3 simpele regels die je tot een gelukkig mens zullen maken!

Matthieu Ricard is een in Frankrijk geboren boeddhistische monnik, vertaler, fotograaf en auteur, die boeken en artikelen schrijft over boeddhistische principes. Hij beschouwt zichzelf als de gelukkigste mens op aarde en door het aan iedereen om hem heen te bewijzen, lijkt het waar te zijn.

Het is interessant dat Ricard een doctoraat in de biochemie heeft en in dat vak werkte, maar zijn reis naar Tibet heeft hem volledig veranderd. Hij werd monnik en vergezelde de Dalai Lama XIV als zijn ‘rechterhand’. Kijk naar drie van zijn adviezen om gelukkig te leven, het is echt de moeite waard!1. Denk niet alleen na over jezelf.

Als je gedachten alleen draaien om jezelf en hoe geweldig je bent, zul je vroeg of laat opgebrand raken. Je zult je omgeving beginnen te zien als een bedreiging. Men zou vriendelijk moeten zijn voor anderen, maar tegelijkertijd geen misbruik van zich laten maken.

L’auteur (M. Ricard). Prairie à 4000 mètres d’altitude dans l’est du Tibet, le Kham, au mois d’Août, l’un des quatre mois de l’année où la température est clémente. Dans le lointain se dressent des drapeaux à prières. 2004


2. Train je geest.

Net zoals een marathonloper zich moet voorbereiden op een wedstrijd, moet onze geest zich ook voorbereiden op gelukkig denken. Ricard zegt dat geluk uit drie ingrediënten bestaat: aandacht, emotioneel evenwicht en genade. Denk aan hen als vaardigheden die je moet leren.

brain


3. Denk minstens 15 minuten per dag aan iets leuks.

Concentreer je op iets prettigs en laat je gedachten afdwalen. Als je dit elke dag probeert te doen, zul je na niet meer dan twee weken een verandering bemerken. Je gevoelens en perceptie van de wereld zal positief worden.

happy

Pagina 1 van 1


bron : businessinsider.com

Dit verhaal zal je hard raken, dan ieder ander. Totdat de traan er is…
Voor veel eigenaren voor van huisdieren zijn hun honden over de hele wereld! Zorg voor ze, houdt van ze en zich hechten zich eraan dat ze er niet zonder kunnen leven. Helaas komt er een moment dat je afscheid van elkaar moet gaan nemen… Toen de famZo veranderden schoonheidsidealen in de afgelopen 100 jaar. Ik weet niet zeker of de moderne de beste is!
De filmmakers van ‘100 Years of Beauty in 1 minute” toonde een kort overzicht van trends in make-up en kapsels in de afgelopen 100 jaar. Ze lieten veranderingen zien die soms subtiel waren en soms heel duidelijk. En hoewel het eindresulta

De moeder van een ziek kind gaf er de voorkeur aan haar eigen intuitie te vertrouwen in plaats van een arts! Wat ze deden was ongelooflijk!
Er is niets erger voor een ouder dan een kind dat lijdt, en niet kan worden geholpen. Deze ramp trof helaas de 35-jarige Stephanie Smith, wiens zoontje Jesaja werd geboren met een ernstige ziekte. Toen het kind geboren werd, was er geen enkele aanwij

Honden spelen ook verstoppertje. Ze zijn er niet bijzonder goed in!
Honden besluiten soms zich te verbergen voor hun eigenaars. De meest waarschijnlijke reden is dat ze op slippers hebben gekauwd of een vaas gebroken. De camouflage vaardigheden van de hond zijn echter niet de best ontwikkelde. Hier zijn een paar goed