Weet je wat er in fruityoghurt zit? Als je ervan houdt kun je dit maar beter niet lezen!

Voor veel mensen is yoghurt een gezond en voedzaam tussendoortje. We geven het graag aan onze kinderen en eten het elke dag. Wanneer we op dieet zijn, eten we het nog steeds graag, omdat we denken dat we iets gezonds eten met weinig calorieën.
We kiezen graag degene met extra granen of fruit, en denken dat we onze voeding goed afwisselen en ons lichaam waardevolle voedingsstoffen geven. Hoe vaak lezen we bij het kiezen van yoghurt de ingrediënten? Waarschijnlijk heel sporadisch of helemaal niet, en het zou goed zijn om te weten wat erin zit. Kijk of je het echt moet kopen!

1


1. Enorme hoeveelheden suiker

De volgorde van ingrediënten op de beker is niet toevallig. Degene die bovenaan staan zijn de meest voorkomende. Suiker staat meestal op de derde plaats. Er wordt geschat dat in een gemiddeld kopje (330 g) yoghurt tot wel 9 theelepels suiker zitten! Vaak wordt het vervangen door een glucose-fructosestroop, die nog meer metabole stoornissen veroorzaakt dan gewone suiker. Het regelmatig eten van yoghurt kan tot obesitas en type 2 diabetes leiden.

22. Kleurstoffen, inclusief die welke uit de lichamen van bladluizen worden gehaald

Om yoghurt een mooie kleur te geven, wordt er kleurstof aan toegevoegd. De meeste mensen denken dat de heldere kleur afkomstig is van de vrucht die erin zitten. Niets daarvan! Die is afkomstig van kleurstoffen, zowel synthetische als natuurlijke. Kijk waar ze onze favoriete desserts mee kleuren:
kersenyoghurt – een concentraat van zwarte wortelen,
aardbeienyoghurt – bietenconcentraat,
kiwiyoghurt – een extract van brandnetels,
perzik- en abrikozenyoghurt – een uittreksel uit paprika’s,
Vlierbes, aalbes en appelbes bevatten violetrode kleurstoffen, die ook aan yoghurt worden toegevoegd. Een populaire stof die het een mooie rode kleur geeft is karmijn, dat wordt gemaakt op basis van insecten uit de grond. Meer over dit onderwerp hier.bron : poradnikzdrowie.pl

Facebook Comment
Iemand dronk 2 liter Coca-Cola per dag! Kijk hoe het zijn gezondheid beïnvloedde!
George Prior besloot een experiment uit te voeren en de effecten van Coca-Cola op zichzelf te testen. Hij dronk 10 blikjes cola per dag. Na een maand ontving hij de resultaten, die een waarschuwing voor alle cola liefhebbers zou moeten zijn! De meest17 Spannende Plaatsen En Gebeurtenissen Die Je Moet Zien! No. 9 Is Angstaanjagend!
Beschouw je jezelf als een pionier, een avonturier die graag nieuwe emoties ervaart? Als je een persoon bent die graag extreme actie wil, zul je deze lijst met 17 verbazingwekkende foto’s genomen in gevaarlijke situaties ergens op de wereld pra

Een man vond tijdens een ommetje een raar pakje in het bos. Wanneer hij zag wat erin zit, verstijfde hij…
Toen Greg Zubiak op jacht naar elanden in het bos was, vermoedde hij niet dat hij met helemaal andere schatten zou terugkomen. Hoewel hij geen groot, gehoornd zoogdier ontmoette, vond hij een pakje met 20 kleinere diertjes verlaten in een veld. Puppy

Het Was Een Eenvoudige Wandeling Langs Het Strand… Hij Had Niet Verwacht Getuige Te Zijn Van Een Doorbraak In De Kennis Over De Lynx!
Onze huiskatten houden van vis, zowel van ingeblikte tonijn als rauwe filet. Maar niet alleen huiskatten houden van zulke gerechten. Wilde dieren ook. Het enige verschil is dat de wilde kat zijn diner moet vangen. Zoals onderstaand voorbeeld laat zie