Gebruik je een wattenstaafje voor het reinigen van je oren? Wist je dat het niet op die manier gebruikt zou moeten worden?

Het oor is een erg delicaat orgaan, waar je goed voor moet zorgen en dat je goed schoon moet maken. Om te zorgen dat het inwendige oor beschermd wordt, produceert het lichaam een was of een mix uit de talgklieren, zweetklieren en oorsmeer. Het bestaat ook uit huidschilfers en stofdeeltjes.

Het gele spul dat uit de oren komt ziet er niet erg prettig uit. En dus verwijderen we het vaak met een wattenstaafje, en dat blijkt meer kwaad dan goed te kunnen doen. Denk eraan dat ze wel zijn ontworpen om het oor schoon te maken, maar niet de binnenkant van je oor! Dit is de schade die ze kunnen veroorzaken!


1. Gevaar van beschadiging van het trommelvlies

Als je het staafje er te ver in duwt, kun je de oorwand of het trommelvlies beschadigen.

lockerdome.com

22. In plaats van de was te verwijderen, wordt het dieper de gehoorgang ingeduwd

Op die manier raakt een oor verstopt, waarvan de symptomen pijn, lawaai en slecht horen zijn.

images3. Overmatige productie van was

Regelmatig schoonmaken met behulp van wattenstaafjes werkt averechts. Als je teveel oorsmeer uit het binnenoor verwijdert, reageert het lichaam hierop met een verhoogde productie, wat tot verstopte oren kan leiden.

5bron : nazdrowie.pl

Deze uiterst charmante munchkin katten veroveren de wereld!
Katten van het Munchkin ras zijn een aparte soort. De mutatie die is opgetreden, is er de oorzaak van dat het ras extreem korte poten heeft. En nog belangrijker, ze merken het zelf helemaal niet en doen net als de gewone standaard katten. Eigenaren bNiet Alleen Mensen Werken Hard. Bekijk De Honden Die Verantwoordelijk Zijn Voor De Gezondheid En Het Leven Van Anderen!
We vergeten wel eens hoeveel we te danken hebben aan dieren… Bekijk de honden die voor het leven en de gezondheid van anderen vechten. Heb je ooit met een van deze honden te maken gehad?  Z Werkhonden staan niet vaak in de schijnwerpers. De fo

5 illusies die je hersenen echt voor de gek houden. Je zult je ogen niet geloven!
De prachtige beelden van deze Canadese kunstenaar zitten vol illusies. Ze misleiden de blik van de kijker, en veranderen steeds als je kijkt. Je kan ze dus eindeloos bekijken. Robert Gonsalves raakte geïnteresseerd in de techniek van het perspectief

20 ontroerende foto’s die je aan het denken zetten. Bereid je voor op een heleboel drama!
De meeste mensen zijn geneigd om alleen te merken wat ze missen. Ze waarderen zelden wat ze al hebben. Zij richten zich op het ontbreken van goederen of hebben de positieve aspecten van hun leven niet in de gaten. Ze hebben het gevoel dat ze ongelukk