Toen hij de planten aanraakte, gebeurde er iets bijzonders!

De natuur heeft geweldige ideeën over hoe de vruchten van planten zich over een zo groot mogelijk gebied kunnen verspreiden en ontkiemen. Er zijn verschillende manieren, waaronder het hebben van zaden binnenin heerlijk fruit, zodat dieren de zaden eten en verspreiden. Maar soms kiest de natuur een spectaculaire manier van zaadverspreiding. 

De officiële naam voor de manier van zaadverspreiding door explosie is ballochoria. Er zijn niet zoveel planten die deze manier van verspreiding gebruiken, en dat maakt het des te spectaculairder.

Bez nazwy 1

Deze bescheiden plant ontploft bij aanraking. Een zachte aanraking is al voldoende om resultaten te zien. Het woord “zien” is misschien een beetje overdreven, omdat de plant met zo’n snelheid explodeert dat het moeilijk te volgen is met onze ogen.

Zo Zonder de hulp van het aanraken, ontploft de plant zodra de zaden rijp zijn. Het kruidje-roer-me-niet is geen erg welkome plant in Polen, omdat het de natuurlijke vegetatie verdringt en het ecosysteem vernietigt. Wel interessant is dat naar verluidt noedels met deze zaden heerlijk smaken. Misschien dat iemand van jullie de zaden durft te testen en hun mening over de smaak kan geven. Bekijk de geweldige video van sensationele planten;)


Deel hem met je vrienden :)

Pagina 1 van 1


bron : youtube.com

De Natuur Besloot De Spot Te Drijven Met Deze Dieren. Bekijk Het Resultaat. Nummer 16 – Fenomenaal!
Moeder Natuur is niet saai! Soms vindt ze het leuk om grapjes met haar kinderen uit te halen… en dat doet ze geen kwaad, maar biedt mensen biedt veel plezier om naar te kijken. Hier een aantal van de gekste grappen die we voor u konden verzamelEen Boze Schildpad Kan Alles Doen Behalve… Rennen. Dit Is De Langzaamste Race In De Geschiedenis.
Geliefden tijdens hun romantische date irriteren kan vaak eindigen met een blauw oog. Soortgelijke regels bestaan ook in de wereld van de dieren. De onderzoeker Paul Rose verstoorde per ongeluk het paar reuzenschildpadden in een zeer intieme situatie

De grootste culinaire blunders! Zoals je kunt zien slaagt niet iedereen in de keuken!
De populariteit van blogs en culinaire programma’s hebben koken modieus gemaakt. Geïnspireerd door fantastische recepten beginnen we te experimenteren in onze eigen keuken. Het hoeft niet altijd volgens plan te gaan… Soms gaan er dingen

Man laat een droog stuk brood op de keukentafel liggen. De reactie van de hond is super grappig!
Dog vs biscuit – wie zal deze confrontatie winnen? Als je nieuwsgierig bent, en je hebt zin om te lachen – neem dan een kijkje op de video hieronder :)