Een onaangenaam feit over vijgen dat niemand je zal vertellen. Ze verbergen een bepaalde geheim in hun binnenste

Gedroogde vijgen bevatten veel calcium en andere waardevolle voedingsstoffen zoals kalium en magnesium. Ze worden gebruikt in gedroogde vruchtenmixen, wat weer een ingrediënt is van vruchtencakes en kruimelgebak. Sommige mensen kiezen ervoor om ze rauw te eten, in de overtuiging dat het een lekkere hapje is. Jammer genoeg zijn ze niet op de hoogte zijn van een belangrijk feit dat het eten behoorlijk onsmakelijk kan maken. Vijgen zijn eigenlijk geen vruchten.

Het is een zogenaamde collectieve vrucht, die wordt gevormd als gevolg van de bloei van een vrouwelijke plant. En omdat het planten zijn, moeten ze op de een of andere manier worden bevrucht.

figs-facts8


Verantwoordelijk voor deze taak zijn insecten van de orde der vliesvleugeligen, namelijk de galwesp, wat in feite hele kleine wespen zijn. Zij gebruiken de binnenkant van de vijgen om hun eieren in te leggen. De galwesp sterft daarna in de vijg!
figs-facts1


Hoe gebeurt dit precies?

De gewone vijgenboom is een tweehuizige plant, wat betekent dat er zowel mannelijke als vrouwelijke exemplaren bestaan. De mannelijke exemplaren zijn oneetbaar, alleen de vrouwelijke soort worden in de winkel verkocht. Jonge galwespen kunnen zich alleen ontwikkelen in mannelijke vijgen, maar de insecten weten van tevoren niet welke vruchten ze moeten hebben. Wat gebeurt er dan?

Ga naar de volgende pagina om er achter te komen! 

figs-facts3


gettyimages.fr

141483352bron : boredomtherapy.com

Facebook Comment
Hij loste ‘s werelds grootste Rubik’s kubus op in meer dan 7 uur! Kijk maar eens hoe hij het deed.
Een eenvoudige Rubik’s kubus is geen uitdaging voor u? Misschien is het tijd voor iets extremer. De standaard kubus heeft afmetingen van 3x3x3. Deze man loste deze monsterlijk grote 17x17x17 kubus op in meer dan 7 uur. Zou jij het sneller kunneEen metamorfose die het leven van vrouwen volledig verandert. Bekijk de meest spectaculaire!
Natuurlijke schoonheid is het beste, daar zijn we van overtuigd. Maar soms kan de natuur wel een beetje “hulp” gebruiken, en met wat trucjes met make-up kunnen we de schoonheid van ons gezicht laten zien en eventuele gebreken verbergen. E

20 historische foto’s die de manier veranderen waarop we de wereld zien! Deze moet je zien!
Het jaar 1839 wordt gezien als de officiële datum waarop fotografie werd uitgevonden. De methode die Louis Jacques Daguerre aanbood, bleek een doorbraak te zijn. De Franse uitvinder verkreeg een heel duidelijk beeld op een bronzen plaat, die later e

Zie hier de kleine huizen die zijn verdwenen tijdens de winter. Als u een pauze nodig heeft, is dit de perfecte plek.
Wanneer het ijs aan het kraken is tijdens de forst, en de sneeuw vlokken op de neuzen vallen dan komt er een mooie winter aan. Echter zijn de mooiste plekken ver weg van de bewoonde wereld, waar de ploegen en zout gaan toegang tot hebben. Hier is een