Deze oude man heeft bijna 400 slachtoffers gered van een poging tot zelfdoding door hen een simpele vraag te stellen. Zijn resultaten zijn een groot succes!

Zuid-Wales in Australië is een erg mooie en pittoreske omgeving. Helaas heeft het ook een schaduwzijde. In Zuid-Wales bevindt zich The Gap en dat is een favoriete plek voor mensen met plannen voor zelfdoding. Mensen storten zich er om verschillende redenen van af. Geschat wordt dat er ongeveer één persoon per week sterft. Er zijn net zoveel mensen als er verhalen zijn.

Soms hebben ze te kampen met financiële problemen, soms hebben ze problemen met een onbeantwoorde liefde of een ernstige ziekte. Ze kunnen de problemen niet meer aan en beslissen om dan maar de gemakkelijkste oplossing te nemen.

don-ritchie1


Gelukkig is er de 84-jarige Don Ritchie die in de buurt van de klif woont. Hij doet zijn uiterste best om depressieve mensen ervan te weerhouden hun leven in eigen hand te nemen. En het is een feit dat hem dat heel goed lukt. Tot op heden redde hij bijna 400 levens!
De rotswand wordt The Gap genoemd. Het is een van de favoriete plekken voor zelfdoding in Australië.
the-gap


CBS News noemde Don een Australische Engel. Elke ochtend loopt hij naar de klif en kijkt of er iedereen rond is blijven hangen. Als hij iemand ziet belt hij niet de politie, maar gaat met hen praten. Hij begroet hen met een warme glimlach en stelt snel een vraag.

Waar vraagt hij naar? Lees hierover meer op de volgende pagina. 

don-ritchiebron : elitereaders.com

Sommige Interessante Feiten Die Je Niet Wist! Heb Je Ooit Gehoord Dat Watermeloenen Bosbessen Zijn, En Pinda’s Geen Noten ?!
Het leven verrast ons voortdurend. Soms is wat duidelijk lijkt te zijn dat in feite niet! Over deze feiten zul je zeker niet leren op school. Sommigen kunnen schokkend zijn!  1. Een Barbiepop had een voornaam en een achternaam. Haar naam was BarbaraEen ongewone confrontatie: rat versus slang. Zo’n ongelijke strijd kan alleen een moeder aangaan, ter verdediging van haar jong
De dierenwereld is wreed en kent geen compromissen, want daar geldt het recht van de sterkste. Roofdieren moeten jagen om te overleven en de gemakkelijkste slachtoffers zijn de onervaren jongen, die de gevaren om hen heen nog niet herkennen en zich n

Deze kleine egeltjes hebben hun moeder verloren. Ze zouden zonder warmte gestorven zijn, als deze ongewone pleegmoeder er niet was geweest!
Egels zijn erg dankbare wezens waar je maar moeilijk een hekel aan kunt hebben. Geen wonder dat dierenliefhebbers ze vaak als huisdier houden, net zoals ze met honden of katten doen. Deze mensen krijgen erg dankbare vrienden. Je hoeft alleen maar een

Denk je dat je oplettend bent? Kijk of je het mysterie van deze vakantiefoto kan oplossen
Waarneming is een erg nuttige eigenschap. Gelukkig kun je hierop oefenen, en daarom hoef je je geen zorgen te maken als er vaak iets aan je ogen ontsnapt. Maar train wel de ogen en hersenen, zodat je nooit meer iets hoeft te missen. Er zijn een heleb