Om een lucifer aan te steken hoef je de kop niet tegen de zijkant van een luciferdoosje te strijken. Doe het gewoon ZO!

De ontdekking van vuur was een van de grootste verworvenheden van onze voorouders. Aanvankelijk werd vuur gemaakt door twee stukken hout zo tegen elkaar te wrijven dat de schurende vezels spontaan ontbrandden. In de loop der tijden zijn de methoden veranderd en werden de vonken verkregen door te slaan.

Later kwamen er aanstekers en lucifers, en we kunnen ons het leven niet meer zonder voorstellen. Wat zou jij doen als je geen lucifers meer had tijdens het grillen of om iets in brand te steken? Zou jij op een of andere manier een vlam kunnen maken? Als je een scout was, zou dat geen probleem voor je zijn, maar voor de meeste mensen zou het een hele toer worden.

zapalka-o-zapalke


Als je toevallig geen lucifers bij je hebt omdat het doosje waarin ze zitten vochtig is of het strijkoppervlak waar je de lucifer langs moet strijken te vaak gebruikt is, wat doe je dan? Je hoeft het kamp nog niet op te ruimen en het kampvuur te vergeten, strijk gewoon een lucifer tegen een andere aan, zoals je in onderstaand filmpje kunt zien. Vermeld moet worden dat tegenwoordig het merendeel van de lucifers alleen kan ontbranden door de kop langs het strijkoppervlak (het ruwe oppervlak aan de zijkant) te strijken.

Dat maakt dus ook spontane ontbranding, veroorzaakt door het wrijven tegen andere oppervlakken, onmogelijk. Dat is wel mogelijk met fosforlucifers, die kunnen worden aangestoken door ze bijvoorbeeld langs de zool van de schoen te strijken.

Pagina 1 van 1


bron : MrGear

Facebook Comment
Een 17-jarige kunstenaar creëert interactieve illusies met behulp van alledaagse objecten. De effecten zijn echt geweldig!
Een 17-jarige kunstenaar uit de Tsjechische Republiek – Krystian Mensa – geprobeerde al toen hij nog maar een klein kind was de wereld en de dingen vanuit een ander perspectief te bekijken.   Zie zijn opmerkelijke werk! 1. Gevangen. Krystian bes12 meisjes met veel te veel make-up! No. 7 is een horror!
Het is geen geheim dat vrouwen make-up gebruiken om sommige dingen te verdoezelen en andere te benadrukken. Als het vakkundig gedaan wordt is het effect altijd goed. Delicate accenten op de vorm van de mond en het vergroten van de ogen zijn nuttig tr

Katten van het ras Main Coon zijn de grootste gedomesticeerde katten ter wereld!
De Main Coon is één van de grootste gedomesticeerde kattenrassen. Katten van dit ras worden niet zonder reden als de grootste gezien. Van hun neus tot hun staart worden ze tot wel 123 cm lang en wegen tot 15,9 kg. Het ontstaan van het Main Coon ras

Realistische tekeningen. Zie wat je kan doen met een simpele potlood!
Bekijk hier het werk van Nestor Canavarro, een tekenaar uit Argentinië. Met wat behulp van wat kleurpotloden en maximale concentratie hij maakt uiteindelijk iets wat je nooit met je ogen zal geloven. Zijn dit afbeeldingen of foto’s, bekijk het