Heeft u een contactloze betaalkaart? Kijk dan uit voor met lezers zwaaiende dieven in het openbaar vervoer!

Een paar dagen geleden vestigde een Facebook-gebruiker de aandacht op een nieuwe manier van diefstal met contactloze betaalkaarten. De dief gaat naar een drukke plek, zoals een trein, met een verkooppunt met kaartlezer. Zij benaderen het slachtoffer, en houden het apparaat zo dicht mogelijk bij de handtas of broekzak van het slachtoffer. Binnen een paar seconden verdwijnt er € 10 van de rekening!

Met behulp van deze methode is de dief in staat een grote som geld te stelen van onwetende mensen. Het enige wat ze hoeven te doen is gewoon in de buurt gaan staan of zich hardhandig een weg door de menigte banen, en onderwijl een broekzak met betaalkaart aanraken.

Deze nieuwe methode is wijdverbreid in het Verenigd Koninkrijk, waar duizenden mensen al slachtoffer van deze vorm van diefstal zijn geworden. Vooralsnog is het niet op grote schaal bekendgemaakt en er bestaan op dit moment geen nauwkeurige statistieken van het aantal mensen dat op deze manier is beroofd.

‘Ik dacht dat het onmogelijk was, totdat ik het met mijn eigen ogen zag,” schreef Paul Jarvis, een getuige van de diefstal, in een Facebook-bericht.

Verspreid het bewustzijn onder uw vrienden. Deel dit bericht op Facebook!

karta1


 

De meeste nieuwe Visa en MasterCard betaalkaarten die momenteel door banken worden uitgegeven zijn contactloze kaarten.

Een spreker op de Shmoocon conventie gaf een live demonstratie van hoe gemakkelijk het is om slachtoffer te worden van deze vorm van diefstal. Ze scande een kaart die aan een vrijwilliger uit het publiek toebehoorde met behulp van een lezer die ze op eBay had gekocht. Zo verkreeg ze zijn creditcardnummer, de vervaldatum en CVV-nummer. Na het kopiëren van de data naar een blanco kaart, maakte ze voor het publiek $ 15 van de rekening van de geschokte vrijwilliger over naar haar eigen.

Ontdek op de volgende pagina hoe u zichzelf kunt beschermen tegen deze vorm van diefstal.

karta2
De vader van een 6-jarige meisje kreeg een tatoeage, zodat ze zich niet anders zou voelen!
Het is pijnlijk voor ouders als hun kinderen aan een ziekte lijden. In Nieuw-Zeeland besloot Alistair Campbell om een stap extra te doen om zijn dochter te helpen. Dus om haar beter te laten voelen over haar cochleaire implantaat, kreeg hij er een opZe vond een gewonde hond op het strand terwijl ze op vakantie was. Ze deed vervolgens een gedurfde stap. Ik ben onder de indruk!
Toen ze op vakantie naar Thailand ging, had Jamie Smith niet verwacht dat ze een souvenir mee terug zou brengen die haar leven zou veranderen! WTijdens het wandelen op het strand zag ze een arme, kleine hond, die zijn verlamde lichaam over het zand s

Als je huisdier het hoofd tegen een hard oppervlak drukt, maak er dan geen grappige foto’s van, breng het naar een dierenarts! Het is ernstiger dan je denkt!
Wij houden van onze huisdieren en willen alles doen wat goed voor hen is, dus moeten we de tekenen die ze ons geven sturen niet onderschatten. Soms is iets dat er grappig uitziet in feite een ernstige ziekte die een snelle reactie vereist. Als je ooi

Deze jongens zijn volwassener dan je denkt! Zie hun reactie “Raak het!”
Klaag over de jeugd van vandaan, wij bekritiseren de kinderen die stress hebben meegemaakt maar soms zijn wij te kritisch met de beoordeling. Misschien zijn de jongere niet zo corrupt als wij denken? Misschien moeten we minder streng voor ze zijn? Ze