De Chinezen kleuren de slechtste kwaliteit garnalen en verkopen ze over de hele wereld voor veel geld. Laat je niet voor de gek houden!

Chinezen zijn wereldkampioen in het maken van namaakproducten. Het lijkt erop dat ze van alles kunnen namaken, niet alleen kleding, schoenen, cosmetica en elektronica, maar ook… garnalen! Garnalen zijn schaaldieren die zowel in zoet als in zout water leven en er zijn ongeveer 2500 verschillende soorten.

Gourmet fans waarderen vooral de Noordelijke garnalen, ook wel Noordse garnalen genaamd, die geweldig smaken en een mooie roze kleur hebben, die nog wordt versterkt door een warmtebehandeling. Deze garnalen zijn duur, en de Chinezen hebben daarom besloten hun consumenten nog meer te misleiden en de goedkoopste garnalen in de duurste te veranderen.

chinese-shrimp-pChinese garnalen zijn klein en bleek, dus om te kunnen doen alsof het Noordse garnalen zijn, moeten ze een facelift ondergaan. De garnaal (niet altijd vers gevangen) wordt daarbij gedurende enkele minuten geverfd door onderdompeling in een vat natriumpolyfosfaat. Deze synthetische verbinding, die onder het symbool E452 schuil gaat, wordt aan de sterk bewerkte voedingsmiddelen en wasmiddelen toegevoegd. Zolang het in kleine hoeveelheden wordt gebruikt, kan het als onschuldig worden beschouwd, maar de volledig verzadigde garnalen bevatten veel meer dan de norm.

Om goed aan de bleke Chinese garnalen te verdienen, moeten deze vooraf geverfd zijn.

 

chinese-shrimp-7Natriumpolyfosfaat is vooral geschikt om garnalen hun mooie roze kleur te geven, maar hierdoor absorberen ze ook meer water. Hoe meer ijs er nodig is voor het bevriezen van de garnalen, hoe zwaarder het ze zijn en hoe meer winst ze opbrengen, en de fabrieken beknibbelen niet op natriumpolyfosfaat.

Garnalen zijn een waardevolle zeevrucht, maar ze moeten wel uit een goede en betrouwbare bron afkomstig zijn.

Wat gebeurt er daarna met de arme garnalen? Als je niet bang om de waarheid te kennen, nodigen we je uit om naar de volgende pagina te gaan.

 

chinese-shrimp-2bron : hybridtechcar.com

Facebook Comment
Wanneer je naar deze illustraties kijkt, dan geloof je je ogen niet! Het is gecreëerd door… andere illustraties! Bekijk het zelf!
Davit Yukhanyan is een architect en een illustrator uit Armenië. Hij is werkzaam als architect, maar elke vrije moment maakt hij tekeningen Geïnspireerd door muziek maakt hij erg gedetailleerde tekeningen. Er wordt gelooft dat de elementen van zijnEen paar ideeën die je een hoop geld kunnen besparen. Je hoeft vanaf nu geen eten meer te verspillen!
We gooien blijkbaar wel twee ton voedsel per jaar weg! Dit gebeurt als gevolg van slechte eetgewoonten, onjuiste opslag van voedsel, en het kopen van te veel producten, die we later weggooien. Vandaag vertellen we hoe de houdbaarheid van bepaalde voe

De zolder van een krankzinnigengesticht bevatte een opmerkelijke ontdekking. Je zult niet geloven wat ze vonden!
Dit krankzinnigengesticht werd in 1869 gebouwd in New York. Patiënten zouden er gewoonlijk hun hele leven doorbrengen, tot het in 1995 werd gesloten. Terwijl er aan het gebouw werd gewerkt, deed men deze ontdekking: er werden meer dan 400 koffers me

13 Creatieve Verjaardagstaarten Die Iedere Jarige Op Prijs Zal Stellen! Welke Cake Doe je het meest?
Om belangrijke gebeurtenissen zoals verjaardagen, bruiloften, jubilea, enz. te vieren, willen we dat evenement een uniek karakter geven. En dus besluiten we vaak een cake te maken om het te vieren. Hieronder vindt je taarten die zo fantastisch zijn d