Gebruik je een wattenstaafje voor het reinigen van je oren? Wist je dat het niet op die manier gebruikt zou moeten worden?

Het oor is een erg delicaat orgaan, waar je goed voor moet zorgen en dat je goed schoon moet maken. Om te zorgen dat het inwendige oor beschermd wordt, produceert het lichaam een was of een mix uit de talgklieren, zweetklieren en oorsmeer. Het bestaat ook uit huidschilfers en stofdeeltjes.

Het gele spul dat uit de oren komt ziet er niet erg prettig uit. En dus verwijderen we het vaak met een wattenstaafje, en dat blijkt meer kwaad dan goed te kunnen doen. Denk eraan dat ze wel zijn ontworpen om het oor schoon te maken, maar niet de binnenkant van je oor! Dit is de schade die ze kunnen veroorzaken!


1. Gevaar van beschadiging van het trommelvlies

Als je het staafje er te ver in duwt, kun je de oorwand of het trommelvlies beschadigen.

lockerdome.com

22. In plaats van de was te verwijderen, wordt het dieper de gehoorgang ingeduwd

Op die manier raakt een oor verstopt, waarvan de symptomen pijn, lawaai en slecht horen zijn.

images3. Overmatige productie van was

Regelmatig schoonmaken met behulp van wattenstaafjes werkt averechts. Als je teveel oorsmeer uit het binnenoor verwijdert, reageert het lichaam hierop met een verhoogde productie, wat tot verstopte oren kan leiden.

5bron : nazdrowie.pl

Facebook Comment
20 eenvoudige manieren voor een lang en gelukkig leven!
We zijn vaak bezorgd over onze toekomst, onze carriere en ons geld. Wat we ook hebben, we willen nog meer. Dat zit gewoon in onze natuur, maar er ontstaan problemen wanneer we dingen vergeten. En in onze haast denken we niet na over wat voor dag hetDeze vruchtenrollen zien er niet alleen geweldig uit, maar zijn ook erg gezond.
 Dit idee van fruithapjes in de vorm van rollen wordt steeds populairder op het internet. Dit is een perfecte manier om zelfs de slechtste eters vitamines binnen te laten krijgen. Fruitrollen zien er niet alleen geweldig uit, maar ze smaken ook nog

Ze Besloten Om Een Cheeseburger Van McDonald’s In Zoutzuur Te Doen… Het Resultaat Van Het Experiment Is Schokkend!
Zoutzuur in de maag maakt de vertering van eiwitten mogelijk en activeert aldus spijsverteringsenzymen! Dit experiment laat zien wat er in onze maag gebeurt na het eten van een cheeseburger. Wij waarschuwen je dat het niet een erg prettig gezicht is!

Een hond at 500 dollar contant geld! Dit is wat er vervolgens gebeurde, ik moest huilen van het lachen!
Dit is het verhaal wat er gebeurde in Montana. Klinkela Wayne en zijn vrouw reden samen naar hun dochter, die op kamers woont. Zij besloten om te gaan eten bij een restaurant. Zijn hond, een golden retriever lieten zij achter in de auto. Toen zij ter