Toen hij de planten aanraakte, gebeurde er iets bijzonders!

De natuur heeft geweldige ideeën over hoe de vruchten van planten zich over een zo groot mogelijk gebied kunnen verspreiden en ontkiemen. Er zijn verschillende manieren, waaronder het hebben van zaden binnenin heerlijk fruit, zodat dieren de zaden eten en verspreiden. Maar soms kiest de natuur een spectaculaire manier van zaadverspreiding. 

De officiële naam voor de manier van zaadverspreiding door explosie is ballochoria. Er zijn niet zoveel planten die deze manier van verspreiding gebruiken, en dat maakt het des te spectaculairder.

Bez nazwy 1

Deze bescheiden plant ontploft bij aanraking. Een zachte aanraking is al voldoende om resultaten te zien. Het woord “zien” is misschien een beetje overdreven, omdat de plant met zo’n snelheid explodeert dat het moeilijk te volgen is met onze ogen.

Zo Zonder de hulp van het aanraken, ontploft de plant zodra de zaden rijp zijn. Het kruidje-roer-me-niet is geen erg welkome plant in Polen, omdat het de natuurlijke vegetatie verdringt en het ecosysteem vernietigt. Wel interessant is dat naar verluidt noedels met deze zaden heerlijk smaken. Misschien dat iemand van jullie de zaden durft te testen en hun mening over de smaak kan geven. Bekijk de geweldige video van sensationele planten;)


Deel hem met je vrienden :)

Pagina 1 van 1


bron : youtube.com

Een Crazy Roller Coaster In Japan. Zou Je Erin Durven Te Gaan?
Ben je moedig genoeg om op deze Japanse achtbaan te rijden? Je moet het hele eind zelf fietsen! De wagentjes lijken op gelaste fietsen, ze hebben manden aan de voorkant en remmen als een echte fiets. Het uitzicht vanaf de achtbaan is geweldig. De rouDe toeristen waren geschokt toen zich een scheur vertoonde op de Glazen Brug in China. Het is 1000 meter diep onder hun voeten.
De 3540 meter lange loopbrug gemaakt van glas in de Yuntai Bergen – in het Geologische Park in China – knapte op een maandag onder de voeten van de toeristen. Dat gebeurde omdat een toerist tijdens een wandeling een roestvrijstalen beker

Een nieuw alternatief voor de pizza! Het recept is snel, lekker en ziet er goed uit. Wacht niet en probeer dit ongewone recept vandaag nog!
Italiaanse pizza veroorzaakte een sensatie op alle continenten van de wereld. Een dunne cake met tomatensaus en kaas, een delicatesse voor zowel kinderen als volwassenen, die gemakkelijk naar individuele smaak kan worden aangepast. Het enige nadeel v

Ze pakte de ijsjes van haar kinderen af en gooide ze in de afvalbak. Als je de redenen kent, moet je toegeven dat ze gelijk had!
De schrijfster Jaime Primak Sullivan werd van de ene dag op de andere een slechte moeder voor haar kinderen. Alleen maar omdat ze eerst ijsjes voor hen kocht, en ze vervolgens in de afvalbak gooide. Ze schreef erover op Facebook en werd gesteund door