Ze deed klimop in de sokken en deed ze in de wasmachine. Toen ze de was eruit haalde, was ze verbaasd dat deze onopvallend plant zulke eigenschappen heeft!

Iedereen herkent vast wel de groene klimplanten op onderstaande foto’s. Ze groeien vaak in parken, bossen, tuinen en begraafplaatsen. Ze sieren de muren van huizen, balkons en pergola’s. Ze houden van schaduwrijke plaatsen, en groeien daar het best. Klimop (Hedera helix) heeft een nogal slechte reputatie, dankzij het feit dat het giftig is.

Alle delen van de plant, met name de vruchten, bevatten schadelijke saponinen. Als deze worden gegeten, veroorzaken ze vaak misselijkheid, diarree, irritatie van de keel en zelfs verlamming van het lichaam.


hedera-helix


De plant heeft echter ook een paar waardevolle eigenschappen, hoewel niet iedereen die kent. Het absorbeert een aantal giftige stoffen en heeft een reinigende werking. Het kan met succes de zeepnoten vervangen die uit India worden geïmporteerd.

hedera-helix1


Controleer voordat je klimop gebruikt eerst of je er allergisch voor bent. Wees niet bang dat schadelijke saponinen op je kleding blijven zitten. In de wasmachine zal het worden weggespoeld, net zoals dat met schoonmaakmiddelen gebeurt.

Lees op de volgende pagina hoe je klimop in de was moet gebruiken. 

hedera-helix3bron : genialetricks.de

20 eenvoudige manieren voor een lang en gelukkig leven!
We zijn vaak bezorgd over onze toekomst, onze carriere en ons geld. Wat we ook hebben, we willen nog meer. Dat zit gewoon in onze natuur, maar er ontstaan problemen wanneer we dingen vergeten. En in onze haast denken we niet na over wat voor dag hetZe Verwijdert Barbie’s Makeup. Als Je Erachter Komt Waarom Ze Het Doet, Moet Je Toegeven Dat Ze Gelijk Heeft!
Sonia Singh, een kunstenares maar ook een moeder, afkomstig uit Tasmanië, is de initiatiefneemster van een echt fantastische actie. De wereld waarin we leven creëert vreemde, vaak onrealistische schoonheidsidealen, en het ergste is dat deze idealen

Ze omhelsde haar zieke zus met arm! Niemand verwachtte wat verder gebeurde!
Deze tweeling kwamen ter wereld heel vroeger dan verwacht! Kyrie en Brielle Jackson worden 12 weken vroeger geboren! Hun organen waren niet helemaal ontwikkeld en daarom hun overlevingskans was heel klein!   De tweeling werd in aparte couveuses

Deze wereldwijd geliefde chocolade is gevaarlijk voor je gezondheid! Denk twee keer na voordat je er één neemt of aan een kind geeft!
Een paar dagen geleden kondigde een Duitse organisatie voor voedsel kwaliteitscontrole – Foodwatch – verontrustende informatie aan. Het blijkt dat de populaire, en door bijna alle kinderen geliefde, Kinder chocolade schadelijke stoffen be