De Chinezen kleuren de slechtste kwaliteit garnalen en verkopen ze over de hele wereld voor veel geld. Laat je niet voor de gek houden!

Chinezen zijn wereldkampioen in het maken van namaakproducten. Het lijkt erop dat ze van alles kunnen namaken, niet alleen kleding, schoenen, cosmetica en elektronica, maar ook… garnalen! Garnalen zijn schaaldieren die zowel in zoet als in zout water leven en er zijn ongeveer 2500 verschillende soorten.

Gourmet fans waarderen vooral de Noordelijke garnalen, ook wel Noordse garnalen genaamd, die geweldig smaken en een mooie roze kleur hebben, die nog wordt versterkt door een warmtebehandeling. Deze garnalen zijn duur, en de Chinezen hebben daarom besloten hun consumenten nog meer te misleiden en de goedkoopste garnalen in de duurste te veranderen.

chinese-shrimp-pChinese garnalen zijn klein en bleek, dus om te kunnen doen alsof het Noordse garnalen zijn, moeten ze een facelift ondergaan. De garnaal (niet altijd vers gevangen) wordt daarbij gedurende enkele minuten geverfd door onderdompeling in een vat natriumpolyfosfaat. Deze synthetische verbinding, die onder het symbool E452 schuil gaat, wordt aan de sterk bewerkte voedingsmiddelen en wasmiddelen toegevoegd. Zolang het in kleine hoeveelheden wordt gebruikt, kan het als onschuldig worden beschouwd, maar de volledig verzadigde garnalen bevatten veel meer dan de norm.

Om goed aan de bleke Chinese garnalen te verdienen, moeten deze vooraf geverfd zijn.

 

chinese-shrimp-7Natriumpolyfosfaat is vooral geschikt om garnalen hun mooie roze kleur te geven, maar hierdoor absorberen ze ook meer water. Hoe meer ijs er nodig is voor het bevriezen van de garnalen, hoe zwaarder het ze zijn en hoe meer winst ze opbrengen, en de fabrieken beknibbelen niet op natriumpolyfosfaat.

Garnalen zijn een waardevolle zeevrucht, maar ze moeten wel uit een goede en betrouwbare bron afkomstig zijn.

Wat gebeurt er daarna met de arme garnalen? Als je niet bang om de waarheid te kennen, nodigen we je uit om naar de volgende pagina te gaan.

 

chinese-shrimp-2bron : hybridtechcar.com

Facebook Comment
Deze man lag te slapen toen zijn geadopteerde kat hem flink in de vinger beet. Het deed pijn, maar hij zal hem er de rest van zijn leven dankbaar voor zijn!
Asielen zitten vol met dakloze huisdieren. Honden en katten kijken reikhalzend uit naar nieuwe eigenaren die hen adopteren en een nieuw en liefdevol thuis geven. Niet elk huisdier heeft zoveel geluk, en oude en zieke dieren worden soms in bijzonder sWinter in de stad kan ook mooi zijn! Kijk zelf maar!
Als we denken aan een mooie winter, stellen we ons zelden het beeld voor van steden. Vaak zien we velden bedekt met sneeuw, schilderachtige bossen of hutten in de wildernis.  Maar de winter heeft vele gezichten. Bekijk zelf maar de charme van een gr

Wil je een object uit het museum mee naar huis nemen? Nu kan het!
Het British Museum in Londen is een van de beste musea ter wereld. Je kunt er verbazingwekkende artefacten uit het domein van de menselijke geschiedenis en cultuur vinden. Je kunt er uren naar kijken, maar wat als je graag een schat mee naar huis wil

15 voorbeelden van “iets niet goed”. Nummer 6 zal je tot tranen laten lachen!
We zijn bestand tegen kleine foutjes, zelfs fraude, maar soms zijn deze pogingen tot te smokkelen en iets afwijkends zo duidelijk en slecht, dat we ze direct zien. Hun makers zijn geen meesterbreinen van wangedrag, vaak zijn het gewoon ongelukjesR