Om een lucifer aan te steken hoef je de kop niet tegen de zijkant van een luciferdoosje te strijken. Doe het gewoon ZO!

De ontdekking van vuur was een van de grootste verworvenheden van onze voorouders. Aanvankelijk werd vuur gemaakt door twee stukken hout zo tegen elkaar te wrijven dat de schurende vezels spontaan ontbrandden. In de loop der tijden zijn de methoden veranderd en werden de vonken verkregen door te slaan.

Later kwamen er aanstekers en lucifers, en we kunnen ons het leven niet meer zonder voorstellen. Wat zou jij doen als je geen lucifers meer had tijdens het grillen of om iets in brand te steken? Zou jij op een of andere manier een vlam kunnen maken? Als je een scout was, zou dat geen probleem voor je zijn, maar voor de meeste mensen zou het een hele toer worden.

zapalka-o-zapalke


Als je toevallig geen lucifers bij je hebt omdat het doosje waarin ze zitten vochtig is of het strijkoppervlak waar je de lucifer langs moet strijken te vaak gebruikt is, wat doe je dan? Je hoeft het kamp nog niet op te ruimen en het kampvuur te vergeten, strijk gewoon een lucifer tegen een andere aan, zoals je in onderstaand filmpje kunt zien. Vermeld moet worden dat tegenwoordig het merendeel van de lucifers alleen kan ontbranden door de kop langs het strijkoppervlak (het ruwe oppervlak aan de zijkant) te strijken.

Dat maakt dus ook spontane ontbranding, veroorzaakt door het wrijven tegen andere oppervlakken, onmogelijk. Dat is wel mogelijk met fosforlucifers, die kunnen worden aangestoken door ze bijvoorbeeld langs de zool van de schoen te strijken.

Pagina 1 van 1


bron : MrGear

Een man adopteerde een hond met één oog, en zijn reden om dat te doen is aandoenlijk!
Helaas hebben mensen nog steeds de nare gewoonte om dieren achter te laten. Soms is het mogelijk om ze via het asiel te redden, en vinden ze een nieuw tehuis. Dat is niet zo moeilijk als de hond mooi en leuk is, maar het is lastiger wanneer hij een hDankzij deze truc ben je binnen 2 minuten van een verstopte neus af! Probeer het, je zult er geen spijt van krijgen!
In de winter en in de herfst worden we vaak verkouden, wat bijna altijd gepaard gaat met een verstopte neus. Het slijm dat erin blijft zitten voorkomt dat we goed kunnen ademen. Het is erg vermoeiend, en we kunnen niet meer normaal functioneren en sl

Als ik naar deze jurken kijk, besef ik: ik zal nooit trouwen! Zie 16 van de lelijkste trouwjurken op aarde!
Een bruiloft is een moment waar de meeste vrouwen van dromen. Elke vrouw droomt van een prachtige en verfijnde jurk die niet alleen de toekomstige echtgenoot, maar ook de verzamelde gasten zal betoveren. Maar soms gaat er iets mis en blijkt de jurk d

Een paar keukentrucje die je als een echte chef-kok zullen doen voelen en gerechten die je vrienden stomverbaasd zullen doen staan!
Eten is een van de meest aangename activiteiten ter wereld. Wij houden ervan om hete koffie te drinken, zoete broodjes te eten en uit te gaan met vrienden voor een hamburger of pizza. Lekker eten kan je humeur verbeteren en voor een grote hoeveelheid