De politie kan in het kader van een absurde wet deze hond met zijn prachtige glimlach laten inslapen. Moet deze hond echt dood?

Dura lex, sed lex is een rechtsbeginsel dat uit het oude Rome stamt, en aangeeft dat ook al is de wet hard, het nog steeds de wet is. Volgens dit principe staan regels en voorschriften voorop en moet iedereen ze opvolgen, ongeacht de omstandigheden. Maar wat te doen als de wet absurd is?  

De in Michigan woonachtige Dan Tillery besloot om een hond te nemen. Hij zag Diggy in het dierenasiel, Detroit Dog Rescue, en wist meteen dat deze hond bij hem hoorde. En hij had helemaal gelijk. De hond klampte zich onmiddellijk aan de eigenaar vast, dankbaar voor zijn open hart en begon charmant te glimlachen. De foto waarop ze samen zijn, stal de harten van duizenden internetgebruikers, maar bereikte ook mensen die het niet goed met de nieuwe vrienden voor hadden.

diggy-p


Na een paar dagen samen thuis te hebben doorgebracht, klopte de politie aan de deur van de man. De agenten informeerden Dan dat er in Waterford Township, een voorstad van Detroit, waar hij woont, een regel van kracht is die het houden van een Pitbull verbiedt. Overeenkomstig de wet moesten de agenten de hond dus uit zijn huis weghalen. De eigenaar van Diggy was geschokt dat iemand hem zou kunnen dwingen om de hond te laten inslapen of weg te geven, maar het ergste was nog dat zijn hond niet eens een Pitbull was!

Ziet Diggy er dreigend uit?

diggy-1Diggy is een Amerikaanse Bulldog en dus heeft het verbod geen betrekking op hem, maar in de staat Michigan hebben de autoriteiten aangegeven dat het een pitbull is. En in de regel is een pitbull gevaarlijk en onvoorspelbaar, en moet daarom weg. Dan heeft een certificaat van het dierenasiel waar hij de hond heeft geadopteerd, met vermelding van het ras. Hij heeft ook de mening van een onafhankelijke kynologist, maar deze documenten deden niet terzake volgens de wetshandhavende ambtenaren. Dan moest zijn huis verlaten, omdat hij Diggy niet op wilde geven.

Diggy’s problemen waren met het verlaten van het asiel nog niet afgelopen.

Wordt vervolgd op de volgende pagina. 

diggy-2bron : thedodo.com

Je Weet Niet Hoe Je Droombruiloft Moet Financieren? Soms Heb Je Alleen Maar Een Passende Naam Nodig!
Een populaire achternaam helpt veel in het dagelijks leven. Het kan leiden tot nieuwe carrièremogelijkheden, politieke perspectieven of een aantal onverwachte cadeaus opleveren.   Een Amerikaans echtpaar was er direct van overtuigd. Luister naar heZe vermoedde dat haar man haar bedroog. Ze besloot het zelf uit te gaan zoeken! Haar onderzoek leverde onverwachte resultaten op…
Een vrouw begon haar echtgenoot te verdenken van het zien van andere vrouwen. Ze besloot om te kijken wat er zou gebeuren als ze plotseling uit zijn leven verdween. Ze voerde haar plan uit en schreef een korte brief. Daarin legde ze uit dat ze haar r

Steekt deze pees in jouw pols ook uit? Je zult versteld staan wat dat betekent! Bij 15% van de mensen kan je hem niet zien!
Verstandskiezen, amandelen, het staartbeen en spieren die je oren kunnen bewegen zijn slechts een paar dingen die resten van de evolutie. Het zijn de overblijfselen van de geschiedenis die ons herinnert aan onze voorouders en wat we van hen hebben ge

Wil je een grapje met iemand uithalen? Deze grappen passen perfect bij de taak en zijn super eenvoudig!
De laatste keer dat we een artikel over grappen schreven werd het behoorlijk populair en men was er blij mee. We hebben daarom besloten jullie opnieuw te inspireren met een paar grappen. Je kunt deze op familie, collega’s en vrienden uitproberen. D