De politie kan in het kader van een absurde wet deze hond met zijn prachtige glimlach laten inslapen. Moet deze hond echt dood?

Dura lex, sed lex is een rechtsbeginsel dat uit het oude Rome stamt, en aangeeft dat ook al is de wet hard, het nog steeds de wet is. Volgens dit principe staan regels en voorschriften voorop en moet iedereen ze opvolgen, ongeacht de omstandigheden. Maar wat te doen als de wet absurd is?  

De in Michigan woonachtige Dan Tillery besloot om een hond te nemen. Hij zag Diggy in het dierenasiel, Detroit Dog Rescue, en wist meteen dat deze hond bij hem hoorde. En hij had helemaal gelijk. De hond klampte zich onmiddellijk aan de eigenaar vast, dankbaar voor zijn open hart en begon charmant te glimlachen. De foto waarop ze samen zijn, stal de harten van duizenden internetgebruikers, maar bereikte ook mensen die het niet goed met de nieuwe vrienden voor hadden.

diggy-p


Na een paar dagen samen thuis te hebben doorgebracht, klopte de politie aan de deur van de man. De agenten informeerden Dan dat er in Waterford Township, een voorstad van Detroit, waar hij woont, een regel van kracht is die het houden van een Pitbull verbiedt. Overeenkomstig de wet moesten de agenten de hond dus uit zijn huis weghalen. De eigenaar van Diggy was geschokt dat iemand hem zou kunnen dwingen om de hond te laten inslapen of weg te geven, maar het ergste was nog dat zijn hond niet eens een Pitbull was!

Ziet Diggy er dreigend uit?

diggy-1Diggy is een Amerikaanse Bulldog en dus heeft het verbod geen betrekking op hem, maar in de staat Michigan hebben de autoriteiten aangegeven dat het een pitbull is. En in de regel is een pitbull gevaarlijk en onvoorspelbaar, en moet daarom weg. Dan heeft een certificaat van het dierenasiel waar hij de hond heeft geadopteerd, met vermelding van het ras. Hij heeft ook de mening van een onafhankelijke kynologist, maar deze documenten deden niet terzake volgens de wetshandhavende ambtenaren. Dan moest zijn huis verlaten, omdat hij Diggy niet op wilde geven.

Diggy’s problemen waren met het verlaten van het asiel nog niet afgelopen.

Wordt vervolgd op de volgende pagina. 

diggy-2bron : thedodo.com

Facebook Comment
Een vrouw van 250 kilo bevalt van een kind. Hoeveel denk je dat het kind weegt?
Obesitas is een van de levensstijl gerelateerde ziektes die ongeveer 20% van de bevolking treft. Er komen steeds meer zwaarlijvige mensen en er is weinig hoop dat de statistieken in de nabije toekomst veel beter worden. Voedsel dat rijk is aan calori3 echte verborgen schatten die je over de hele wereld kan zoeken.
Ondanks de onbeperkte macht van de moderne technologie, zijn er in de wereld nog plaatsen waar echte schatten verborgen zijn. Als je de kennis en het geduld hebt om te zoeken, is het tijd voor een buitengewone reis! Het klinkt een beetje onwerkelijk,

Ging deze moeder te ver? Hoe ze haar dochter leerde haar kamer op te ruimen veroorzaakte nogal een storm op het web
Alice Velasquez uit Bargersville (Verenigde Staten) had er genoeg van om haar dochter voortdurend te vragen haar kamer op te ruimen. Op een dag kon ze het niet meer aan en gebruikte een nogal ongebruikelijke methode om het meisje te leren hoe je een

Hij dumpte afval in het bos en reed weg. Tot zijn verbazing bracht iemand alles terug naar zijn huis!
De Franse stad Laigneville in Picardië heeft een slimme burgemeester die orde op zaken stelde toen iemand de omgeving vervuilde. Maar laten we bij het begin beginnen. Een man maakte een wandeling in het bos om van de schone lucht en de prachtige nat