Wijsheid uit het Verre Oosten inspireert de hele wereld. Leer de 8 stellingen van Boeddha, om je te helpen een beter mens te zijn.

Het boeddhisme wordt vaak meer als een filosofie of een reeks van overtuigingen behandeld dan als een religie, omdat het nontheisme veronderstelt, wat het bestaan van God noch betwist, noch bevestigt. De aandacht in het boeddhisme is dus gericht op het leiden van een moreel leven. Als gevolg daarvan kunnen veel mensen die goed willen leven geinspireerd raken door het boeddhisme, zonder van religie te veranderen.
De stichter van het boeddhisme en de fundamentele doctrines was Siddhartha Gautama, die rond 500 voor Christus leefde. Hij predikte de vier edele waarheden, en drong aan op de uitvoering van ontwikkelingspaden op basis van de uitgangspunten van het achtvoudige pad. De laatste van de Edele Waarheden zegt dat het volgen van deze weg mensen zal helpen vrede te bereiken, hen te bevrijden van het lijden en tot een beter begrip zal leiden, wat kan resulteren in het bereiken van de grootste vorm van zaligheid of geluk, nirvana. Dat zijn echter vrij universele waarheden, en het is daarom de moeite waard om te leren ze in de praktijk te brengen, zelfs als je in een andere religie gelooft, omdat het ongetwijfeld helpt bij het zijn van een beter mens.


De figuur van Boeddha is over de hele wereld bekend.

buddha-1098689_960_720


1. Het principe van een legitiem wereldbeeld.

Vaak zien we de wereld zoals wij hem zouden willen zien, en niet zoals hij werkelijk is. Een vertekend beeld van de werkelijkheid maakt het onmogelijk om de aard en de principes te begrijpen van de manier waarop de wereld functioneert (voornamelijk causaliteit, efficiëntie en de vergankelijkheid van de wereld). De juiste weergave van de wereld impliceert het vermijden van onjuiste opvattingen en het accepteren van de regels die de natuur en het menselijk leven beheersen.

hands-1222866_960_720bron : viralsection.com

Facebook Comment
In 2012 vond hij een doos oude foto’s van zijn opa. Zij bleken hem op een groot avontuur te brengen!
Christiano Carolla is fotograaf en reiziger. Hij heeft een eigenaardige manier van reizen, omdat hij naar plaatsen gaat waar zijn grootvader jaren eerder is geweest. Samen met de foto van zijn opa, gaat hij naar de plaatsen waar deze werden genomenDeze Vaders Zorgden Voor Hun Kinderen. Kijk Wat De Gevolgen Waren!
Deze kinderen werden achtergelaten onder de hoede van hun vaders. Zie hoe vaders omgaan met de opvoeding van hun kinderen. Gegarandeerde Pret! Een jong meisje draagt een haarspeld, en haar vader ook. Wanneer papa druk bezig is, dan is zelfs teennagel

Een winkeleigenaar schopte een dakloze die onder zijn winkel lag. Wat hij op de bewakingsvideo zag raakte hem diep
Wanneer we een dakloze zien, denken we meestal aan een bedelaar of een alcoholist. We hebben vaak het gevoel dat ze iets gedaan hebben om zo’n lot te verdienen, en daarom is het moeilijk hen een helpende hand toe te steken. In zekere zin is het waa

Slachtoffers melden zich bij hun arts omdat ze brandwonden krijgen vanwege het gebruik van een populair merk antitranspirant. Kijk uit voor dat spul!
De 23-jarige student Cooley Rodney dacht dat hij allergisch was voor persoonlijke hygiëne toen hij ontstoken plekken onder zijn oksels ontdekte. De arts sloten die mogelijkheid, en ook alle andere allergische reacties, als oorzaak uit. Hij was er va