Wijsheid uit het Verre Oosten inspireert de hele wereld. Leer de 8 stellingen van Boeddha, om je te helpen een beter mens te zijn.

Het boeddhisme wordt vaak meer als een filosofie of een reeks van overtuigingen behandeld dan als een religie, omdat het nontheisme veronderstelt, wat het bestaan van God noch betwist, noch bevestigt. De aandacht in het boeddhisme is dus gericht op het leiden van een moreel leven. Als gevolg daarvan kunnen veel mensen die goed willen leven geinspireerd raken door het boeddhisme, zonder van religie te veranderen.
De stichter van het boeddhisme en de fundamentele doctrines was Siddhartha Gautama, die rond 500 voor Christus leefde. Hij predikte de vier edele waarheden, en drong aan op de uitvoering van ontwikkelingspaden op basis van de uitgangspunten van het achtvoudige pad. De laatste van de Edele Waarheden zegt dat het volgen van deze weg mensen zal helpen vrede te bereiken, hen te bevrijden van het lijden en tot een beter begrip zal leiden, wat kan resulteren in het bereiken van de grootste vorm van zaligheid of geluk, nirvana. Dat zijn echter vrij universele waarheden, en het is daarom de moeite waard om te leren ze in de praktijk te brengen, zelfs als je in een andere religie gelooft, omdat het ongetwijfeld helpt bij het zijn van een beter mens.


De figuur van Boeddha is over de hele wereld bekend.

buddha-1098689_960_720


1. Het principe van een legitiem wereldbeeld.

Vaak zien we de wereld zoals wij hem zouden willen zien, en niet zoals hij werkelijk is. Een vertekend beeld van de werkelijkheid maakt het onmogelijk om de aard en de principes te begrijpen van de manier waarop de wereld functioneert (voornamelijk causaliteit, efficiëntie en de vergankelijkheid van de wereld). De juiste weergave van de wereld impliceert het vermijden van onjuiste opvattingen en het accepteren van de regels die de natuur en het menselijk leven beheersen.

hands-1222866_960_720bron : viralsection.com

Facebook Comment
Huisdieren Springen Op De Trampoline… Maar Wat Doet Die Buffel Daar?!
Heb je ooit een hond op een trampoline gezien? Een schaap? Ik wed van niet. En als ik vraag naar… een buffel? Interessant is dat deze dieren heel goed weten waar de trampoline voor wordt gebruikt… en ze kunnen er uren mee spelen! Niets vrHij maakte met veel charme en gevoel voor humor een parodie op een beroemde campagne. Goed gedaan!
Ik wed dat de meesten van jullie zich afvragen hoe het zou zijn om deel uit te maken van een fotoshoot voor een bekend merk. De Franse stylist Nathalie Croquet besloot om erachter te komen, staand voor de cameralens. Samen met de fotograaf David Sch

5 toepassingen van aluminiumfolie waar je geen idee van had. De laatste truc is de beste!
Op dagelijkse basis gebruiken we aluminiumfolie meestal als verpakking van levensmiddelen. Echter, er zijn verschillende opties over hoe je het elke dag kunt gebruiken.   Ben je benieuwd hoe je het anders kan gebruiken? Bekijk de video hieronder

Een man bedekt met dollars loopt rond in de straten met een bord waarop staat: “Neem wat je nodig hebt.” Raad een wie ze het eerst pakt?
Een YouTube-beroemdheid, de 21 jaar oude Coby Persin, bekend van vele sociale experimenten, besloot nog een keer de straat op te gaan om te testen hoe mensen zich gedragen. Deze keer ging hij gekleed in een mooi pak, bedekt met dollarbiljetten en gin