Deze hond was zo dik dat hij niet meer kon lopen! Een gedaanteverandering redde zijn leven.

Obesitas komt elk jaar steeds vaker voor. Een slecht dieet dat voornamelijk bestaat uit gemodificeerde en veel te zoete producten, en een gebrek aan lichaamsbeweging, zijn de belangrijkste redenen waarom dit ontstaat. Het zijn niet alleen mensen die last hebben van een overmatig gewicht, maar ook huisdieren, meestal katten en honden.

Hun eigenaren brengen hen veel schade toe door ze op de verkeerde manier te voeden. Dat was het geval met een 8 jaar oude beagle genaamd Kale, die zo dik werd dat zijn leven in gevaar was.


dog-p


Door de zware obesitas raakte Kale verlamd, omdat zijn bewegingsvrijheid sterk beperkt was. De hond had veel te lijden van zijn buitensporige omvang die zijn botten en gewrichten zwaar belastte. Deze hond behoort tot de kleinste soort jachthonden maar woog meer dan 35 kg, terwijl het normale gewicht ongeveer 15-18 kilo hoort te zijn.

Beagles zijn jachthonden, maar Kale was daar zeker geen goed voorbeeld van.

dog (5)


De vreselijke toestand waarin de hond verkeerde was niet de schuld of domheid van zijn eigenaar, maar van een ziekte. De eigenaar van de hond was een oudere man die op een gegeven moment aan dementie begon te lijden en het besef kwijt was van hoe hij het dier moest verzorgen. Hij gaf Kale waarschijnlijk verkeerd voedsel en zoetigheid, wat de hond bijna fataal was geworden. Het dier kon niet meer normaal lopen, om het maar niet te hebben over rennen.

Hoeveel gewicht heeft Kale verloren en hoe ziet hij er nu uit?

Ontdek het op de volgende pagina.

dog (4)



bron : hefty.co

Facebook Comment




Ongelooflijk! Canadese onderzoekers hebben ontdekt dat een populaire plant tumoren effectiever bestrijdt dan chemotherapie!
Kanker komt steeds vaker voor in de 21e eeuw, wat onder andere van invloed is op de levensstijl van moderne samenlevingen. Helaas is preventie niet altijd effectief en als gevolg daarvan lijden veel mensen aan deze vreselijke ziekte. Onderzoekers uit



Deze vrouw verzamelt omgehakte boomstammen en maakt er fantastische dingen van! Het resultaat is echt geweldig!
 Kunst verandert na verloop van tijd en krijgt steeds meer betekenis. Voor veel mensen gebeurt dat op verschillende manieren. Wat sommige mensen als vandalisme zien, is voor anderen een vorm van talent. Dankzij deze diversiteit is er voor iedereen w

Zie je hoe blij de puppy is? Bekijk hier de film en zie het zelf!
Laten we eerlijk zijn, het is niet moeilijk om een gelukkige puppy te zijn. Iets om mee te spelen, lekker eten en veel knuffels en dat is alles. De kleine kreeg zelfs een…

Elk jaar reist ze 2400 km om honderden honden te redden van een bloedige ceremonie in Yulin. Haar houding is bewonderingswaardig!
In de zuidelijke Chinese stad Yulin, wordt ieder jaar een wreed evenement genaamd ‘Dog Days’ georganiseerd. Het is een erg bloedige ceremonie gebaseerd op het eten van hondenvlees! Elk jaar tijdens de zomerzonnewende verzamelen  ze honderden