De Chinezen kleuren de slechtste kwaliteit garnalen en verkopen ze over de hele wereld voor veel geld. Laat je niet voor de gek houden!

Chinezen zijn wereldkampioen in het maken van namaakproducten. Het lijkt erop dat ze van alles kunnen namaken, niet alleen kleding, schoenen, cosmetica en elektronica, maar ook… garnalen! Garnalen zijn schaaldieren die zowel in zoet als in zout water leven en er zijn ongeveer 2500 verschillende soorten.

Gourmet fans waarderen vooral de Noordelijke garnalen, ook wel Noordse garnalen genaamd, die geweldig smaken en een mooie roze kleur hebben, die nog wordt versterkt door een warmtebehandeling. Deze garnalen zijn duur, en de Chinezen hebben daarom besloten hun consumenten nog meer te misleiden en de goedkoopste garnalen in de duurste te veranderen.

chinese-shrimp-pChinese garnalen zijn klein en bleek, dus om te kunnen doen alsof het Noordse garnalen zijn, moeten ze een facelift ondergaan. De garnaal (niet altijd vers gevangen) wordt daarbij gedurende enkele minuten geverfd door onderdompeling in een vat natriumpolyfosfaat. Deze synthetische verbinding, die onder het symbool E452 schuil gaat, wordt aan de sterk bewerkte voedingsmiddelen en wasmiddelen toegevoegd. Zolang het in kleine hoeveelheden wordt gebruikt, kan het als onschuldig worden beschouwd, maar de volledig verzadigde garnalen bevatten veel meer dan de norm.

Om goed aan de bleke Chinese garnalen te verdienen, moeten deze vooraf geverfd zijn.

 

chinese-shrimp-7Natriumpolyfosfaat is vooral geschikt om garnalen hun mooie roze kleur te geven, maar hierdoor absorberen ze ook meer water. Hoe meer ijs er nodig is voor het bevriezen van de garnalen, hoe zwaarder het ze zijn en hoe meer winst ze opbrengen, en de fabrieken beknibbelen niet op natriumpolyfosfaat.

Garnalen zijn een waardevolle zeevrucht, maar ze moeten wel uit een goede en betrouwbare bron afkomstig zijn.

Wat gebeurt er daarna met de arme garnalen? Als je niet bang om de waarheid te kennen, nodigen we je uit om naar de volgende pagina te gaan.

 

chinese-shrimp-2bron : hybridtechcar.com

Kijk Wat Er Gebeurt Als Een Kunstenaar Een Jaar In Het Bos Doorbrengt! In Het Echt Ziet Het Er Nog Mooier Uit.
Spencer Byles bracht een jaar door in een bos in Frankrijk. Waar normaal alleen takken en stukken hout werden gevonden, creëerde hij magische objecten die werden ingebouwd in de natuurlijke omgeving. Zoals hij op zijn website opmerkt, worden zijn weDeze kerel reed meer dan 200 000 km binnen 600 dagen. Je moet zijn reisfilmpje zien. Het is echt waard om te zien!
Alex Chacon nam een camera mee tijdens zijn reis op een motorfiets. Deze camera heeft een 360 graden draaifunctie die maakt dat men alles kan opnemen wat rond de fotograferende persoon zich bevindt.   Bron: Alex Chacon

De vader van een 6-jarige meisje kreeg een tatoeage, zodat ze zich niet anders zou voelen!
Het is pijnlijk voor ouders als hun kinderen aan een ziekte lijden. In Nieuw-Zeeland besloot Alistair Campbell om een stap extra te doen om zijn dochter te helpen. Dus om haar beter te laten voelen over haar cochleaire implantaat, kreeg hij er een op

Spaghettio is een schattige kitten die bij een ongeval een oog heeft verloren, maar niet de nieuwsgierigheid naar de wereld
Katten zijn nieuwsgierige dieren die graag klimmen, in hoeken en gaten duiken, alles met hun poten omver gooien en op plaatsen kijk waar ze niet moeten zijn. Hun lichamen zijn gebouwd op een manier die hen in staat stelt om verschillende stunts uit t