3 simpele regels die je tot een gelukkig mens zullen maken!

Matthieu Ricard is een in Frankrijk geboren boeddhistische monnik, vertaler, fotograaf en auteur, die boeken en artikelen schrijft over boeddhistische principes. Hij beschouwt zichzelf als de gelukkigste mens op aarde en door het aan iedereen om hem heen te bewijzen, lijkt het waar te zijn.

Het is interessant dat Ricard een doctoraat in de biochemie heeft en in dat vak werkte, maar zijn reis naar Tibet heeft hem volledig veranderd. Hij werd monnik en vergezelde de Dalai Lama XIV als zijn ‘rechterhand’. Kijk naar drie van zijn adviezen om gelukkig te leven, het is echt de moeite waard!1. Denk niet alleen na over jezelf.

Als je gedachten alleen draaien om jezelf en hoe geweldig je bent, zul je vroeg of laat opgebrand raken. Je zult je omgeving beginnen te zien als een bedreiging. Men zou vriendelijk moeten zijn voor anderen, maar tegelijkertijd geen misbruik van zich laten maken.

L’auteur (M. Ricard). Prairie à 4000 mètres d’altitude dans l’est du Tibet, le Kham, au mois d’Août, l’un des quatre mois de l’année où la température est clémente. Dans le lointain se dressent des drapeaux à prières. 2004


2. Train je geest.

Net zoals een marathonloper zich moet voorbereiden op een wedstrijd, moet onze geest zich ook voorbereiden op gelukkig denken. Ricard zegt dat geluk uit drie ingrediënten bestaat: aandacht, emotioneel evenwicht en genade. Denk aan hen als vaardigheden die je moet leren.

brain


3. Denk minstens 15 minuten per dag aan iets leuks.

Concentreer je op iets prettigs en laat je gedachten afdwalen. Als je dit elke dag probeert te doen, zul je na niet meer dan twee weken een verandering bemerken. Je gevoelens en perceptie van de wereld zal positief worden.

happy

Pagina 1 van 1


bron : businessinsider.com

Ze deden wat gekleurde snoepjes in glazen flessen. Het resultaat? Geweldig!
Als je fan bent van snoep en van tijd tot tijd ook graag iets sterkers wilt drinken, dan is dit recept speciaal voor jou gemaakt. Alles wat je nodig hebt om van een paar snoepjes en wat wodka een alcoholisch drankje te maken dat je vrienden nog langeHeb jij twee van zulke kuiltjes boven je achterwerk? Als dat zo is, dan hebben we fantastisch nieuws voor jou!
Venuskuiltjes zijn twee aparte holle punten die boven de billen zitten. Niet iedereen heeft ze. Hetzelfde als met kuiltjes in wangen en kin, het is gewoon een kwestie van genetica. Heb jij ze wel, dan heb je heel veel geluk! In de tijd van Michelange

Dit paard ligt op de grond en doet alsof hij dood is. Je zult niet geloven waarom het zich zo gedraagt!
Ieder van ons gebruikt soms een excuus om onder verantwoordelijkheden uit te komen. Als kind hebben wij diverse trucjes gebruikt om niet naar school te hoeven of te voorkomen dat onze ouders ons een taak zouden gegeven. Het meest voorkomende excuus w

Terwijl Ze Deed Alsof Ze Sliep Filmde Ze Haar Baby! Dit Is Waarschijnlijk De Grappigste Film Die Ik Tot Nu Toe Heb Gezien!
Deze kleine baby is erg druk en kan er niet tegen als hij niet genoeg aandacht krijgt. Zijn moeder, Esther Anderson, besloten zijn gedrag te filmen. Ze lag naast hem met de telefoon in haar hand en ze deed alsof ze sliep. De peuter probeerde ten kost