3 simpele regels die je tot een gelukkig mens zullen maken!

Matthieu Ricard is een in Frankrijk geboren boeddhistische monnik, vertaler, fotograaf en auteur, die boeken en artikelen schrijft over boeddhistische principes. Hij beschouwt zichzelf als de gelukkigste mens op aarde en door het aan iedereen om hem heen te bewijzen, lijkt het waar te zijn.

Het is interessant dat Ricard een doctoraat in de biochemie heeft en in dat vak werkte, maar zijn reis naar Tibet heeft hem volledig veranderd. Hij werd monnik en vergezelde de Dalai Lama XIV als zijn ‘rechterhand’. Kijk naar drie van zijn adviezen om gelukkig te leven, het is echt de moeite waard!1. Denk niet alleen na over jezelf.

Als je gedachten alleen draaien om jezelf en hoe geweldig je bent, zul je vroeg of laat opgebrand raken. Je zult je omgeving beginnen te zien als een bedreiging. Men zou vriendelijk moeten zijn voor anderen, maar tegelijkertijd geen misbruik van zich laten maken.

L’auteur (M. Ricard). Prairie à 4000 mètres d’altitude dans l’est du Tibet, le Kham, au mois d’Août, l’un des quatre mois de l’année où la température est clémente. Dans le lointain se dressent des drapeaux à prières. 2004


2. Train je geest.

Net zoals een marathonloper zich moet voorbereiden op een wedstrijd, moet onze geest zich ook voorbereiden op gelukkig denken. Ricard zegt dat geluk uit drie ingrediënten bestaat: aandacht, emotioneel evenwicht en genade. Denk aan hen als vaardigheden die je moet leren.

brain


3. Denk minstens 15 minuten per dag aan iets leuks.

Concentreer je op iets prettigs en laat je gedachten afdwalen. Als je dit elke dag probeert te doen, zul je na niet meer dan twee weken een verandering bemerken. Je gevoelens en perceptie van de wereld zal positief worden.

happy

Pagina 1 van 1


bron : businessinsider.com

Twee jaar na de dood van zijn vrouw luisterde hij naar haar emotionele boodschap. Die was ook voor zijn huidige partner bestemd.
De vrouw van David Schmitz vrouw, Brenda, stierf in augustus 2011 aan eierstokkanker. Vóór haar dood schreef ze een brief aan de redacteur van KSTZ radio, en verzocht een vriendin deze op te sturen. De radiopresentatoren besloten haar laatste wens3 eenvoudige manieren om een magnetron te reinigen. Vanaf nu duurt dat nog maar heel even!
Een magnetron is een van de huishoudelijke apparaten die we heel vaak gebruiken. Als je iets wilt opwarmen, ontdooien, of gewoon wat popcorn wilt eten, dan kun je daar gewoon een magnetron voor gebruiken. Het dagelijkse gebruik maakt regelmatig schoo

Deze man bedroog zijn vrouw en besloot van haar te scheiden. Een paar dagen later merkte hij dat er iets verontrustend met haar gebeurde…
Tegenwoordig is echtscheiding niet ongewoon, maar het afscheid van deze man en zijn vrouw was anders dan alle anderen. Het begon vrij “normaal”. De man werd verliefd op een andere vrouw en besloot zijn vrouw te verlaten. Hij besefte al sn

Wanneer je naar deze illustraties kijkt, dan geloof je je ogen niet! Het is gecreëerd door… andere illustraties! Bekijk het zelf!
Davit Yukhanyan is een architect en een illustrator uit Armenië. Hij is werkzaam als architect, maar elke vrije moment maakt hij tekeningen Geïnspireerd door muziek maakt hij erg gedetailleerde tekeningen. Er wordt gelooft dat de elementen van zijn