8 feiten over de geschiedenis van de hygiëne, waardoor je de moderne tijd zult gaan waarderen.

De zomer is meestal behoorlijk warm dus je kunt jezelf vaak zelfs midden op de dag verfrissen door onder de douche te springen. Wat voor ons normaal is, was ondenkbaar voor onze voorouders. Riolering en jezelf schoon houden is voor ons iets vanzelfsprekends, maar voor de mensen in de middeleeuwen… nou niet dus.

Hygiënische procedures hadden volgens onze normen niet veel gemeen met zorgen voor schoon zijn. Maar dit is hoe mensen vroeger leefden. Bekijk 8 voorbeelden van middeleeuwse hygiëne.1. Baden was ongewoon en werd gedaan… in groepen.

Volgens de leer van de kerk is naaktheid iets slechts, dus zelfs tijdens het baden waren de mensen gekleed. Schone kleren waren belangrijker dan een schone lichaam, dus iemand gekleed in het badhuis te zien was niet vreemd. Alleen de rijken hadden een badkamer in hun huis, waar ze regelmatig naakt in bad gingen. De rest van de samenleving waste hun kleding en wat eruit stak, zoals nek, gezicht en handen.

(Wikimedia Commons)

1


2. De was doen was belangrijk, maar beslist niet erg geurig.

Zeep is ongeveer 3000 jaar oud, maar ons wasmiddel is een vrij recente uitvinding. In de Middeleeuwen deden mensen de was met loog, as, zwavel en zelfs… urine. Dat kan nooit lekker hebben geroken.

(Wikimedia Commons)

2


3. Urine werd op grote schaal gebruikt.

Het is iets dat veel mensen nu walgelijk zullen vinden, maar het werd vroeger als geneesmiddel gebruikt, en zelfs als een manier om je tanden witter te maken.

(Wikimedia Commons)

3


4. Ook veel gebruikt… potjes.

Wat we nu zien als hulpmiddel om kinderen te leren onafhankelijk te worden was in de middeleeuwen een veel gebruikt huishoudelijk voorwerp in elke slaapkamer. Er waren geen aparte kamertjes voor het toilet.

(Wikimedia Commons)

4
Hij Nam Een Blikje Red Bull En Goot Het In Een Glas Melk. Het Resultaat Van Het Experiment Kan Je Schokken!
Deze film zorgde voor een sensatie op het web. Als je het nog niet hebt gezien, is het tijd de achterstand in te halen. Maar let op! Niet kijken tijdens het eten van een maaltijd, want wat je gaat zien, kan je ontmoedigen om te eten. Bekijk het experIedereen dacht dat deze dakloze man geld voor zichzelf inzamelde. Toen een vrouw het papier las dat hij vasthield, wist ze onmiddellijk dat hij hulp nodig had!
Het lot heeft zo zijn onverwachte wendingen, maar het is belangrijk om onze menselijkheid te bewaren. Het lot kan een levensverhaal in petto hebben dat geen enkele schrijver zou kunnen bedenken. Soms hebben we geluk en op andere momenten lijkt het le

Deze getalenteerde vrouw creëerd geweldige make-up! Bekijk het!
Laura Jenkinson met creatieve ideeën bewijst dat make-up hoeft niet saai hoeft te zijn, een echt getalenteerd persoon vindt altijd een manier om zijn buitengewone talenten te uiten. Een ogenschijnlijk idee, perfect gerealiseerd plus geweldige foto&#

15 foto’s die perfectionisten tot waanzin zullen drijven!
Onze hersenen willen regelmaat, dat is de reden waarom deze verzameling zelfs pijn aan onze ogen zal doen. Het is gewoon de manier waarop onze hersenen werken. Als iets goed is opgebouwd, dan is het geen enkel probleem. Maar alle onvolkomenheden of g