Een paar jaar geleden koos dit echtpaar er bewust voor om zonder geld te leven. Ziet hun leven eruit zoals ze gedacht hadden? De waarheid is verbazingwekkend!

De moderne wereld lijkt voornamelijk gericht op het verzamelen van materiële goederen, met inbegrip van geld. Van jongs af aan wordt ons verteld om te leren, zodat we in de toekomst een goede baan met een hoog salaris kunnen vinden, wat het leven op een bepaald niveau garandeert. Maar brengt geld echt geluk?

Een echtpaar uit Duitsland denkt daar heel anders over! Voor hen komt het ware geluk en het voorkomen van problemen voort uit het ontbreken van geld!

1

Raphael Fellmere met zijn vrouw en een kleine baby hadden enkele jaren geleefd zonder materiële goederen te verzamelen. Ze wilden hun theorie bevestigen dat de maatschappij beter en gelukkiger kan worden zonder geld. Ze namen deze beslissing niet omdat zij geen baan konden vinden.

Het begon direct na de universiteit..

Raphael Ging met een paar vrienden op reis van Europa naar Mexico en zonder financiële steun. Deze jongeren verdienden hun eten en vervoer door het doen gunsten en klusjes voor mensen die ze op hun weg ontmoetten. Tijdens hun reis ontmoette Fellmere zijn huidige vrouw, Nieves Palmer, die zijn benadering van het leven deelde. Niet lang daarna werd hun kind geboren.

Tegenwoordig wonen ze in Berlijn en nog steeds doen ze geen moeite om geld te verzamelen. Je zou denken dat ze lui zijn, maar dat is beslist niet het geval! Raphael werkt 40-50 uur per week op een aantal verschillende pro-sociale projecten, en doet klusjes voor welwillende mensen, die hem terugbetalen met levensmiddelen, essentiële dingen of woonruimte.

De situatie van de Fellmeres is zeker beter, omdat de medische zorg in Duitsland gratis is, dus in het geval van gezondheidsproblemen kunnen ze altijd rekenen op de hulp van artsen. Toen Fellmere’s vrouw zwanger was zorgde een gynaecoloog voor haar tot de geboorte – in ruil voor het werkzaamheden in zijn tuin.

De Fellmeres wijzen er terecht op dat een moderne beschaving niet alleen te veel eten produceert, maar ook een heleboel ruimte heeft waar mensen kunnen wonen.

Alles wat nodig kan zijn om te leven is makkelijker te vinden dan je misschien denkt. Je hoeft alleen maar vriendelijk te zijn, steeds nieuwe vrienden maken en een positieve houding hebben. De rest volgt vanzelf! :)

Pagina 1 van 1


bron : goodworldnews.org

9 dingen die je moeder je nooit heeft verteld. Het wordt tijd dat je er achter komt!
Moeders zijn absoluut de belangrijkste persoon in het leven van ieder kind. Het maakt niet uit of ze twee maanden oud zijn of twintig jaar. Het is onze moeder waar we naar toe gaan wanneer we een probleem hebben, willen huilen of alleen maar praten.15 foto’s die perfectionisten tot waanzin zullen drijven!
Onze hersenen willen regelmaat, dat is de reden waarom deze verzameling zelfs pijn aan onze ogen zal doen. Het is gewoon de manier waarop onze hersenen werken. Als iets goed is opgebouwd, dan is het geen enkel probleem. Maar alle onvolkomenheden of g

Niet Alleen Mensen Werken Hard. Bekijk De Honden Die Verantwoordelijk Zijn Voor De Gezondheid En Het Leven Van Anderen!
We vergeten wel eens hoeveel we te danken hebben aan dieren… Bekijk de honden die voor het leven en de gezondheid van anderen vechten. Heb je ooit met een van deze honden te maken gehad?  Z Werkhonden staan niet vaak in de schijnwerpers. De fo

Beveiligingscamera’s in Disneyland namen iets op dat niemand kan verklaren. Er liep een rilling over mijn rug toen ik zag wat de camera had opgenomen!
Ik denk dat elk kind ervan droomt om één keer naar Disneyland te gaan. Dit legendarische pretpark is bekend over de hele wereld. De belangrijkste attracties zijn de personages uit de Walt Disney’s films, prachtige gebouwen en diverse vormen v