De Chinezen kleuren de slechtste kwaliteit garnalen en verkopen ze over de hele wereld voor veel geld. Laat je niet voor de gek houden!

Chinezen zijn wereldkampioen in het maken van namaakproducten. Het lijkt erop dat ze van alles kunnen namaken, niet alleen kleding, schoenen, cosmetica en elektronica, maar ook… garnalen! Garnalen zijn schaaldieren die zowel in zoet als in zout water leven en er zijn ongeveer 2500 verschillende soorten.

Gourmet fans waarderen vooral de Noordelijke garnalen, ook wel Noordse garnalen genaamd, die geweldig smaken en een mooie roze kleur hebben, die nog wordt versterkt door een warmtebehandeling. Deze garnalen zijn duur, en de Chinezen hebben daarom besloten hun consumenten nog meer te misleiden en de goedkoopste garnalen in de duurste te veranderen.

chinese-shrimp-pChinese garnalen zijn klein en bleek, dus om te kunnen doen alsof het Noordse garnalen zijn, moeten ze een facelift ondergaan. De garnaal (niet altijd vers gevangen) wordt daarbij gedurende enkele minuten geverfd door onderdompeling in een vat natriumpolyfosfaat. Deze synthetische verbinding, die onder het symbool E452 schuil gaat, wordt aan de sterk bewerkte voedingsmiddelen en wasmiddelen toegevoegd. Zolang het in kleine hoeveelheden wordt gebruikt, kan het als onschuldig worden beschouwd, maar de volledig verzadigde garnalen bevatten veel meer dan de norm.

Om goed aan de bleke Chinese garnalen te verdienen, moeten deze vooraf geverfd zijn.

 

chinese-shrimp-7Natriumpolyfosfaat is vooral geschikt om garnalen hun mooie roze kleur te geven, maar hierdoor absorberen ze ook meer water. Hoe meer ijs er nodig is voor het bevriezen van de garnalen, hoe zwaarder het ze zijn en hoe meer winst ze opbrengen, en de fabrieken beknibbelen niet op natriumpolyfosfaat.

Garnalen zijn een waardevolle zeevrucht, maar ze moeten wel uit een goede en betrouwbare bron afkomstig zijn.

Wat gebeurt er daarna met de arme garnalen? Als je niet bang om de waarheid te kennen, nodigen we je uit om naar de volgende pagina te gaan.

 

chinese-shrimp-2bron : hybridtechcar.com

Je wil echt nooit op dit eiland zitten! Overlevingskansen zal nul zijn!
Ten zuiden van São Paulo, ligt een klein eiland bedekt met dichte bossen. Het bestaat uit een oppervlakte van 0,43 km². Het staat daar vooral bekend om de hoeveel slangen dat daar leeft! Het schijnt de thuisbasis te zijn van de meeste vaarlijke slaDeze eigenaar liet zijn hond in de auto achter en ging zelf winkelen. Toen hij terug kwam, vond hij een briefje op het raam
Mensen denken vaak niet na en laten hun huisdieren of kinderen in de auto. Helaas kan dat tragisch aflopen. Het winkelen kan uitlopen met als gevolg dat het dier gevangen zit in een hete oven. En denk erom dat een hoge temperatuur zelfs tot de dood k

Dit echtpaar was dichtbij een echtscheiding en verspilde een tiental jaren van hun huwelijk. Alles veranderde met één zin!
Verhalen die verteld worden door internetters vanuit de hele wereld zijn vaak grappig, en laten zien dat het niet uitmaakt aan welke kant van de wereld je leeft, omdat we allemaal vreugde en verdriet delen. Het gebeurt wel eens dat mensen verhalen ov

Iemand vond een kapotte ballon in een veld. De informatie die eraan vast zat, bracht tranen in zijn ogen!
Wanneer iemand sterft die veel voor jou betekent, lijkt het bijna onmogelijk om je aan te passen aan een leven zonder die persoon. Iemand van wie je het meeste ter wereld hield, is plotseling weg, en niemand in het gezin was erop voorbereid. Het is m