Weet jij waarom je jouw eigen stem anders hoort? De reden zal je verbazen!

We horen onze eigen stem anders als we iets hardop zeggen. Als we onze woorden later op een opname terug horen, zijn we verbaasd dat het onze stem is. Het klinkt immers heel anders. Je kunt je voorstellen dat dat heel merkwaardig is! Er zijn niet veel mensen die graag naar opnames van hun stem luisteren.

Het klinkt een beetje vreemd, en je hebt je waarschijnlijk meer dan eens afgevraagd waarom dat zo is. Wij hebben het antwoord op de vraag waarom jouw stem in je hoofd anders klinkt ;)


s male


Als we onze stem op een opname horen, verspreiden de geluidsgolven zich door de lucht en bereikt onze stem ons op dezelfde wijze als andere dat doen.
s2


Als we onze stem niet van een opname horen maar als we de woorden hardop zeggen, dan wordt het dubbel ontvangen, zowel extern als intern. In het eerste scenario hoor je het geluid dat door de lucht wordt verspreid. Maar op de tweede manier hoor je het effect van trillingen van de stembanden, die door ons hoofd worden verspreid. De botten in ons hoofd hebben de neiging de trillingsfrequentie te verhogen, en daarom klinkt onze stem voor ons lager dan in werkelijkheid. Wil je horen hoe jouw stem echt klinkt? Dat is gemakkelijk!

Bedek al pratend je linkeroor en je zult jouw eigen stem horen zoals anderen die horen. Wat is jouw indruk?

3s

Pagina 1 van 1


bron : brightside.me

Een meisje werd zonder benen geboren, en haar moeder liet haar op straat achter. Je zult niet geloven wie ze nu is! Ze verdient tegenwoordig $1000 per dag.
Kanya Sesser werd door haar moeder direct na de geboorte achtergelaten. Ze werd bij de deur van een tempel neergelegd in de hoop dat iemand medelijden zou krijgen en een meisje zonder benen zou adopteren. Niet al te lang daarna werd de kleine Kanya mStop met het drinken van water uit plastic flessen! De waarheid daarvan is afschuwelijk!
We horen vaak over de vele voordelen van het regelmatig drinken van water. Er wordt beweerd dat een volwassene minstens 1,5 liter water per dag moet drinken. Meestal proberen we zo vaak mogelijk te drinken en we grijpen vaak naar een flesje drinkwate

Duizenden muizen vallen en ping pong! Het is onmogelijk om het te omschrijven, je moet het maar zien!
Kinderen in de hele wereld weten dat wetenschap alleen interessant is als het op een interessante manier werd verteld. Dit wetenschappelijk experiment, is zonder twijfel erg interessant en niet alleen voor de jongeren.

Deze arme puppy belandde in ernstige problemen! Het is moeilijk te geloven wat er daarna gebeurde!
Het Duitse merk Budweiser bracht onlangs een geweldige reclame uit. In een tijdsbestek van slechts enkele weken veroverde het de harten van miljoenen mensen! Het is gewoon uniek! De held van de advertentie is een lieve puppy die met een Clydesdale pa