3 simpele regels die je tot een gelukkig mens zullen maken!

Matthieu Ricard is een in Frankrijk geboren boeddhistische monnik, vertaler, fotograaf en auteur, die boeken en artikelen schrijft over boeddhistische principes. Hij beschouwt zichzelf als de gelukkigste mens op aarde en door het aan iedereen om hem heen te bewijzen, lijkt het waar te zijn.

Het is interessant dat Ricard een doctoraat in de biochemie heeft en in dat vak werkte, maar zijn reis naar Tibet heeft hem volledig veranderd. Hij werd monnik en vergezelde de Dalai Lama XIV als zijn ‘rechterhand’. Kijk naar drie van zijn adviezen om gelukkig te leven, het is echt de moeite waard!



1. Denk niet alleen na over jezelf.

Als je gedachten alleen draaien om jezelf en hoe geweldig je bent, zul je vroeg of laat opgebrand raken. Je zult je omgeving beginnen te zien als een bedreiging. Men zou vriendelijk moeten zijn voor anderen, maar tegelijkertijd geen misbruik van zich laten maken.

L’auteur (M. Ricard). Prairie à 4000 mètres d’altitude dans l’est du Tibet, le Kham, au mois d’Août, l’un des quatre mois de l’année où la température est clémente. Dans le lointain se dressent des drapeaux à prières. 2004


2. Train je geest.

Net zoals een marathonloper zich moet voorbereiden op een wedstrijd, moet onze geest zich ook voorbereiden op gelukkig denken. Ricard zegt dat geluk uit drie ingrediënten bestaat: aandacht, emotioneel evenwicht en genade. Denk aan hen als vaardigheden die je moet leren.

brain


3. Denk minstens 15 minuten per dag aan iets leuks.

Concentreer je op iets prettigs en laat je gedachten afdwalen. Als je dit elke dag probeert te doen, zul je na niet meer dan twee weken een verandering bemerken. Je gevoelens en perceptie van de wereld zal positief worden.

happy

Pagina 1 van 1


bron : businessinsider.com





Kijk deze mooie taart eens! Denk je dat hij heel makkelijk te maken is? Wij laten je een eenvoudig recept zien!
Iedere keer dat we iets zien dat zo mooi gebakken is, vragen we ons af hoe het zelfs maar mogelijk is dat het gemaakt werd. Wij zijn ervan overtuigd dat de cake werd gemaakt door een professionele banketbakker, en dat het enorm moeilijk is om te make



De man trok de vrouw en haar kleindochter uit een brandende auto. Zie hier de held in actie!
David Fredericksen is een vrachtwagenchauffeur die is onthaald als een held nadat hij het leven van een grootmoeder en haar kleindochter heeft gered, nadat hun auto in vlammen ging na een ongeluk op de snelweg.

Kijk Wat Er Gebeurt Als Een Kunstenaar Een Jaar In Het Bos Doorbrengt! In Het Echt Ziet Het Er Nog Mooier Uit.
Spencer Byles bracht een jaar door in een bos in Frankrijk. Waar normaal alleen takken en stukken hout werden gevonden, creëerde hij magische objecten die werden ingebouwd in de natuurlijke omgeving. Zoals hij op zijn website opmerkt, worden zijn we

Velen van ons hebben dit apparaat in onze keuken, maar weinigen weten hoe gevaarlijk het kan zijn. Wees voorzichtig!
Hoewel dit apparaat in de keuken uiterst nuttig is, kan het ook erg gevaarlijk zijn door de druk die het produceert. De hogedrukpan, want dat is het apparaat waar we het over hebben, stelt ons in staat om heerlijke maaltijden te bereiden zonder urenl