Wat zit er aan het puntje van een banaan? We weerleggen de mythen en bevestigen de feiten!

Bananen zijn de meest gegeten fruitsoort die we hebben. Het is gemakkelijk te bewaren, gemakkelijk te pellen en gemakkelijk te eten. Daarnaast voorziet het je lichaam van een heleboel goede energie. Het zit vol van met voordelen, maar flink wat mythen die zich rond de banaan hebben opgebouwd, zijn tot vandaag blijven hangen.
Daarom hebben we speciaal voor jou besloten om de feiten en mythen over deze populaire vrucht te onderzoeken. Kijk maar wat jij in gelooft, en wat eigenlijk alleen maar een gerucht is dat jarenlang wordt herhaald.


1. Er zitten giardia aan het puntje van een banaan – MYTHE

Het is onmogelijk dat bananen uit deze familie parasieten bevatten. Een besmetting die na het eten van een banaan ontstaat, is uitsluitend onze eigen schuld. Als we de vruchten met vuile handen vastpakken, en ook nog eens ongewassen fruit eten, verhogen we het risico op ziektes.

bananas-504478_960_720


2. We kunnen tropische ziekten krijgen van apen – MYTHE

Degenen die geloven dat ze tropische koorts kunnen krijgen van apen, begrijpen niet dat bananen groen worden geplukt, en dat apen ze dan nog niet eten. Bovendien worden ze bedekt met chemicaliën die bacteriën geen kans geven om te overleven.
monkey-705920_960_720


3. Er kan slangengif aan het einde van een banaan zitten – MYTHE

Als slangen al giftig zijn, bijten ze niet in het puntje van een banaan, maar alleen in een prooi die ze kunnen eten. Het is daarom een mythe dat slangen gespecialiseerd zijn in het knabbelen aan de puntjes van bananen.

burmese-python-1150794_960_720
21 uitvindingen, die je leven makkelijker maken. Laatste is geniaal!
21 uitvindingen, die je leven makkelijker maken. Laatste is geniaal! 1. LED verkeerslichten. Zand in een zandloper gemaakt van LED lampjes. Bron: Thanva TivawongDeze Vaders Zorgden Voor Hun Kinderen. Kijk Wat De Gevolgen Waren!
Deze kinderen werden achtergelaten onder de hoede van hun vaders. Zie hoe vaders omgaan met de opvoeding van hun kinderen. Gegarandeerde Pret! Een jong meisje draagt een haarspeld, en haar vader ook. Wanneer papa druk bezig is, dan is zelfs teennagel

GGO Genetisch Gemodificeerde Organismen – hoe kun je het voorkomen? Kijk naar een specifiek productlabel!
Genetisch gemodificeerde organismen, aangeduid door de afkorting GMO hebben net zoveel aanhangers als tegenstanders in de wereld. Maar in ons land zijn er is meer van die laatsten! Mensen willen geen groenten en fruit eten waarvan het genoom door gen

Ze deden wat gekleurde snoepjes in glazen flessen. Het resultaat? Geweldig!
Als je fan bent van snoep en van tijd tot tijd ook graag iets sterkers wilt drinken, dan is dit recept speciaal voor jou gemaakt. Alles wat je nodig hebt om van een paar snoepjes en wat wodka een alcoholisch drankje te maken dat je vrienden nog lange