De politie kan in het kader van een absurde wet deze hond met zijn prachtige glimlach laten inslapen. Moet deze hond echt dood?

Dura lex, sed lex is een rechtsbeginsel dat uit het oude Rome stamt, en aangeeft dat ook al is de wet hard, het nog steeds de wet is. Volgens dit principe staan regels en voorschriften voorop en moet iedereen ze opvolgen, ongeacht de omstandigheden. Maar wat te doen als de wet absurd is?  

De in Michigan woonachtige Dan Tillery besloot om een hond te nemen. Hij zag Diggy in het dierenasiel, Detroit Dog Rescue, en wist meteen dat deze hond bij hem hoorde. En hij had helemaal gelijk. De hond klampte zich onmiddellijk aan de eigenaar vast, dankbaar voor zijn open hart en begon charmant te glimlachen. De foto waarop ze samen zijn, stal de harten van duizenden internetgebruikers, maar bereikte ook mensen die het niet goed met de nieuwe vrienden voor hadden.

diggy-p


Na een paar dagen samen thuis te hebben doorgebracht, klopte de politie aan de deur van de man. De agenten informeerden Dan dat er in Waterford Township, een voorstad van Detroit, waar hij woont, een regel van kracht is die het houden van een Pitbull verbiedt. Overeenkomstig de wet moesten de agenten de hond dus uit zijn huis weghalen. De eigenaar van Diggy was geschokt dat iemand hem zou kunnen dwingen om de hond te laten inslapen of weg te geven, maar het ergste was nog dat zijn hond niet eens een Pitbull was!

Ziet Diggy er dreigend uit?

diggy-1Diggy is een Amerikaanse Bulldog en dus heeft het verbod geen betrekking op hem, maar in de staat Michigan hebben de autoriteiten aangegeven dat het een pitbull is. En in de regel is een pitbull gevaarlijk en onvoorspelbaar, en moet daarom weg. Dan heeft een certificaat van het dierenasiel waar hij de hond heeft geadopteerd, met vermelding van het ras. Hij heeft ook de mening van een onafhankelijke kynologist, maar deze documenten deden niet terzake volgens de wetshandhavende ambtenaren. Dan moest zijn huis verlaten, omdat hij Diggy niet op wilde geven.

Diggy’s problemen waren met het verlaten van het asiel nog niet afgelopen.

Wordt vervolgd op de volgende pagina. 

diggy-2bron : thedodo.com

Facebook Comment
Een verbazingwekkende eekhoorn! Zie wat zij doen om het lichaam van hun vriend te beschermen!
  Deze eekhoorn is de definitie van devotie. Zelfs na de dood van zijn vriend, blijft hij vechten met de kraaien om de lichaam te beschermen. Ik heb nooit geweten dat eekhoorn zoiets konden doen!Als je ziet hoe dichtbij het huis was om van de aarde te verdwijnen, begin je in wonderen te geloven!
Het huis, dat in Ronchi di Termeno in Italië is gelegen, ontsnapte aan vernietiging tijdens een aardverschuiving. Enorme rotsblokken verschoven en begonnen gevaarlijk in de richting van het gebouw te bewegen. Gelukkig verliep de aardverschuiving zij

Deze man lag te slapen toen zijn geadopteerde kat hem flink in de vinger beet. Het deed pijn, maar hij zal hem er de rest van zijn leven dankbaar voor zijn!
Asielen zitten vol met dakloze huisdieren. Honden en katten kijken reikhalzend uit naar nieuwe eigenaren die hen adopteren en een nieuw en liefdevol thuis geven. Niet elk huisdier heeft zoveel geluk, en oude en zieke dieren worden soms in bijzonder s

Een oudere man poseerde voor foto’s met zijn 12-jarige vrouw. Voorbijgangers konden hun emotionele reacties niet bedwingen!
De YouTuber Coby Persin is een wereldberoemd provocateur. Maar bij zijn experimenten heeft hij wel altijd een specifiek doel in het achterhoofd. Hij wil de reacties van mensen op ongewone situaties laten zien, en de aandacht vestigen op de echt belan