Iedereen die wel eens op z’n nagels bijt, moet deze feiten kennen! Dit is geen grap, maar een serieus probleem!

Nagelbijten lijkt een triviaal probleem te zijn, maar het blijkt onaangename gevolgen voor de gezondheid te kunnen hebben. Er wordt geschat dat één op de vier tiener worstelt met deze vervelende gewoonte. Dat is voor ouders een serieus teken dat er iets in het leven van het kind verstoord is.
Het blijkt dat vooral mensen die gespannen zijn en emotionele problemen hebben op hun nagels bijten. Onychophagia komt bij kinderen en adolescenten vaker voor dan bij volwassenen. Behalve onaangenaam uitziende nagels, veroorzaakt nagelbijten ook een teveel aan speeksel, bacteriële infecties en zelfs scheefstaande tanden. Kijk welke consequenties deze nogal gevaarlijke gewoonte nog meer heeft!

1. Ziektekiemen

Er zit een groot aantal microben op de handen. Of we deurknoppen aanraken, gebruik maken van het toilet of gewoon op openbare plaatsen zijn, we krijgen miljoenen bacteriën op onze huid. Zelfs als je je handen goed wast, zullen er nog steeds enorme hoeveelheden bacteriën en schimmels onder de nagels zitten. Wanneer we een vinger aan onze lippen brengen, komen ze direct bij ons binnen.
1


2. E. coli en Salmonella bacteriën

In 2007 deden Turkse wetenschappers een experiment bij een groep van 59 mensen om te onderzoeken welke gevolgen nagelbijten heeft op het naar de mond brengen van bacteriën. Van de patiënten had 76% last van braken en diarree die werd veroorzaakt door een bacteriële infectie!

2


3. Microscopische scheurtjes in het glazuur

De tanden van mensen die vaak op hun nagels bijten, zijn meer vatbaar voor tandbederf!

3bron : mostextremenews.com

Facebook Comment
Kun je de film herkennen door alleen maar naar deze foto’s te kijken?
Als je van animatiefilms van Disney en Pixar houdt, dan hebben we goed nieuws voor je. We hebben een kleine quiz gemaakt waardoor je aan de mooiste animatiefilms wordt herinnerd en erover na kunt denken. Het spel is erg eenvoudig en alles wat je hoefCreatieve reclame die gebruikt wordt voor een nobele zaak. Bekijk hoe ontroerend het voor jezelf is.
De Zweedse stichting Barncancer Fonden zag een shampoo advertentie op die zeer positief werd ontvangen. Wanneer de ondergrondse voorbij gaat, wordt het haar van vrouwen alle kanten op geblazen. De Stichting besloot om dit effect te gebruiken om aanda

15 situaties die iedereen die het altijd koud heeft goed begrijpt.
Het hoeft niet midden in de winter te zijn om steeds last van koude botten te hebben. Iedereen die koud is kent dat, maar vooral degenen voor wie een warme deken en hete thee altijd een vaste metgezel en beste vriend is. Er valt niets aan te doen, te

Weet Je Hoe Je In 10 Seconden Een Ei Kunt Pellen? Kijk Maar Hoe Eenvoudig Dat Is!
Waarschijnlijk heb je nog nooit met het probleem geworsteld om gekookte eieren te pellen. Soms is de schaal zo hard dat hij moeilijk te breken is. En wanneer hij scheurt, zit je meestal met een half ei.  Wij weten hoe je met dit probleem om moet gaa