Om een lucifer aan te steken hoef je de kop niet tegen de zijkant van een luciferdoosje te strijken. Doe het gewoon ZO!

De ontdekking van vuur was een van de grootste verworvenheden van onze voorouders. Aanvankelijk werd vuur gemaakt door twee stukken hout zo tegen elkaar te wrijven dat de schurende vezels spontaan ontbrandden. In de loop der tijden zijn de methoden veranderd en werden de vonken verkregen door te slaan.

Later kwamen er aanstekers en lucifers, en we kunnen ons het leven niet meer zonder voorstellen. Wat zou jij doen als je geen lucifers meer had tijdens het grillen of om iets in brand te steken? Zou jij op een of andere manier een vlam kunnen maken? Als je een scout was, zou dat geen probleem voor je zijn, maar voor de meeste mensen zou het een hele toer worden.

zapalka-o-zapalke


Als je toevallig geen lucifers bij je hebt omdat het doosje waarin ze zitten vochtig is of het strijkoppervlak waar je de lucifer langs moet strijken te vaak gebruikt is, wat doe je dan? Je hoeft het kamp nog niet op te ruimen en het kampvuur te vergeten, strijk gewoon een lucifer tegen een andere aan, zoals je in onderstaand filmpje kunt zien. Vermeld moet worden dat tegenwoordig het merendeel van de lucifers alleen kan ontbranden door de kop langs het strijkoppervlak (het ruwe oppervlak aan de zijkant) te strijken.

Dat maakt dus ook spontane ontbranding, veroorzaakt door het wrijven tegen andere oppervlakken, onmogelijk. Dat is wel mogelijk met fosforlucifers, die kunnen worden aangestoken door ze bijvoorbeeld langs de zool van de schoen te strijken.

Pagina 1 van 1


bron : MrGear

Facebook Comment
Bekijk de acteurs die hun rol tot in de perfectie hebben gespeeld. Hun karakteriseringen zijn geweldig!
In biografische film spelen is altijd een grote uitdaging. Acteurs gaan door een serie verschillende procedures – haarkleuring, make-up. Dan hangt alles af van hun talent, zij moeten de bewegingen en gezichtsuitdrukkingen van de personages dieZelfs De Buren Had Geen Idee Wat Er Verborgen Was In Het Huis! Het Is Moeilijk Te Geloven Dat Het Nu Te Koop Staat!
Als je op zoek bent naar je eigen plekje, hebben we een echte kans voor je! Het huis dat je hier ziet staat eindelijk te koop! Oppervlakkig gezien ziet het er heel normaal uit, maar zodra je de drempel overgaat voel je je als in een sprookje. Momente

Denk Je Dat Dit Een Gebruikelijk Chocoladedessert Is? Je Hebt Het Helemaal Verkeerd! Kijk Maar Eens Wat Er Gebeurt.
Hou je van snoep? Zo niet, dan zul je na het bekijken van deze video van gedachten veranderen. Het is echt een magisch dessert! Na het toevoegen van de room gebeurt er iets bijzonders! Je gelooft het nog niet? Bekijk zelf maar de video op de volgende

5 onopgeloste mysteries uit het verleden! Na het lezen zul je koude rillingen hebben!
We leven in een tijdperk waarin we waarschijnlijk nergens meer verbaasd over zijn! Er zijn echter bepaalde gebeurtenissen uit het verleden die nooit verklaard zijn. Laten we eens een kijkje nemen! 1. Het verdwenen schip “Mary Celeste”. Di