Toen hij de planten aanraakte, gebeurde er iets bijzonders!

De natuur heeft geweldige ideeën over hoe de vruchten van planten zich over een zo groot mogelijk gebied kunnen verspreiden en ontkiemen. Er zijn verschillende manieren, waaronder het hebben van zaden binnenin heerlijk fruit, zodat dieren de zaden eten en verspreiden. Maar soms kiest de natuur een spectaculaire manier van zaadverspreiding. 

De officiële naam voor de manier van zaadverspreiding door explosie is ballochoria. Er zijn niet zoveel planten die deze manier van verspreiding gebruiken, en dat maakt het des te spectaculairder.

Bez nazwy 1

Deze bescheiden plant ontploft bij aanraking. Een zachte aanraking is al voldoende om resultaten te zien. Het woord “zien” is misschien een beetje overdreven, omdat de plant met zo’n snelheid explodeert dat het moeilijk te volgen is met onze ogen.

Zo Zonder de hulp van het aanraken, ontploft de plant zodra de zaden rijp zijn. Het kruidje-roer-me-niet is geen erg welkome plant in Polen, omdat het de natuurlijke vegetatie verdringt en het ecosysteem vernietigt. Wel interessant is dat naar verluidt noedels met deze zaden heerlijk smaken. Misschien dat iemand van jullie de zaden durft te testen en hun mening over de smaak kan geven. Bekijk de geweldige video van sensationele planten;)


Deel hem met je vrienden :)

Pagina 1 van 1


bron : youtube.com

Dit meer verbergt een verschrikkelijk verhaal. Je zult niet geloven wat onder het oppervlakte ligt!
In 1942 ontdekte men een ijsberg in een meer in Uttarakhand in India. Het is gelegen op een hoogte van 5029 meter, wat verklaart waarom een gebeurtenis van meer dan 1200 jaar geleden nu pas werd ontdekt. Gelegen in de bergen werd het Skelettenmeer inDe meest voorkomende fouten met make-up. Kijk wat je moet doen om ze te vermijden!
Elke vrouw wil er prachtig uitzien, ongeacht leeftijd of huidskleur. Ons grootste wapen is goede make-up, die bijna elke onvolkomenheid kan verbergen, maar niet iedereen kan er op de juiste manier mee omgaan. Het is verstandig om je aan de regel dat

Waarom zijn katten bang voor komkommers? Het antwoord is belachelijk eenvoudig!
Allemaal zijn we wel ergens bang voor. Sommige mensen houden niet van spinnen, anderen zijn bang in het donker, terwijl weer anderen niet van ratten en slangen houden. Het blijkt dat katten ook hun fobieën kennen en in paniek raken bij de aanblik va

Een verzorger moet weer nieuwe weesjes gaan helpen, maar de reactie van deze kleine kangoeroe zal je hart raken
Australië heeft een groot probleem met kangoeroes die de weg op springen. Ondanks hun kracht en flexibiliteit hebben de dieren helaas in veel gevallen geen enkele kans tegen de snel rijdende auto’s. Het gebeurt vaak dat de volwassen kangoeroes jon