Dakloze hond rende vrijwel de gehele Chinese ultramarathon, en het allerbelangrijkste, kreeg een nieuw thuis

Het feit dat een hond de beste vriend van de mens is, hoeft aan niemand te worden uitgelegd, want dat is iets dat al talloze malen is bevestigd. Honden kunnen met mensen een unieke band creëren onder de meest onverwachte omstandigheden. Dion Leonard is een Australische atleet die in Schotland woont.

Onlangs nam hij deel aan een ultramarathon die in de Gobiwoestijn werd georganiseerd. Lopend over het zand van China en Mongolië merkte hij dat hij in de race werd vergezeld door een hondje met een lichtgekleurde vacht. Dion dacht dat de pup wel snel moe zou worden van het eentonige rennen, en hem alleen zou laten, maar de hond bleef de hele dag bij de atleet.


ultra-maraton-p


‘s Avonds, nadat hij de afstand had voltooid, bracht de hond een bezoekje aan de hardloper in zijn tent. Dion wist dat het dier hem had gekozen als vriend en meester, en ging daar ook direct in mee. De viervoeter had de marathon aan de zijde van Dion voltooid, en onbevreesd naast hem gelopen. In totaal had het dier vier onderdelen van de marathon afgewerkt.

De hond werd al snel een favoriet onder alle atleten in de marathon en werd ook een onofficiële deelnemer van de wedstrijd.

ultramaraton-1


Het dier werd Gobi genoemd, ter ere van de woestijn waar de ultramarathon plaatsvond. Door deel te nemen aan de wedstrijd, raakte de Australische atleet verliefd op de hond en besloot het dier mee terug naar Schotland te nemen. Dat bleek helaas niet zo simpel en Gobi is, ondanks alle mogelijke inspanningen van Dion, nog steeds in Azië en is in afwachting van de mogelijkheid om te vertrekken.

Dion deelde alles wat hij had met Gobi: zijn bed, voedsel en water.

ultra-maraton-2


Een hond die op het Aziatische continent is geboren naar het Europese continent te brengen, vereist het afhandelen van tal van formaliteiten. Het is ook noodzakelijk om een geschikte en veilige manier van vervoer voor dieren te vinden. De kosten van de hele operatie werden geschat op ongeveer 5.000 pond. Dion heeft daarom een fundraising georganiseerd, zodat hij zijn nieuwe vriend mee naar huis kon nemen. Dankzij de vrijgevigheid van de mensen die geld doneerden, zal dat ook snel gebeuren.

Gobi vond een nieuw thuis en een liefdevolle eigenaar, en is nu in afwachting van een lange intercontinentale reis.

ultra-maraton-3

Pagina 1 van 1


bron : upsocl.com

Facebook Comment
Kijk hoe een acteur reageert op een oneerlijke meme die op het web rondgaat. Heel inspirerend!
Een aantrekkelijke acteur uit de tv-serie “Prison Break” – Wentworth Miller, is onlangs behoorlijk wat aangekomen en werd online het onderwerp van spot. Een van de populaire sites beledigde hem door een foto van hem toen hij nog magDeze New Yorkse zanger zou op de grootste podia ter wereld moeten staan, maar hij geeft concerten in… de metro!
Een van de meest gerespecteerde muzikale talenten is het talent in de vorm van een uniek stemgeluid. Topzangers worden door een menigte fans aanbeden en verdienen miljoenen, hoewel bij velen de muzikale capaciteiten te wensen overlaat en het ontbreke

Een arme visser vonden deze schat in de oceaan. Hij bewaarde het 10 jaar lang onder zijn bed, tot hij er op een dag achter kwam hoeveel het waard is
Palawan, een eilandje in de Filippijnen, bezit een grote rijkdom aan zeeleven. Ongeveer 45% van het visaanbod in Manila (de hoofdstad van het land) is afkomstig uit dit gebied. De wateren rond het eiland zijn ook rijk aan iets anders. Ze staan bekend

Het Geluid Van Een Bang Dier Kwam Uit Een Diepe Sloot. Een Groep Dappere Mannen Besloot Om Het Uit Te Zoeken!
In India viel een koe in een diepe afwateringssloot. Hij kon er niet op eigen kracht uit komen. Omwonenden probeerde te helpen, maar dat lukte niet! Gelukkig was er een bouwplaats naast de sloot. Zwaar materieel bleek in dit geval essentieel te zijn!