Hij heeft 700 kinderen van de dood gered en heeft dat 50 jaar lang aan niemand verteld!

Hoewel de meesten van ons aan de oorlog en de bezetting denken als gewone feiten uit boeken, kent de wereld nog steeds mensen die zich zulke vreselijke gebeurtenissen nog kunnen herinneren. Velen van hen wilden hun menselijkheid tonen en ondernamen de heroïsche strijd om de levens van anderen te redden.

Sir Nicholas Winton behoort tot deze groep en redde 699 kinderen die naar hun graf zouden worden vervoerd, van een wisse dood.De man organiseerde het transport van kinderen uit de Tsjechische Republiek naar het Verenigd Koninkrijk, en vond ter plaatse voor iedereen een gezin. Niemand wist hier iets van, omdat de man het voor zich hield, en niet op zoek was naar roem. Pas 50 jaar later vond zijn vrouw thuis op de zolder de dossiers en gegevens van de kinderen. Ze wist niets over de heldenmoed van haar man, die in 1938 tijdens een bezoek aan een vriend in de Tsjechische Republiek hoorde over de werkkampen en besloot om de kinderen van zo’n lot te redden.

winton


Op de foto hieronder zit naast Sir Winton Vera Dimant, die dankzij hem een nieuw thuis vond en onder de naam Vera Gissing de oorlog overleefde.

winton2 
Facebook Comment
9 nuttige toepassingen van citroenen, waarvan je geen idee had dat ze bestonden…
Het is erg gezond wanneer je de dag begint met een glas water met citroen – het beinvloedt onze gezondheid op een zeer gunstige manier. Wil je een gezond drankje maken, giet dan warm of koud water, maar niet kokend, over een citroen. Hieronder7 survival tips! In het geval je het nodig hebt… Ik vraag mij wel af of het allemaal zo effect zal zijn?
Heb jij jezelf ooit afgevraagd wat jij zou doen als je zonder water of licht zou komen te zitten? Er zijn een aantal tips die jij kan gebruiken om te overleden in de meest afschuwelijke scenario’s. Als je ooit toevallig een auto ongeluk krijgt en

Deze man maakt een gat in de trappen van zijn huis. Waarom deed hij dat? De reden heeft me verbaasd!
Reparaties zijn duur, maar de moeite waard om van tijd tot tijd uit te voeren om het interieur een nieuwe, frisse look te geven. Als je een huisdier hebt, kun je ook nadenken over wat zij nodig hebben! De gebruiker HeldAtNeedlePoint van Reddit voerde

Elk jaar reist ze 2400 km om honderden honden te redden van een bloedige ceremonie in Yulin. Haar houding is bewonderingswaardig!
In de zuidelijke Chinese stad Yulin, wordt ieder jaar een wreed evenement genaamd ‘Dog Days’ georganiseerd. Het is een erg bloedige ceremonie gebaseerd op het eten van hondenvlees! Elk jaar tijdens de zomerzonnewende verzamelen  ze honderden