Heeft u een contactloze betaalkaart? Kijk dan uit voor met lezers zwaaiende dieven in het openbaar vervoer!

Een paar dagen geleden vestigde een Facebook-gebruiker de aandacht op een nieuwe manier van diefstal met contactloze betaalkaarten. De dief gaat naar een drukke plek, zoals een trein, met een verkooppunt met kaartlezer. Zij benaderen het slachtoffer, en houden het apparaat zo dicht mogelijk bij de handtas of broekzak van het slachtoffer. Binnen een paar seconden verdwijnt er € 10 van de rekening!

Met behulp van deze methode is de dief in staat een grote som geld te stelen van onwetende mensen. Het enige wat ze hoeven te doen is gewoon in de buurt gaan staan of zich hardhandig een weg door de menigte banen, en onderwijl een broekzak met betaalkaart aanraken.

Deze nieuwe methode is wijdverbreid in het Verenigd Koninkrijk, waar duizenden mensen al slachtoffer van deze vorm van diefstal zijn geworden. Vooralsnog is het niet op grote schaal bekendgemaakt en er bestaan op dit moment geen nauwkeurige statistieken van het aantal mensen dat op deze manier is beroofd.

‘Ik dacht dat het onmogelijk was, totdat ik het met mijn eigen ogen zag,” schreef Paul Jarvis, een getuige van de diefstal, in een Facebook-bericht.

Verspreid het bewustzijn onder uw vrienden. Deel dit bericht op Facebook!

karta1


 

De meeste nieuwe Visa en MasterCard betaalkaarten die momenteel door banken worden uitgegeven zijn contactloze kaarten.

Een spreker op de Shmoocon conventie gaf een live demonstratie van hoe gemakkelijk het is om slachtoffer te worden van deze vorm van diefstal. Ze scande een kaart die aan een vrijwilliger uit het publiek toebehoorde met behulp van een lezer die ze op eBay had gekocht. Zo verkreeg ze zijn creditcardnummer, de vervaldatum en CVV-nummer. Na het kopiëren van de data naar een blanco kaart, maakte ze voor het publiek $ 15 van de rekening van de geschokte vrijwilliger over naar haar eigen.

Ontdek op de volgende pagina hoe u zichzelf kunt beschermen tegen deze vorm van diefstal.

karta2
Dit verhaal zal je hard raken, dan ieder ander. Totdat de traan er is…
Voor veel eigenaren voor van huisdieren zijn hun honden over de hele wereld! Zorg voor ze, houdt van ze en zich hechten zich eraan dat ze er niet zonder kunnen leven. Helaas komt er een moment dat je afscheid van elkaar moet gaan nemen… Toen de famEerst Dacht Ik Dat Dit Vogels Waren. Maar Toen Ik Wat Beter Keek… Kon Ik Mijn Ogen Niet Geloven!
Deze enorme school pijlstaartroggen aan de kust van het Californië Schiereiland (Baja Californië) deed iets geweldigs.Gelukkig heeft een dierenvriend van National Geographic deze fantastische dieren gefotografeerd en dat is op deze video te zien. W

Stukjes plastic in populaire repen! De terugroepactie is momenteel in volle gang!
Het bedrijf Mars is zojuist begonnen met een massale terugroepactie van een aantal van hun producten. Woordvoerder Roul Hamacher meldde onlangs dat er Snickers, Marsen, sommige Milky Way producten en ook producten uit de Celebrations collectie met ee

De Houston Team Mascotte Reageerde Niet Op Waarschuwingen Van De Bewaker! Zie Wat Hij Deed Om Hem Voor Schut Te Zetten!
De Orbit Mascotte wilde grappig zijn en negeerde de bewaker. Hij maakte hem belachelijk door onbeschaamd dubbelzinnige gebaren te maken. De boze bewaker daagde de mascotte uit tot een tweegevecht. Je moet deze scène zien. Gegarandeerd grote pret! He