En ze leefden nog lang en gelukkig? Vergeet het maar. Ontdek het werkelijke slot van de populaire sprookjes!

Als je je jeugdherinneringen niet wilt verpesten, dan moet je dit niet lezen. Deze waarschuwing is wel op zijn plaats, want het lijkt erop dat Disney kinderen een grote teleurstelling wil besparen, en het einde van de populaire verhalen van de gebroeders Grimm radicaal heeft veranderd.

Vroeger werden de  verhalen gemaakt voor volwassenen, en pas later hebben kinderen over de hele wereld de sprookjes overgenomen. Maar lang geleden, toen het bos nog een echte bedreiging was tijdens de lange winters, en wolven de dorpen decimeerden, werden kinderen niet betoverd met leuke verhalen. Deze verhalen werden verondersteld om kinderen voor te bereiden op een ernstige zaak – de aanwezigheid van het kwaad in de wereld. Walt Disney, die de duistere verhalen heeft gewijzigd naar leuke verhalen waar iedereen nog lang en gelukkig leeft, veranderde alles.1. Sneeuwwitje.

In de versie van Disney, valt de Boze Koningin plotseling en onverwacht dood neer. Nou, de gebroeders Grimm gaven haar een slechtere ondergang – in de oorspronkelijke versie moest de Boze Koningin met hete stalen laarzen aan dansen totdat ze stierf van pijn en uitputting.

1


2. Doornroosje.

Het verhaal van de slapende Aurora was niet goed genoeg om aan kinderen te vertonen. Waarom? Omdat je haar in de originele versie in het boek niet wakker maakt met een kus, maar misbruik van haar maakt, zodat de onwetende schoonheid een paar maanden later zwanger wakker wordt.

2


3. De Sneeuwkoningin uit Frozen.

In de originele versie van het boek, vergiftigt de gebroken spiegel de harten van alle mensen, zodat ze de wereld zien als immoreel en gebroken.

3


4. Pinocchio.

In het boek verplettert Pinocchio, een slechte houten jongen, de pratende sprinkhaan, die de personificatie van zijn geweten is. Hij verschijnt later weer als spook. Disney heeft ook dit de kinderen bespaard, en in zijn versie leeft de sprinkhaan.

4


5. Rapunzel of Raponsje.

In de Disney-versie wordt Rapunzel gered door de schurk Flinn, maar in de originele versie gaat het niet zo vrolijk toe. De heks ontdekt dat de prins Rapunzel bezoekt en in een vlaag van woede stuurt ze het meisje de woestijn in en maakt de prins blind.

5


6. De Kleine Zeemeermin.

Helaas hebben in de oorspronkelijke versie prins Eric en Ariella geen gelukkig huwelijk. Eric trouwt met een andere vrouw, en de zeemeermin verandert in zeeschuim. En de transformatie naar een persoon is niet zo geweldig als het lijkt. Arielle voelt alsof bij elke stap die ze neemt duizend messen haar in de voet steken.

6


7. Assepoester.

Assepoester eindigt helemaal niet zo geweldig als in de verhalen van Disney. Om hun voet in het muiltje te laten passen moeten de stiefzusters van Assepoester delen van hun voeten afsnijden, en hun leugens worden bovendien bestraft doordat vogels hun ogen uitpikken.

7

Dit nieuws zal waarschijnlijk menig gelukkige jeugd ruïneren. De verhalen werden echter al honderden jaren geleden geschreven, en alleen in onze tijd zijn er verhalen met prachtige, betoverende prinsen bedacht.

Pagina 1 van 1


bron : youtube.com

Deze foto ontketende een storm op het internet. De olifant stierf aan uitputting tijdens het dragen van toeristen!
Een olifant genaamd Sambo, viel op de grond en stierf tijdens het vervoeren van toeristen naar de tempel van Angkor Wat (Cambodja). Het bleek dat het 40 jaar oude dier stierf aan een hartaanval. Hij was 15 jaar lang gedwongen om lange uren in de hittDeze hond werd met het vuilnis achtergelaten toen een gezin verhuisde. Hij bleef daar meer dan een week liggen, in de hoop dat de eigenaren terug zouden komen!
Een gezin uit Detroit in de Verenigde Staten verhuisde naar elders. Naast het oude huis lieten ze hun ongewenste spullen achter, waaronder een matras, lampenkappen en meubels. Tussen het afval bevond zich ook hun hond Boo. Het huisdier lag op de matr

Deze puzzel wacht al 200 jaar op een oplossing! En we weten nog steeds niet wat het is!
In 1835 was een boer in Kent, Engeland, aan het werk in het veld. Tijdens het graven in de grond raakte zijn schop iets. Hij wist toen nog niet dat hij een raadsel had gevonden dat eeuwenlang onopgelost zou blijven. Het nieuws verspreidde zich snel e

Leeuwinnen jaagden op een baviaan, terwijl een jong zich aan haar vastklampte. Wat ze daarna deden is moeilijk te verklaren!
Fotograaf Evan Schiller en zijn vrouw Lisa Holzwarth, die ook fotograaf is, zijn altijd gepassioneerd geweest over het leven van de grote katten. Ze besteden veel tijd aan het documenteren van hun leven. Tijdens hun reizen over de wereld hebben ze me