Ze deed klimop in de sokken en deed ze in de wasmachine. Toen ze de was eruit haalde, was ze verbaasd dat deze onopvallend plant zulke eigenschappen heeft!

Iedereen herkent vast wel de groene klimplanten op onderstaande foto’s. Ze groeien vaak in parken, bossen, tuinen en begraafplaatsen. Ze sieren de muren van huizen, balkons en pergola’s. Ze houden van schaduwrijke plaatsen, en groeien daar het best. Klimop (Hedera helix) heeft een nogal slechte reputatie, dankzij het feit dat het giftig is.

Alle delen van de plant, met name de vruchten, bevatten schadelijke saponinen. Als deze worden gegeten, veroorzaken ze vaak misselijkheid, diarree, irritatie van de keel en zelfs verlamming van het lichaam.


hedera-helix


De plant heeft echter ook een paar waardevolle eigenschappen, hoewel niet iedereen die kent. Het absorbeert een aantal giftige stoffen en heeft een reinigende werking. Het kan met succes de zeepnoten vervangen die uit India worden geïmporteerd.

hedera-helix1


Controleer voordat je klimop gebruikt eerst of je er allergisch voor bent. Wees niet bang dat schadelijke saponinen op je kleding blijven zitten. In de wasmachine zal het worden weggespoeld, net zoals dat met schoonmaakmiddelen gebeurt.

Lees op de volgende pagina hoe je klimop in de was moet gebruiken. 

hedera-helix3bron : genialetricks.de

Grappige bijbelse verboden die wij regelmatig overtreden. Sommigen ervan zijn geweldig!
De Bijbel is een van de belangrijkste pijlers van onze cultuur. Het wordt beschouwd als een heilig boek, een drager van ideeën en morele principes die de patronen vormen van het menselijk gedrag. Het is ongetwijfeld een bron van kennis over de werelHij zal alles doen om zijn kind gelukkig te maken! Dit is waar een liefhebbende vader toe in staat is!
Voor sommigen is vader zijn is een grote vreugde, voor anderen een karwei. Hoe dan ook, iedere vader moet zijn best doen om voor zijn kinderen te zorgen en weten dat plezier de sleutel is!  Nieuwe vaders kunnen er soms problemen mee hebben, dus ze m

3 simpele regels die je tot een gelukkig mens zullen maken!
Matthieu Ricard is een in Frankrijk geboren boeddhistische monnik, vertaler, fotograaf en auteur, die boeken en artikelen schrijft over boeddhistische principes. Hij beschouwt zichzelf als de gelukkigste mens op aarde en door het aan iedereen om hem

Denk je dat honden geen gevoelens hebben? Kijk hier eens naar! Het is de droevigste video die ik ooit heb gezien. Hartverscheurend…
Er wordt vaak gezegd dat de hond je beste vriend is. Daar zit veel waarheid in. De band tussen huisdier en eigenaar is buitengewoon. Huisdieren zijn meestal erg aan hun meester gehecht. Ze zijn loyaal en toegewijd. Ze willen altijd bewondering en aan