Weet jij waarom je jouw eigen stem anders hoort? De reden zal je verbazen!

We horen onze eigen stem anders als we iets hardop zeggen. Als we onze woorden later op een opname terug horen, zijn we verbaasd dat het onze stem is. Het klinkt immers heel anders. Je kunt je voorstellen dat dat heel merkwaardig is! Er zijn niet veel mensen die graag naar opnames van hun stem luisteren.

Het klinkt een beetje vreemd, en je hebt je waarschijnlijk meer dan eens afgevraagd waarom dat zo is. Wij hebben het antwoord op de vraag waarom jouw stem in je hoofd anders klinkt ;)


s male


Als we onze stem op een opname horen, verspreiden de geluidsgolven zich door de lucht en bereikt onze stem ons op dezelfde wijze als andere dat doen.
s2


Als we onze stem niet van een opname horen maar als we de woorden hardop zeggen, dan wordt het dubbel ontvangen, zowel extern als intern. In het eerste scenario hoor je het geluid dat door de lucht wordt verspreid. Maar op de tweede manier hoor je het effect van trillingen van de stembanden, die door ons hoofd worden verspreid. De botten in ons hoofd hebben de neiging de trillingsfrequentie te verhogen, en daarom klinkt onze stem voor ons lager dan in werkelijkheid. Wil je horen hoe jouw stem echt klinkt? Dat is gemakkelijk!

Bedek al pratend je linkeroor en je zult jouw eigen stem horen zoals anderen die horen. Wat is jouw indruk?

3s

Pagina 1 van 1


bron : brightside.me

Deze moeder vermoedde dat de babysitter haar zoon, die aan het Downsyndroom lijdt, mishandelde. Een verborgen camera liet nachtmerrieachtige beelden zien!
Een inwoonster van de Amerikaanse staat Kentucky, Tiffany Fields, is de moeder van een vierjarige jongen. Het kind heeft het syndroom van Down, lijdt aan epilepsie en heeft een nogal ernstige hartafwijking. Vanwege zijn gezondheidstoestand, heeft LukHij Pakte Een Klein Ei. Toen Begon Het Te Kraken, Stond Ik Doodstil. Kijk Eens Wat Er Uit Het Ei Kwam!
Het wonder van de geboorte… iets dat de mens noch enig ander schepsel in de wereld ooit zal begrijpen. Er is waarschijnlijk niets boeiender, dan de mogelijkheid om te kijken terwijl de wereld een volgende schattige baby verwelkomt. Een man pakt

5 dingen wat mensen zullen bekeren voor de dood!
Mensen die die dood gaan hebben altijd wel iets in het leven waar ze spijt van hebben. Toen Bronnie verpleegkundige was en werkzaam in een hospice schreef op wat mensen het vaakst berouw voor hun dood. Op zijn bevindingen bracht hij een boek uit. (ti

De coach merkte dat twee jongens niet meer naar de training kwamen. Wat hij bij hen thuis zag was angstaanjagend!
Twee broers uit Pittsburgh had geen gemakkelijk leven. Hun ouders waren lange tijd verslaafd aan drugs en alcohol. Vanwege de vreselijke verwaarlozing verloren zij hun ouderlijke rechten en de jongens werden meegenomen naar een pleeggezin. Het was da