rechtvaardigheid en de strijd tegen het kwaad. Het raakt heel wat hedendaagse problemen – racisme, onderwijs. Het roept veel vragen op en geeft een paar antwoorden.

5
Facebook Comment
Zelfs de artsen stonden verbaasd door dit eenvoudige huismiddeltje. De doeltreffendheid ervan wordt door honderden mensen erkend!
Al eeuwenlang wordt honing gebruikt als middel voor het behandelen van bijna alle ziekten. De Grieken gebruikten om oud te worden, de Egyptenaren gebruikten het om wonden te behandelen, en de Indianen dronken honing, om het lichaam in balans te houdeAngst? Voor hun, bestaat dit begrip niet! 15 foto’s die u laten ontspannen!
Deze foto’s kunnen u ongetwijfeld hartkloppingen… ongeacht hoe dapper u bent. Voor sommige situaties heeft u hoge weerstand nodig tegen stress en adrenaline. Bekijk hier 15 foto’s voor wie “angst” niet bestaat! (Gordon W

Een Zwerfhond Besloot De Man Die Hem Had Geschopt Een Lesje Te Leren! Een Groep Vrienden Kwam Hem Helpen!
Op een dag vond een Chinese bestuurder een zwerfhond liggend op zijn parkeerplaats. Hij besloot hem weg te jagen en schopte hem pijnlijk. Hij besefte niet dat de hond trouwe vrienden had die meteen kwamen om hem te helpen. PNa enige tijd kwam de gewo

Maak kennis met Patrick – de oudste, lieve wombar in de wereld!
Wombats zijn quadrupedal buideldieren, van oorsprong uit Australië. Deze kleine, gedrongen, harige wezens lijken op kleine cavia’s, zodat ze zijn veel groter. Wombat Patrick is de oudste vertegenwoordiger van deze soort in gevangenschap leven.