Ze deed klimop in de sokken en deed ze in de wasmachine. Toen ze de was eruit haalde, was ze verbaasd dat deze onopvallend plant zulke eigenschappen heeft!

Iedereen herkent vast wel de groene klimplanten op onderstaande foto’s. Ze groeien vaak in parken, bossen, tuinen en begraafplaatsen. Ze sieren de muren van huizen, balkons en pergola’s. Ze houden van schaduwrijke plaatsen, en groeien daar het best. Klimop (Hedera helix) heeft een nogal slechte reputatie, dankzij het feit dat het giftig is.

Alle delen van de plant, met name de vruchten, bevatten schadelijke saponinen. Als deze worden gegeten, veroorzaken ze vaak misselijkheid, diarree, irritatie van de keel en zelfs verlamming van het lichaam.


hedera-helix


De plant heeft echter ook een paar waardevolle eigenschappen, hoewel niet iedereen die kent. Het absorbeert een aantal giftige stoffen en heeft een reinigende werking. Het kan met succes de zeepnoten vervangen die uit India worden geïmporteerd.

hedera-helix1


Controleer voordat je klimop gebruikt eerst of je er allergisch voor bent. Wees niet bang dat schadelijke saponinen op je kleding blijven zitten. In de wasmachine zal het worden weggespoeld, net zoals dat met schoonmaakmiddelen gebeurt.

Lees op de volgende pagina hoe je klimop in de was moet gebruiken. 

hedera-helix3bron : genialetricks.de

Facebook Comment
Hij nam een zak mee naar huis die hij tussen de rommel had gevonden. Iedereen was geschokt door wat er in zat!
De hond Pui deed zoals altijd zijn favoriete ding, de lokale vuilnisbelt afzoeken naar lekkere hapjes. Op een dag werd hij beroemd. Waarom? Vanwege een geweldige vondst die hij mee naar huis had genomen. Tijdens een bezoek aan de vuilnisbelt vond hijDeze Bank Is Voor Hem Van Groot Belang… Hij Komt Elke Dag Langs En Zet Er Bloemen Neer!
Ter herdenking van zijn vrouw Betty komt Bud Caldwell naar het park en legt bloemen op de bank die zijn opgedragen aan haar. Hij heeft dit nu al twee jaar gedaan. Hij praat elke dag met haar, hij beschrijft wat er in zijn leven is gebeurd. Op een dag

10 van de meest creatieve campagnes tegen roken. Als je dit hebt gezien zul je wel twee keer nadenken voordat je weer naar een sigaret grijpt!
Niemand hoeft eraan te worden herinnerd dat het roken van sigaretten schadelijk is. We weten het allemaal heel goed, maar sommige mensen kunnen gewoon niet met de verslaving omgaan. Ondanks de vele waarschuwingen, antirook campagnes en slogans op de

Een Verblijf Hier Zal Je Een Echte Unieke Ervaring Geven!
Dit huis is de perfecte plek om iemand van hoogtevrees te genezen… of hem zich voor de rest van zijn leven getraumatiseerd te laten voelen. Het hangt aan de rand van een klif en ziet eruit als een zeer gevaarlijke plaats. Maar schijn bedriegt,