6 gevallen van hondengedrag die je zeker kent, maar weet je wat ze betekenen?

Honden zijn erg intelligente dieren die gemakkelijk kunnen worden getraind. We vertellen een hond net zolang ons een “poot” te geven totdat hij ons die geeft, en we raken ervan overtuigd dat ons huisdier begrijpt wat we zeggen. Helaas zullen we nooit weten hoe onze woorden door honden gehoord en begrepen worden. Net zoals wij zullen nooit leren hoe we met elkaar kunnen praten door te blaffen. Geen taal gebruiken is geen belemmering voor effectieve communicatie, iets waar hondenbezitters zich terdege van bewust zijn. En hoewel dieren niet met een menselijke stem kunnen spreken, kunnen ze duidelijk communiceren en na verloop van tijd kunnen de eigenaren hun behoeften beter begrijpen.
Honden laten hun bedoelingen zien met hun algemene houding, de positie die ze aannemen, de uitdrukkingen van hun ogen of gezicht. Iedere eigenaar kent het huisdier goed, dus ze kunnen snel en accuraat hun behoeften aflezen. Bepaalde gedragingen van honden zijn echter universeel, dus moet je ze leren kennen, en erachter komen wat ze betekenen, wat weer een positieve invloed op het contact met je viervoeter zal hebben.

zwierz-5


1. De hond brengt geschenken.

Als het dier je verscheidene dingen brengt, dan betekent dat dat hij graag beweging en plezier wil. Het geven van dingen, ook als ze niet geschikt zijn, om bijvoorbeeld te apporteren, toont positieve gevoelens en een uitnodiging om te spelen.

zwierz-1


2. Hond vernielt dingen in het huis.

Puppies bijten op dingen omdat hun tandvlees jeukt, doordat hun tanden groeien en op die manier proberen ze het te verlichten. Maar als een volwassen hond nog steeds dit soort problemen heeft, betekent het dat hij gestrest is of zich verveelt of een sterke verlatingsangst voelt.

zwierz-2bron : curioctopus.it

Facebook Comment
Ze was in een reizend circus gemarteld en uitgehongerd. Haar enorme gedaanteverandering laat zien dat vechten en hopen altijd de moeite waard zijn
Het is allang bekend dat dieren in circussen geen gemakkelijk leven hebben. Ze worden niet altijd goed behandeld en gedwongen om circustrucs uit te voeren. Voor die tijd moeten ze natuurlijk een geschikte “training” volgen die hen voorberZie je hoe blij de puppy is? Bekijk hier de film en zie het zelf!
Laten we eerlijk zijn, het is niet moeilijk om een gelukkige puppy te zijn. Iets om mee te spelen, lekker eten en veel knuffels en dat is alles. De kleine kreeg zelfs een…

De lerares nodigde unieke bezoekers uit op haar bruiloft
Iedereen die zijn dagelijks werk in het onderwijs heeft, wordt steeds met nieuwe uitdagingen geconfronteerd. En de grootste zijn vaak de ouders. Hun werk is niet gemakkelijk, brengt vaak maar weinig geld op en vraagt veel tijd en energie. En het is o

Ik Kijk Maar Ik Kan Mijn Ogen Niet Geloven. Dit Rijtuig Heeft Een Ongelooflijke Metamorfose Ondergaan! Je Moet Het Bekijken!