Ze deed klimop in de sokken en deed ze in de wasmachine. Toen ze de was eruit haalde, was ze verbaasd dat deze onopvallend plant zulke eigenschappen heeft!

Iedereen herkent vast wel de groene klimplanten op onderstaande foto’s. Ze groeien vaak in parken, bossen, tuinen en begraafplaatsen. Ze sieren de muren van huizen, balkons en pergola’s. Ze houden van schaduwrijke plaatsen, en groeien daar het best. Klimop (Hedera helix) heeft een nogal slechte reputatie, dankzij het feit dat het giftig is.

Alle delen van de plant, met name de vruchten, bevatten schadelijke saponinen. Als deze worden gegeten, veroorzaken ze vaak misselijkheid, diarree, irritatie van de keel en zelfs verlamming van het lichaam.


hedera-helix


De plant heeft echter ook een paar waardevolle eigenschappen, hoewel niet iedereen die kent. Het absorbeert een aantal giftige stoffen en heeft een reinigende werking. Het kan met succes de zeepnoten vervangen die uit India worden geïmporteerd.

hedera-helix1


Controleer voordat je klimop gebruikt eerst of je er allergisch voor bent. Wees niet bang dat schadelijke saponinen op je kleding blijven zitten. In de wasmachine zal het worden weggespoeld, net zoals dat met schoonmaakmiddelen gebeurt.

Lees op de volgende pagina hoe je klimop in de was moet gebruiken. 

hedera-helix3bron : genialetricks.de

Facebook Comment
Pizzabrood dat een sensatie op het web veroorzaakte! Als je het recept niet kent, wordt het tijd om erachter te komen!
Een sneetje brood is het meest voorkomende onderdeel van het ontbijt. Wanneer we geen tijd hebben om ontbijtgranen of een roerei te eten, kiezen we vaak voor een broodje met ons favoriete broodbeleg. Het is een snelle manier om ‘s ochtend iets voedElk jaar creëren de drie broers hun eigen tuin met sneeuw in geheel iets ordinair! Bekijk het tot het einde!
Austin, Connor en Trevor Bartz zijn drie broers wonen in New Brighton in Minnesotcie die graag hun eigen achtertuin winter sneeuw ongewone sculpturen te creëren. Wat interessant is, er zijn geen afgoden, en anderen, om echt opmerkelijk wezens te cre

Een verdrietige hond ligt op de stoep. Als je ziet wat er naast hem ligt, zul je zelf je tranen niet kunnen bedwingen!
De 23-jarige Leonardo Valdes uit Concepción, Chili wandelde met zijn hond toen hij plotseling door een auto werd aangereden. Helaas kwam de hulp voor de jonge man veel te laat, en stierf hij op straat. Het lichaam werd bedekt met een oranje doek en

Iemand vond een kapotte ballon in een veld. De informatie die eraan vast zat, bracht tranen in zijn ogen!
Wanneer iemand sterft die veel voor jou betekent, lijkt het bijna onmogelijk om je aan te passen aan een leven zonder die persoon. Iemand van wie je het meeste ter wereld hield, is plotseling weg, en niemand in het gezin was erop voorbereid. Het is m