Je kent vast niet deze interessante feiten over Nutella! No. 7 is het beste!

Het familiebedrijf Ferrero heeft zijn oorsprong in een klein café in Alba, Italië. Het is nu een van de grootste ondernemingen, en de eigenaren zijn miljardairs. Nutella heeft miljoenen fans over de hele wereld, die elke dag beginnen met dit specifieke product op hun boterham.

Aanvankelijk had de chocolade een andere structuur, zodat het in plakjes kon worden gesneden en net als ham op de boterham gelegd, maar na verloop van tijd veranderde het recept in wat we vandaag kennen.

Bekijk enkele interessante feitjes over deze lekkernij!


11. Het maken van Nutella kreeg enkele bijdragen van Napoleon en… Hitler.

Napoleon probeerde de oorlog te winnen en bevroor de Britse handel. Als gevolg daarvan gingen de prijzen van goederen (met inbegrip van cacao) ongelooflijk omhoog, vandaar dat chocolade een luxe product werd dat maar weinig mensen zich konden veroorloven. De zoektocht naar andere ingrediënten als aanvulling op cacao was begonnen. Zoals later bleek was een hazelnootpasta, genaamd “Gianduia”, een zeer goede aanvulling. Het idee werd in 1940 overgenomen door Pietro Ferrero, die ook geen gemakkelijk leven had. Vanwege beperkingen in de voedselvoorziening begonnen zijn zaken te verminderen. Vervolgens creëerde hij een product met de naam “Gianduia Paste”, sinds 1964 wereldwijd bekend als Nutella.


42. Nutella verkoopt sneller dan… warme broodjes.

Gemiddeld wordt elke 2,5 seconden een pot Nutella verkocht. Interessant is dat er minder vaak mensen worden geboren, omdat er slechts elke 8 seconden een potentiële consument van Nutella wordt geboren.

2


3. Nutella verspreidde zich over de hele wereld en is nu wereldwijd beschikbaar in 75 landen.

Gemiddeld wordt elke 2,5 seconden een pot Nutella verkocht. Interessant is dat er minder vaak mensen worden geboren, omdat er slechts elke 8 seconden een potentiële consument van Nutella wordt geboren.

3bron : mentalfloss.com

Facebook Comment
Ringen aan de pink. Wat betekenen ze eigenlijk?
Het Juweliersbedrijf Fred and Far begon een trend met het dragen van Self Love Pinky Rings. Ze lijken wel een beetje op een verlovingsringen en symboliseren ook de liefde, maar dan niet voor je partner, maar voor jezelf. Beroemdheden, waaronder de acToen Ik Zag Wat Deze Man Aan Het Doen Was, Kon Ik Mijn Ogen Niet Geloven. Ongelooflijk!
Dit is ongelooflijk, maar het is echt gebeurd! Deze kerel met motorzaag probeerde in het ijs te snijden waar hij op stond… Het moest wel op een gletsjer, anders zou het tragisch eindigen. Bekijk een film die – ik ben er niet 100% zeker va

Een oudere man poseerde voor foto’s met zijn 12-jarige vrouw. Voorbijgangers konden hun emotionele reacties niet bedwingen!
De YouTuber Coby Persin is een wereldberoemd provocateur. Maar bij zijn experimenten heeft hij wel altijd een specifiek doel in het achterhoofd. Hij wil de reacties van mensen op ongewone situaties laten zien, en de aandacht vestigen op de echt belan

Na het lezen hiervan zul je nooit meer antibacteriële gel gebruiken
De verkoop van antibacteriële wasgels stijgt de pan uit. Van de goedkoopste tot de duurste, ze beloven allemaal om je handen schoon te maken zonder water en zeep te hoeven gebruiken. Het lijkt erop dat het gebruik ervan de perfecte oplossing is, maa