Hou je ervan om rode lippenstift te gebruiken? Na het lezen van dit artikel, zul je er nooit meer op dezelfde manier naar kijken!

Bloedrode lippenstift was het kenmerk van onder anderen Marilyn Monroe, Marlene Dietrich en Sophia Loren. Dankzij hen is het uitgegroeid tot een van de kenmerken van vrouwelijkheid en wordt het tot op de dag van vandaag beschouwd als de kwintessens van sexappeal. Verantwoordelijk voor de intens rode kleur van de lipstick of oogschaduw is een natuurlijk donker pigment, genaamd cochenille (karmijnzuur).

Het wordt gewonnen uit gedroogde en gemalen insecten, ook cochenille genoemd, die voornamelijk in Mexico en de tropisch delen van Zuid-Amerika leven. De insecten voeden zich met het vruchtensap van vijgcactussen van het geslacht opuntia.
Zij produceren karmijnzuur om roofdieren af te schrikken. Het pigment kan worden gewonnen uit het lichaam en de eieren van de insecten. Voor een kilo cochenille-extract moeten ongeveer 155.000 insecten worden gedood en vermalen. Vermeldenswaardig is nog dat de aanvaardbare dagelijkse inname van de kleurstof 5 mg/kg lichaamsgewicht is.

pixabay.com

lipstick-478756_960_720

snopes.com

1

inhabitat.com

2

inhabitat.com

3bron : en.wikipedia.org

Facebook Comment
Een vader weigerde te betalen voor het huwelijk van zijn dochter. Toen ik erachter kwam waarom, was ik het met hem eens!
Gezinnen vallen wel vaker uit elkaar en beginnen ergens anders opnieuw. Sommige ouders hechten aan hun verantwoordelijkheden en proberen het toch, zodat hun kinderen alles krijgen wat ze nodig hebben. Anderen lopen weg voor hun verantwoordelijkheid eDeze hond werd levend begraven… Kijk wat er later met hem gebeurde.
De teef Lily was een dakloze hond die in Zuid-Afrika op straat leefde. Ze had een ernstig ongeluk gehad en kon niet meer goed lopen. Ze liep alleen door de straten in de hoop iemand te vinden die voor haar zou zorgen. Ze vond uiteindelijk onderdak bi

Dit is de meest waanzinnige prestatie die je ooit in een tv-show hebt gezien! Probeer niet om dit thuis na te doen.
Al jarenlang kijken tv-kijkers liever naar ongelooflijke en schokkende programma’s. Hoe gekker, gevaarlijker en vreemder iets is, hoe meer mensen zich tot hun scherm voelen aangetrokken. Deze aflevering van “Got Talent” veroverde de wer

Een paar keukentrucje die je als een echte chef-kok zullen doen voelen en gerechten die je vrienden stomverbaasd zullen doen staan!
Eten is een van de meest aangename activiteiten ter wereld. Wij houden ervan om hete koffie te drinken, zoete broodjes te eten en uit te gaan met vrienden voor een hamburger of pizza. Lekker eten kan je humeur verbeteren en voor een grote hoeveelheid