Dakloze hond rende vrijwel de gehele Chinese ultramarathon, en het allerbelangrijkste, kreeg een nieuw thuis

Het feit dat een hond de beste vriend van de mens is, hoeft aan niemand te worden uitgelegd, want dat is iets dat al talloze malen is bevestigd. Honden kunnen met mensen een unieke band creëren onder de meest onverwachte omstandigheden. Dion Leonard is een Australische atleet die in Schotland woont.

Onlangs nam hij deel aan een ultramarathon die in de Gobiwoestijn werd georganiseerd. Lopend over het zand van China en Mongolië merkte hij dat hij in de race werd vergezeld door een hondje met een lichtgekleurde vacht. Dion dacht dat de pup wel snel moe zou worden van het eentonige rennen, en hem alleen zou laten, maar de hond bleef de hele dag bij de atleet.


ultra-maraton-p


‘s Avonds, nadat hij de afstand had voltooid, bracht de hond een bezoekje aan de hardloper in zijn tent. Dion wist dat het dier hem had gekozen als vriend en meester, en ging daar ook direct in mee. De viervoeter had de marathon aan de zijde van Dion voltooid, en onbevreesd naast hem gelopen. In totaal had het dier vier onderdelen van de marathon afgewerkt.

De hond werd al snel een favoriet onder alle atleten in de marathon en werd ook een onofficiële deelnemer van de wedstrijd.

ultramaraton-1


Het dier werd Gobi genoemd, ter ere van de woestijn waar de ultramarathon plaatsvond. Door deel te nemen aan de wedstrijd, raakte de Australische atleet verliefd op de hond en besloot het dier mee terug naar Schotland te nemen. Dat bleek helaas niet zo simpel en Gobi is, ondanks alle mogelijke inspanningen van Dion, nog steeds in Azië en is in afwachting van de mogelijkheid om te vertrekken.

Dion deelde alles wat hij had met Gobi: zijn bed, voedsel en water.

ultra-maraton-2


Een hond die op het Aziatische continent is geboren naar het Europese continent te brengen, vereist het afhandelen van tal van formaliteiten. Het is ook noodzakelijk om een geschikte en veilige manier van vervoer voor dieren te vinden. De kosten van de hele operatie werden geschat op ongeveer 5.000 pond. Dion heeft daarom een fundraising georganiseerd, zodat hij zijn nieuwe vriend mee naar huis kon nemen. Dankzij de vrijgevigheid van de mensen die geld doneerden, zal dat ook snel gebeuren.

Gobi vond een nieuw thuis en een liefdevolle eigenaar, en is nu in afwachting van een lange intercontinentale reis.

ultra-maraton-3

Pagina 1 van 1


bron : upsocl.com

Facebook Comment
Deze Dobermann gaf zijn leven om zijn menselijke familie tegen vier cobra’s te verdedigen! Hij is een held!
Een Dobermann die deel uitmaakte van een gezin van acht deed op 11 juli wat hij altijd deed, namelijk het huis bewaken van zijn familie in het dorp Sebekapur (in het Gajapati district, India). Hij liep rond het gebouw om te kijken of er iets verdachtEen jong meisje gaf een jongen een glas melk – het veranderde hun levens voor altijd!
Vriendelijkheid en het tonen van je hart aan een ander persoon is altijd waardevol, en meer dan dat, het is onbetaalbaar. Want soms kan datgene, waarvan wij denken dat het een kleinigheid is, voor iemand anders alles betekenen. Iets goeds doen is het

Ze deed een plastic zak over haar hoofd en begon haar make-up te doen. Toen hem er weer afdeed, was ik sprakeloos!
Trends in make-up veranderen in snel tempo en het is soms moeilijk om bij te blijven. Je moet overal bovenop zitten om bijvoorbeeld te weten welke oogschaduw of lippenstift dit seizoen in is. Natuurlijk volgen niet alle dames blindelings de trends. S

4 hulpeloze puppies die met teer aan het asfalt vastzaten, wachtten op de dood. De politie is niet van plan om het te onderzoeken
Dierenrechtenactivisten in Roemenië waren onlangs getuige van een afschuwelijke daad van dierenmishandeling. Iemand had vier kleine puppies met teer overgoten en hen op de weg in de buurt van een supermarkt achtergelaten. De dieren zaten vastgepakt