Een paar jaar geleden koos dit echtpaar er bewust voor om zonder geld te leven. Ziet hun leven eruit zoals ze gedacht hadden? De waarheid is verbazingwekkend!

De moderne wereld lijkt voornamelijk gericht op het verzamelen van materiële goederen, met inbegrip van geld. Van jongs af aan wordt ons verteld om te leren, zodat we in de toekomst een goede baan met een hoog salaris kunnen vinden, wat het leven op een bepaald niveau garandeert. Maar brengt geld echt geluk?

Een echtpaar uit Duitsland denkt daar heel anders over! Voor hen komt het ware geluk en het voorkomen van problemen voort uit het ontbreken van geld!

1

Raphael Fellmere met zijn vrouw en een kleine baby hadden enkele jaren geleefd zonder materiële goederen te verzamelen. Ze wilden hun theorie bevestigen dat de maatschappij beter en gelukkiger kan worden zonder geld. Ze namen deze beslissing niet omdat zij geen baan konden vinden.

Het begon direct na de universiteit..

Raphael Ging met een paar vrienden op reis van Europa naar Mexico en zonder financiële steun. Deze jongeren verdienden hun eten en vervoer door het doen gunsten en klusjes voor mensen die ze op hun weg ontmoetten. Tijdens hun reis ontmoette Fellmere zijn huidige vrouw, Nieves Palmer, die zijn benadering van het leven deelde. Niet lang daarna werd hun kind geboren.

Tegenwoordig wonen ze in Berlijn en nog steeds doen ze geen moeite om geld te verzamelen. Je zou denken dat ze lui zijn, maar dat is beslist niet het geval! Raphael werkt 40-50 uur per week op een aantal verschillende pro-sociale projecten, en doet klusjes voor welwillende mensen, die hem terugbetalen met levensmiddelen, essentiële dingen of woonruimte.

De situatie van de Fellmeres is zeker beter, omdat de medische zorg in Duitsland gratis is, dus in het geval van gezondheidsproblemen kunnen ze altijd rekenen op de hulp van artsen. Toen Fellmere’s vrouw zwanger was zorgde een gynaecoloog voor haar tot de geboorte – in ruil voor het werkzaamheden in zijn tuin.

De Fellmeres wijzen er terecht op dat een moderne beschaving niet alleen te veel eten produceert, maar ook een heleboel ruimte heeft waar mensen kunnen wonen.

Alles wat nodig kan zijn om te leven is makkelijker te vinden dan je misschien denkt. Je hoeft alleen maar vriendelijk te zijn, steeds nieuwe vrienden maken en een positieve houding hebben. De rest volgt vanzelf! :)

Pagina 1 van 1


bron : goodworldnews.org

Een gigantische olifant die in IJsland uit de oceaan komt. Je moet dit gezien hebben!
Waarschijnlijk hoeft niemand eraan herinnerd te worden dat onze planeet mooi en vol diversiteit zit. Haar schoonheid kan bijna elke dag worden gezien in de vorm van schilderachtige landschappen, prachtige zonsondergangen, of originele planten- en dieEen professor haalde $20 uit zijn zak en gaf de studenten een waardevolle les
Tijdens een lezing in een zaal vol met mensen hield een bekende professor een biljet van twintig dollar in de lucht. Er zaten zo’n 200 mensen in de zaal en hij keek hen aan en vroeg: “Wie wil graag deze $20? hebben?” De kamer was gevuld

Dakloze familie hond gered. Dit verhaal is ontroerend!
De stichting “Hope For Paws” kreeg een telefoontje van een dakloze vrouwen met een jonge, ze zaten dichtbij het centrum van Los Angeles. De hond at eten van de handen van de redders, maar het was moeilijk om ze te vertrouwen.

Verbazingwekkende Street Art. Zie De Unieke Stijl En Prachtige Werken Van Deze Belgische Kunstenaar.
Dzia is een Belgisch kunstenaar uit Antwerpen, die de omgeving opsiert met prachtige schilderijen van dieren. Hij ontwikkelde zijn eigen grafische stijl die ook zijn handelsmerk is. Hij creëert zijn werken niet alleen in Antwerpen, maar ook in ander