Ze deed klimop in de sokken en deed ze in de wasmachine. Toen ze de was eruit haalde, was ze verbaasd dat deze onopvallend plant zulke eigenschappen heeft!

Iedereen herkent vast wel de groene klimplanten op onderstaande foto’s. Ze groeien vaak in parken, bossen, tuinen en begraafplaatsen. Ze sieren de muren van huizen, balkons en pergola’s. Ze houden van schaduwrijke plaatsen, en groeien daar het best. Klimop (Hedera helix) heeft een nogal slechte reputatie, dankzij het feit dat het giftig is.

Alle delen van de plant, met name de vruchten, bevatten schadelijke saponinen. Als deze worden gegeten, veroorzaken ze vaak misselijkheid, diarree, irritatie van de keel en zelfs verlamming van het lichaam.


hedera-helix


De plant heeft echter ook een paar waardevolle eigenschappen, hoewel niet iedereen die kent. Het absorbeert een aantal giftige stoffen en heeft een reinigende werking. Het kan met succes de zeepnoten vervangen die uit India worden geïmporteerd.

hedera-helix1


Controleer voordat je klimop gebruikt eerst of je er allergisch voor bent. Wees niet bang dat schadelijke saponinen op je kleding blijven zitten. In de wasmachine zal het worden weggespoeld, net zoals dat met schoonmaakmiddelen gebeurt.

Lees op de volgende pagina hoe je klimop in de was moet gebruiken. 

hedera-helix3bron : genialetricks.de

Dankzij onze eigen ondervraging, vond de dochter haar moeder na 52 jaar!
De plaatselijke krant publiceerde aan artikel over Lucy Ann Johanson als voorbeeld van de oudste onopgeloste verdwijningen in de omgeving. Dit motiveerde de dochter van een vrouw om haar eigen onderzoek te starten… Moeder Linda Evans, Lucy AnnWanneer je deze coördinaten in Google Maps invoert dan komt er iets verrassend! Probeer het uit!
Onder specifieke coördinaten op Google Maps, kan je iets geweldig zien. Midden in de Afrikaanse wildernis, is een dragende vliegtuig! Waarom is het daar? Laat het me het je uitleggen! (science.viralnova.com)

Ontdek Het Verhaal Van Acer, Een Van De Kleinste Paarden Ter Wereld. Glimlach Gegarandeerd!
De populaire stelregel zegt dat klein ook mooi is. Die waarheid werkt helaas zelden in het leven en in relaties. Toch kan niemand de schoonheid van Acer ontkennen. Zijn “indrukwekkende” 22 cm hoogte maakt hem tot het kleinste paard in het

Honderd Jaar Verschil In Eén Foto! Ontroerend!
Toen de kleindochter van Rosa Camfield een foto op internet zette van haar 101-jarige grootmoeder en haar twee weken oude kleindochter, veroorzaakte ze een echte lawine van ontroerende foto’s. De gebruikers van de verschillende portals begon op