Wetenschappers hadden het mis! Tongrollen is niet genetisch bepaald en kan worden aangeleerd

Wie we zijn en wat we kunnen, wordt voor een groot deel bepaald door de genen die we van onze ouders hebben gekregen. Oogkleur en koppigheid kunnen we bijvoorbeeld van onze moeder hebben, terwijl die moedervlek op je kuit en je geweldige muzikale vaardigheden van je vader kunnen zijn geërfd.

Tot nu toe werd tongrollen ook als een erfelijke eigenschap gezien. Maar zoals nieuw onderzoek laat zien, is in feite een vaardigheid die kan worden aangeleerd. Dus waar komt deze fout vandaan en wat is de grond voor de nieuwe hypothese? Ontdek het op de volgende pagina!


tongue (7)


De tong is een geweldig orgaan met een buitengewone flexibiliteit. Hij maakt elke dag duizenden bewegingen wanneer we eten of spreken en doet bijna nooit pijn. Behalve voor het vervullen van zijn basisfuncties kan hij ook worden gebruikt voor trucjes zoals fluiten of in allerlei vreemde vormen draaien. De theorie dat zulke vaardigheden alleen kunnen worden geërfd werd voor het eerst in 1940 naar voren gebracht door Alfred Strutevant.

De tong is erg flexibel.

tongue-(1)


Twaalf jaar lang ging zijn proefschrift rond in de hele wetenschappelijke gemeenschap en trok de aandacht van duizenden mensen. Men nam als feit aan dat het vermogen van de tong om te rollen van onze ouders afkomstig was. Deze theorie kon in 1952 de prullenmand in, dankzij een experiment dat werd uitgevoerd op een groep van enkele tientallen tweelingen.

Kun je jouw tong op een van deze manieren oprollen?

Kijk maar op de volgende pagina.

tongue (3)bron : diply.com

Stel jouw observatievermogen op de proef en probeer bepaalde onderdelen in de foto’s te vinden. Dat is nog niet zo eenvoudig als je misschien denkt.
Het menselijk brein is net zoiets als een spier. Als we willen dat het efficiënt werkt, moeten je het trainen. Een van de manieren om je geest in goede vorm te houden, is om raadsels met observatievaardigheden en andere logische puzzels op te lossenZelfs De Buren Had Geen Idee Wat Er Verborgen Was In Het Huis! Het Is Moeilijk Te Geloven Dat Het Nu Te Koop Staat!
Als je op zoek bent naar je eigen plekje, hebben we een echte kans voor je! Het huis dat je hier ziet staat eindelijk te koop! Oppervlakkig gezien ziet het er heel normaal uit, maar zodra je de drempel overgaat voel je je als in een sprookje. Momente

Zo veranderden schoonheidsidealen in de afgelopen 100 jaar. Ik weet niet zeker of de moderne de beste is!
De filmmakers van ‘100 Years of Beauty in 1 minute” toonde een kort overzicht van trends in make-up en kapsels in de afgelopen 100 jaar. Ze lieten veranderingen zien die soms subtiel waren en soms heel duidelijk. En hoewel het eindresulta

Je Weet Wat Er Gebeurt Als Je Het Sap Van Een Sinaasappelschil Op Een Ballon Sprenkelt? Nee? Laten We Eens Kijken!
Als we een sinaasappel schillen worden onze vingers kleverig, geel en een beetje vettig. Ze krijgen ook een sterke citrusgeur. Dit komt allemaal door de olie uit de schil. Kijk wat er gebeurt als er microdruppels op de ballon vallen! Ik durf te wedde