De Chinezen kleuren de slechtste kwaliteit garnalen en verkopen ze over de hele wereld voor veel geld. Laat je niet voor de gek houden!

Chinezen zijn wereldkampioen in het maken van namaakproducten. Het lijkt erop dat ze van alles kunnen namaken, niet alleen kleding, schoenen, cosmetica en elektronica, maar ook… garnalen! Garnalen zijn schaaldieren die zowel in zoet als in zout water leven en er zijn ongeveer 2500 verschillende soorten.

Gourmet fans waarderen vooral de Noordelijke garnalen, ook wel Noordse garnalen genaamd, die geweldig smaken en een mooie roze kleur hebben, die nog wordt versterkt door een warmtebehandeling. Deze garnalen zijn duur, en de Chinezen hebben daarom besloten hun consumenten nog meer te misleiden en de goedkoopste garnalen in de duurste te veranderen.

chinese-shrimp-pChinese garnalen zijn klein en bleek, dus om te kunnen doen alsof het Noordse garnalen zijn, moeten ze een facelift ondergaan. De garnaal (niet altijd vers gevangen) wordt daarbij gedurende enkele minuten geverfd door onderdompeling in een vat natriumpolyfosfaat. Deze synthetische verbinding, die onder het symbool E452 schuil gaat, wordt aan de sterk bewerkte voedingsmiddelen en wasmiddelen toegevoegd. Zolang het in kleine hoeveelheden wordt gebruikt, kan het als onschuldig worden beschouwd, maar de volledig verzadigde garnalen bevatten veel meer dan de norm.

Om goed aan de bleke Chinese garnalen te verdienen, moeten deze vooraf geverfd zijn.

 

chinese-shrimp-7Natriumpolyfosfaat is vooral geschikt om garnalen hun mooie roze kleur te geven, maar hierdoor absorberen ze ook meer water. Hoe meer ijs er nodig is voor het bevriezen van de garnalen, hoe zwaarder het ze zijn en hoe meer winst ze opbrengen, en de fabrieken beknibbelen niet op natriumpolyfosfaat.

Garnalen zijn een waardevolle zeevrucht, maar ze moeten wel uit een goede en betrouwbare bron afkomstig zijn.

Wat gebeurt er daarna met de arme garnalen? Als je niet bang om de waarheid te kennen, nodigen we je uit om naar de volgende pagina te gaan.

 

chinese-shrimp-2bron : hybridtechcar.com

Facebook Comment
De dood van deze jongen schokte iedereen. Het kind verdronk terwijl hij in zijn eigen bed lag! Waarschuw je vrienden.
Plezier hebben in het zwembad is een geweldige manier om op een warme dag af te koelen en een kans om samen met vrienden te zijn. Helaas loopt een aangename middag niet altijd goed af. Het verhaal van Johnny Jackson toont aan dat ouders altijd goed mZe Hoorde De Hartslag Van Haar Zoon In De Borst Van Een Andere Vrouw! Het Was Een Zeer Opwindende Ontmoeting!
Twintig jaar geleden stierf Vicki Brannon’s zoon. De vrouw besloot om de organen uit zijn lichaam beschikbaar te stellen. De tiener Jennifer Lentini, die vele jaren heeft geworsteld met hart- en vaatziekten, kreeg het nieuwe hart. De transplant

Ze stalen deze pup, stopten hem vol drugs, en braken zijn benen. Daarna lieten ze hem liggen voor een zekere dood!
Ik hou van dieren en kan me niet voorstellen hoe je ze kwaad kunt doen. Bijna elke dag hoor ik over gevallen van wrede mishandeling van dieren. Ik begrijp niet waarom mensen hen zo veel pijn kunnen doen, het zijn immers allemaal levende wezens die op

84 Jaar Oude Grootmoeder Gaat Voor De Eerste Keer Bowlen. Zie Het Resultaat Dat Ze Behaalde. Je Zult Het Niet Geloven!
Het is nooit te laat om nieuwe dingen uit te proberen. Soms wordt het parachutespringen, soms een nieuw gerecht. Ouderdom hoeft geen triest afwachten te zijn van de volgende portie pillen. Deze oude dame zal je ervan overtuigen dat het altijd de moei