GGO Genetisch Gemodificeerde Organismen – hoe kun je het voorkomen? Kijk naar een specifiek productlabel!

Genetisch gemodificeerde organismen, aangeduid door de afkorting GMO hebben net zoveel aanhangers als tegenstanders in de wereld. Maar in ons land zijn er is meer van die laatsten! Mensen willen geen groenten en fruit eten waarvan het genoom door genetische manipulatie is veranderd.
De vraag rijst daarom; hoe kunnen we tijdens het winkelen gemodificeerde producten onderscheiden van GGO-vrije? Volgens de wet is het verplicht om gewijzigde levensmiddelen van een etiket te voorzien. Etikettering is alleen verplicht van wat rechtstreeks uit gemodificeerde organismen voortkomt, en producten die zijn gemaakt van de melk van dieren die zijn gevoed met genetisch gemodificeerd veevoeder zijn vrijgesteld van deze verplichting. De wet schrijft niet voor dat de informatie op een logo of een deel van de verpakking te zien moet zijn. In de praktijk is het zo dat de GGO’s in kleine lettertjes in de lijst van ingredi├źnten van het product worden aangegeven.

1


De zekerste garantie op de afwezigheid van organismen met een gewijzigd genoom is een biologische label. Dat wordt alleen op gecertificeerde biologische producten gezet! Het logo van 1 juli 2012 verschijnt op alle eco-verpakte levensmiddelen. Dit maakt identificatie van biologische producten gemakkelijker, en consumenten kunnen het voedsel bewuster kiezen.

gmo

Pagina 1 van 1


bron : ekologia.pl

Mensen Gooien Het Weg En Hij Maakt Er… Precies! Kijk Eens Wat Het Is!
De Californische kunstenaar Gregory Kloehn verkoopt dure beeldhouwerken aan rijke mensen. Op een dag besefte hij dat zijn werk geen enkel doel diende. Hij besloot om het te veranderen! Hij begon de vuilnis door te spitten op zoek naar waardevolle matDe genoemde plek komt alleen voor in je donkerst nachtmerrie. Nu heeft het zelfs toeristen en duikers!
Deze groeve was op een dag een plek waar gedwongenarbeid plaatst vond en waar mensen hun gezondheid en leven kwijtraakten. Nu is het een van de mooiste stranden, die ik ooit heb gezien. Bekijk het zelf!

Hij wreef sinaasappelschillen op alle potplanten in huis. De reden waarom hij dit deed is briljant!
Sinaasappelen zijn speciale vruchten. Ze smaken erg lekker en geven het lichaam veel voedingsstoffen. Geschat wordt dat ze per 100 g tot wel 50 mg vitamine C bevatten! Dat betekent dat het eten van een flinke sinaasappel de dagelijkse behoefte voor d

Je Zult Niet Geloven Wat Er Op De Top Van Deze Ski Jump Zit!
Een uitzicht op de skischans voor de renovatie. Maar er is iets bijzonders – wonen op de top van de Holmenkollen skischans in Oslo. De schans wordt gebruikt tijdens de Olympische Winterspelen, de World Cup en vele andere competities. Meestal zi