Om een lucifer aan te steken hoef je de kop niet tegen de zijkant van een luciferdoosje te strijken. Doe het gewoon ZO!

De ontdekking van vuur was een van de grootste verworvenheden van onze voorouders. Aanvankelijk werd vuur gemaakt door twee stukken hout zo tegen elkaar te wrijven dat de schurende vezels spontaan ontbrandden. In de loop der tijden zijn de methoden veranderd en werden de vonken verkregen door te slaan.

Later kwamen er aanstekers en lucifers, en we kunnen ons het leven niet meer zonder voorstellen. Wat zou jij doen als je geen lucifers meer had tijdens het grillen of om iets in brand te steken? Zou jij op een of andere manier een vlam kunnen maken? Als je een scout was, zou dat geen probleem voor je zijn, maar voor de meeste mensen zou het een hele toer worden.

zapalka-o-zapalke


Als je toevallig geen lucifers bij je hebt omdat het doosje waarin ze zitten vochtig is of het strijkoppervlak waar je de lucifer langs moet strijken te vaak gebruikt is, wat doe je dan? Je hoeft het kamp nog niet op te ruimen en het kampvuur te vergeten, strijk gewoon een lucifer tegen een andere aan, zoals je in onderstaand filmpje kunt zien. Vermeld moet worden dat tegenwoordig het merendeel van de lucifers alleen kan ontbranden door de kop langs het strijkoppervlak (het ruwe oppervlak aan de zijkant) te strijken.

Dat maakt dus ook spontane ontbranding, veroorzaakt door het wrijven tegen andere oppervlakken, onmogelijk. Dat is wel mogelijk met fosforlucifers, die kunnen worden aangestoken door ze bijvoorbeeld langs de zool van de schoen te strijken.

Pagina 1 van 1


bron : MrGear

Een oude man die niets van waarde had, stierf in een verpleeghuis. Tijdens het schoonmaken, zag een van de verpleegsters DIT!
Over de hele wereld zijn vele verpleeghuizen waar ouderen en zieke mensen tijdelijk of voor altijd wonen. Niemand herinnert zich hen meer erg duidelijk! Sommige mensen hebben geen familie, anderen belanden er omdat hun dierbaren hebben besloten ze na90-jarige vrouw heeft haar dagboek gevonden uit de Tweede Wereldoorlog. Zie wat zij heeft ontdekt!
Laura Mae Davis een 90-jarige vrouw, die recent naar de Tweede Wereldoorlog Museum in New Orleans is geweest om de presentatie in de eer van haar school liefde – Kapitein Thomas Jones. Ze was voorbereid voor de emotionele ervaring… maar w

Je hond kan jouw gezondheid in gevaar brengen! Dit is geen grap!
Hondenliefhebbers zie er niets verkeerds in om gelikt te worden door hun hond. Hetzelfde geldt voor hondenliefhebbers die kusjes krijgen van kleine honden. Het is zo lief! Maar wees voorzichtig! Hoewel de aanhankelijkheid van je kleine huisdier schat

Een vernielde trouwring en geen kans dat hij gerepareerd kon worden. Maar deze juwelier gaf niet op. Zie de gevolgen van zijn werk!
Voor de meeste mensen is een trouwring een symbool dat echtgenoten verbindt. Voor degenen die er een dragen, wordt het een teken van volwassenheid en hun bereidheid om samen door het leven te gaan. En er is niets erger dan de vernieling of het verlie