De politie kan in het kader van een absurde wet deze hond met zijn prachtige glimlach laten inslapen. Moet deze hond echt dood?

Dura lex, sed lex is een rechtsbeginsel dat uit het oude Rome stamt, en aangeeft dat ook al is de wet hard, het nog steeds de wet is. Volgens dit principe staan regels en voorschriften voorop en moet iedereen ze opvolgen, ongeacht de omstandigheden. Maar wat te doen als de wet absurd is?  

De in Michigan woonachtige Dan Tillery besloot om een hond te nemen. Hij zag Diggy in het dierenasiel, Detroit Dog Rescue, en wist meteen dat deze hond bij hem hoorde. En hij had helemaal gelijk. De hond klampte zich onmiddellijk aan de eigenaar vast, dankbaar voor zijn open hart en begon charmant te glimlachen. De foto waarop ze samen zijn, stal de harten van duizenden internetgebruikers, maar bereikte ook mensen die het niet goed met de nieuwe vrienden voor hadden.

diggy-p


Na een paar dagen samen thuis te hebben doorgebracht, klopte de politie aan de deur van de man. De agenten informeerden Dan dat er in Waterford Township, een voorstad van Detroit, waar hij woont, een regel van kracht is die het houden van een Pitbull verbiedt. Overeenkomstig de wet moesten de agenten de hond dus uit zijn huis weghalen. De eigenaar van Diggy was geschokt dat iemand hem zou kunnen dwingen om de hond te laten inslapen of weg te geven, maar het ergste was nog dat zijn hond niet eens een Pitbull was!

Ziet Diggy er dreigend uit?

diggy-1Diggy is een Amerikaanse Bulldog en dus heeft het verbod geen betrekking op hem, maar in de staat Michigan hebben de autoriteiten aangegeven dat het een pitbull is. En in de regel is een pitbull gevaarlijk en onvoorspelbaar, en moet daarom weg. Dan heeft een certificaat van het dierenasiel waar hij de hond heeft geadopteerd, met vermelding van het ras. Hij heeft ook de mening van een onafhankelijke kynologist, maar deze documenten deden niet terzake volgens de wetshandhavende ambtenaren. Dan moest zijn huis verlaten, omdat hij Diggy niet op wilde geven.

Diggy’s problemen waren met het verlaten van het asiel nog niet afgelopen.

Wordt vervolgd op de volgende pagina. 

diggy-2bron : thedodo.com

Deze kat wass bijna verbrand. Zijn pijnlijke tragedie is veranderd in iets moois!
Traumatische ervaringen kunnen de manier waarop we de wereld zien drastisch veranderen. Ze kunnen ons ook wanhopig maken en ook naar een veel hoger niveau tillen. Verhalen over mensen die door pijnlijke tragedies worden gemotiveerd tot grote daden ziEen paar creatieve ideeën voor simpele en bewezen gerechten. Ik had nooit verwacht dat van worstjes en pasta zoiets kon worden gemaakt!
Om iets lekkers en origineels te koken hoef je niet veel geld uit te geven aan dure en luxe producten. Soms is alleen een beetje creativiteit en tijd voldoende om iets echt heerlijks tevoorschijn te toveren. Hier zijn een paar simpele recepten voor l

Deze Verpakkingen Zullen Nog Lange Tijd In Je Geheugen Gegrift Blijven! Nummer 9 Is Iets Om Over Na Te Denken!
Het is algemeen bekend dat we bij het kiezen van een product voornamelijk naar de verpakking kijken, wat een krachtige marketing tool is. Het trekt de blik en moedigt mensen aan om het te kopen. Ontwerpers bedenken van jaar tot jaar steeds meer ingen

Iedereen kan de ster van een cartoon worden! Geloof je het niet? Hier is het bewijs!
De Braziliaanse kunstenaar Julio Caser creëerde een grappige geillustreerde digitale serie op basis van foto’s van willekeurige mensen. Zijn illustraties vallen op door hun levendige kleuren en subtiele lijnen. Het lijkt alsof de stripfiguren