Hou je ervan om rode lippenstift te gebruiken? Na het lezen van dit artikel, zul je er nooit meer op dezelfde manier naar kijken!

Bloedrode lippenstift was het kenmerk van onder anderen Marilyn Monroe, Marlene Dietrich en Sophia Loren. Dankzij hen is het uitgegroeid tot een van de kenmerken van vrouwelijkheid en wordt het tot op de dag van vandaag beschouwd als de kwintessens van sexappeal. Verantwoordelijk voor de intens rode kleur van de lipstick of oogschaduw is een natuurlijk donker pigment, genaamd cochenille (karmijnzuur).

Het wordt gewonnen uit gedroogde en gemalen insecten, ook cochenille genoemd, die voornamelijk in Mexico en de tropisch delen van Zuid-Amerika leven. De insecten voeden zich met het vruchtensap van vijgcactussen van het geslacht opuntia.
Zij produceren karmijnzuur om roofdieren af te schrikken. Het pigment kan worden gewonnen uit het lichaam en de eieren van de insecten. Voor een kilo cochenille-extract moeten ongeveer 155.000 insecten worden gedood en vermalen. Vermeldenswaardig is nog dat de aanvaardbare dagelijkse inname van de kleurstof 5 mg/kg lichaamsgewicht is.

pixabay.com

lipstick-478756_960_720

snopes.com

1

inhabitat.com

2

inhabitat.com

3bron : en.wikipedia.org

Dit zijn enkele van de voertuigen in China! Dat ze overbeladen zijn is toch wel overduidelijk!
Snelwegen en tolbruggen in China zijn vrij hoog. Sommige transportbedrijven kunnen ze niet betalen, dus moeten ze de situatie op een andere manier oplossen. Overbeladen voertuigen kom je in dit land dagelijks tegen. Ik moet toegeven dat de meeste erDat is wat ze zijn gemzen doen, zo duizelig! Hoe kon het op zo’n hoogte blijven?
De berggeit heeft een opmerkelijk over het vermogen om de torenhoge, berghellingen beklimmen. Het is net Spider Man! Hij kan bijna net op verticale wanden lopen!   Haar hoeven worden omgezet in verbazingwekkende klimmen tools die toelaten om de mees

Na het lezen van deze lange onverklaarbare geschiedenis zal je niet in staat zijn om te slapen! Bereid je voor op een schok!
Er zijn vele mysterieuze puzzels, die niemand kon ontrafelen. Sommigen van hen zijn eng, anderen verbazend en schokkend. Maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat niemand tot zinvol interpreteren in staat is geweest. 1. Aluminium artefact. In 1974 we

Een jongen gaf over de radio zijn adres aan een man die hij niet kende. De afloop van dit verhaal zal niet alleen jou verrassen
Kinderen mogen niet met vreemden praten, laat staan hen informatie geven over hun gezinsleven. Zulk onzorgvuldig gedrag kan in een tragedie eindigen, en daarom leren ouders hun kinderen om vreemden op afstand te houden. Een Amerikaanse jongen volgde