Toen hij de planten aanraakte, gebeurde er iets bijzonders!

De natuur heeft geweldige ideeën over hoe de vruchten van planten zich over een zo groot mogelijk gebied kunnen verspreiden en ontkiemen. Er zijn verschillende manieren, waaronder het hebben van zaden binnenin heerlijk fruit, zodat dieren de zaden eten en verspreiden. Maar soms kiest de natuur een spectaculaire manier van zaadverspreiding. 

De officiële naam voor de manier van zaadverspreiding door explosie is ballochoria. Er zijn niet zoveel planten die deze manier van verspreiding gebruiken, en dat maakt het des te spectaculairder.

Bez nazwy 1

Deze bescheiden plant ontploft bij aanraking. Een zachte aanraking is al voldoende om resultaten te zien. Het woord “zien” is misschien een beetje overdreven, omdat de plant met zo’n snelheid explodeert dat het moeilijk te volgen is met onze ogen.

Zo Zonder de hulp van het aanraken, ontploft de plant zodra de zaden rijp zijn. Het kruidje-roer-me-niet is geen erg welkome plant in Polen, omdat het de natuurlijke vegetatie verdringt en het ecosysteem vernietigt. Wel interessant is dat naar verluidt noedels met deze zaden heerlijk smaken. Misschien dat iemand van jullie de zaden durft te testen en hun mening over de smaak kan geven. Bekijk de geweldige video van sensationele planten;)


Deel hem met je vrienden :)

Pagina 1 van 1


bron : youtube.com

Facebook Comment
Niks kan deze kinderen stoppen! Arme ouders!
Er wordt altijd gezegd dat kinderen een zegen zijn. Ze zijn klein, lieve engels en zij kunnen zelfs de grootste hart laten smelten! Maar ze blijven altijd zo schattig! Sommige momenten zijn ze niet de duivel en worden ze onvoorspelbaar! Ouders kunnenEen jongentje maakte een Messi-shirt uit een plastic zak. De voetbalspeler reageerde snel op wat hij zag!
De 5-jarige Ahmadi Murtaz uit de provincie Ghazni in Afghanistan is fan van de Argentijnse sporter Lionel Messi. Hij was zo gefascineerd door hem dat hij besloot een shirt te maken dat leek op dat wat zijn idool draagt. Murtaz is heel arm en kon zich

Artsen waarschuwen: laat je hond niet je gezicht likken! De gevolgen kunnen heel ernstig zijn!
Het contact met speeksel van een dier roept bij sommige walging op en bij anderen plezier. Hondenliefhebbers geloven dat het huisdier zijn gevoelens op deze manier wil uiten en dat ze hem niet moeten verbieden dat te doen. Het is in feite een van de

Ongeacht Wat Je Erin Zien, Je Hebt Het Verkeerd! Probeer De Moeilijkste Puzzel Ter Wereld Op Te Lossen!
Het is verbazingwekkend hoe gemakkelijk onze ogen ons kunnen bedriegen. Alles dankzij de optische illusie die het beeld verkeerd interpreteert. De illusies leiden onze hersenen tot een verkeerde gedachtegang. Ze zijn het resultaat van het mechanisme