In Denemarken openden men een supermarkt met In Denemarken openden men een supermarkt met voedsel dat over de vervaldatum was. Zou jij door de lagere prijzen deze producten kopen?. Zou jij door de lagere prijzen deze producten kopen?

Voedselverspilling is in ontwikkelde landen een behoorlijk groot probleem. Elk jaar worden er duizenden tonnen voedsel verspild. Sommige van de producten zijn nog niet eens geopend, maar zijn al wel over de vervaldatum gegaan, en belanden dus in de afvalbak. Ondanks talrijke sociale campagnes zijn mensen nog steeds geneigd om teveel voedsel te kopen.

Dit fenomeen laat de enorme kloof zien tussen rijke landen en de landen uit de Derde Wereld, waar mensen dagelijks met honger te maken hebben.

webecoist.momtastic.com

1


Het Deense NGO Folkekirkens Nødhjælp (DanChurchAid) besloot hier iets aan te doen, en opende de supermarkt “WeFood” dat producten verkoopt met een korte houdbaarheid, of dat op een of andere manier beschadigd is (gedeukt, beschadigde verpakking, enz.). Daar kun je onder andere zuivelproducten, vlees, gedroogde en diepvriesproducten, groenten en fruit kopen. Prinses Marie en de minister van Voedsel en Milieu waren bij de opening.

webecoist.momtastic.com

2

cphpost.dk

3bron : pb.pl

Facebook Comment
Honden na een bezoekje aan de hondenkapper. Bekijk hun onvoorstelbare metamorfose!
Een passend kapsel is een absolute noodzaak! Afgestemd op onze persoonlijkheid en vorm van ons gezicht zorgt het dat we ons fantastisch voelen. Bekijk de foto’s hieronder maar eens om erachter te komen hoe belangrijk dit is. De foto’s laten hZe Zag Een Eekhoorn Proberen Om Bij Een Bird Feeder Te Komen. Gelukkig Had Ze De Camera Klaar, Dus Het Lukte Haar Om Iets Buitengewoons Vast Te Leggen! Ha Ha!
Alle dieren hebben last van de winter. Als hij streng is, krijgen dieren gebrek aan voedsel, zodat ze naar alternatieve plaatsen moeten zoeken… Een eekhoorn besloot om te profiteren van de graankorrels in de voederbak voor de vogels… Ze h

15 redenen die het feit bevestigen dat we door te lezen betere mensen worden!
Lezen is geweldig en van essentieel belang om de hersenen goed te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Lezen heeft veel voordelen, maar de meeste mensen lezen gewoon niet. Dankzij boeken hebben we de mogelijkheid om naar andere eeuwen of naa

Een jongen ging naar zijn moeder en vroeg haar waarom ze huilde. Haar antwoord gaf hem stof tot nadenken.
– Mama, waarom huil je?- vroeg een kleine jongen op een dag. – Omdat ik een vrouw ben – antwoordde ze hem snel. – Ik begrijp het niet… De vrouw omhelsde hem stevig en zei kalm: – Je zult het waarschijnlijk ook nooi