Zo zagen fruit en groente er uit voordat mensen begonnen ze te kweken

Vraag je je wel eens af waarom mensen eeuwen geleden vaak honger hadden? Dat was omdat ze toen nog maar net bezig waren landbouw te leren. Zoals je weet groeiden alle nu geteelde groenten en fruit ooit als wilde planten, en dat is nog steeds zo. Hun vruchten zijn kleiner en minder sappig.

En ze zijn niet genetisch veranderd, maar door selectie en de verscheidenheid aan zaden door de mens die ze kweekten om zo voor de best mogelijke omstandigheden te zorgen. Het werk van de mens heeft bij veel planten resultaten opgeleverd. Dankzij het harde werk van vele generaties, kunnen we nu van heerlijke en grote vruchten genieten.1. Watermeloen

Een schilderij uit de zeventiende eeuw van Giovanni Stanchi toont een watermeloen die compleet verschilt van die van vandaag. In de grote watermeloen is alleen maar een beetje vruchtvlees te zien. Moderne watermeloenen hebben veel meer zoet vruchtvlees dat heerlijk verfrissend is.

30

31


2. Bananen

Bananen verschenen ongeveer 10.000 jaar geleden voor het eerst op het menu van de mens. Ze hadden een grote pit in het midden en waren erg hard. Ze zijn in Papoea-Nieuw-Guinea nog steeds te vinden. De bananen die we nu elke dag eten hebben weinig pitten, en veel voedzame vruchtvlees en voedingsstoffen.

32 33


3. Aubergine

De wilde planten lijken nauwelijks meer op degene die wij eten. Ze zijn klein en kunnen doorns hebben. Selectief kweken heeft ons in staat gesteld om grote vruchten met kleine zaden te verkrijgen.

34 35bron : businessinsider.com

Een dakloze man ging naar een vrouw toe en gaf haar een stuk papier. Toen ze zag wat er op stond, besloot ze alles te doen wat ze kon om hem te helpen.
Raimundo Arruda Sobrinho was net als vele anderen dakloos. Hij was vuil, verwaarloosd, en door zijn familie verlaten. Hij leefde al vele jaren lang op straat in een geimproviseerd huisje naast een voetgangersoversteekplaats. Een vrouw genaamd ShallaLaat jij je niet voor de gek houden door optische illusies? Je zult van gedachten veranderen als je erachter komt wat deze foto laten zien!
Optische illusies worden waargenomen als visuele beelden die afwijken van de objectieve realiteit. Sommige optische illusies zijn al jaren geleden verklaard, maar er komen steeds weer nieuwe die je hersenen nog meer verbazen. En hoewel we weten dat o

Een vrouw van 250 kilo bevalt van een kind. Hoeveel denk je dat het kind weegt?
Obesitas is een van de levensstijl gerelateerde ziektes die ongeveer 20% van de bevolking treft. Er komen steeds meer zwaarlijvige mensen en er is weinig hoop dat de statistieken in de nabije toekomst veel beter worden. Voedsel dat rijk is aan calori

Wil Je Een 20-Jaar-Oude Cheeseburger Zien? Denk Goed Na, Want Wat Je Gaat Zien Kan Schokkend Zijn!
Casey In 1995 voerden Casey Dean en Edward Nitz een heel eenvoudig experiment uit. Ze gingen naar McDonald’s, kochten een cheeseburger en in plaats van hem op te eten, borgen ze hem op in een houten kist. Ze waren toen 13 en 14 jaar oud. Dit ja