Een 21 weken oud kind steekt zijn hand uit en grijpt een dokter bij de vinger. 16 jaar later…

Deze uiterst aangrijpende beelden waren 17 jaar geleden te zien. Op 19 augustus 1999 had een team artsen uit Nashville een operatie uitgevoerd op een 21 weken oude foetus. Het kind van Julie Armas werd gediagnosticeerd met spina bifida. Zonder tussenkomst van artsen zou de peuter het waarschijnlijk niet hebben overleefd.

Dr. Bruner van het Vanderbilt University Medical Center nam deze moeilijke taak op zich. Toen de operatie bijna klaar was, gebeurde er iets ongelooflijks. Het kind stak zijn handje uit en greep hem bij de vinger. Het leek alsof de kleine Samuel hem bedankte voor zijn hulp.

1


De New York Times noemde de foto de “Hand van Hoop”. De dokter zei dat dit het meest emotionele moment in zijn hele leven was. Nog vol emoties stond hij een paar seconden stil, waardoor deze prachtige foto’s genomen konden worden. Vier maanden later werd, dankzij de succesvolle operatie, Samuel Armas geboren.

kasjauns.lv

3


Momenteel is hij 16 jaar oud. Door middel van orthopedische beugels die zijn gewrichten stabiliseren, kan hij zich voortbewegen. Voor de langere afstanden heeft hij een rolstoel. De handicap bezorgt hem in het dagelijks leven niet veel last. Hij leeft en gedraagt zich als een normale tiener, houdt van zwemmen en speelt basketbal.

2

Pagina 1 van 1


bron : novi.ba

Medische studenten hadden maar weinig aandacht voor hun conciërge. De professor richtte hun aandacht op één feitje en zij begonnen anders naar haar te kijken…
Medische studenten ging de collegezaal binnen en waren compleet verrast, omdat de professor weer een proefwerk aankondigde om hun kennis te controleren. Iedereen kreunde en schudde ontevreden met hun hoofd. De beste student van het jaar was niet ergHet kwaad slaapt niet! Kijk wat twee jongens in hun huis vonden! Vreselijk!
Veel mensen denken dat hun huizen veilig zijn. Wij denken dat als we deuren en ramen op slot doen, zijn we dan geïsoleerd van alle kwaad dat buiten staat! Maar wat als gevaar binnen staat? Twee jongen speelden in de slaapkamer van hun ouders. Ze ont

Ze sneed een gat in een stokbrood en vulde het met diverse populaire ingrediënten. Deze snack is echt moeilijk te weerstaan!
Wanneer we honger krijgen willen die graag zo spoedig mogelijk stillen. Dus zoeken we een paar snelle snacks, die ons een voldaan gevoel zullen geven. We kiezen vaak voor goedkope producten, zoals chocoladerepen of instant soepen. Het is waar dat ze

Twee puppies vielen in een put waarin een cobra zat. Wat er daarna gebeurde is in tegenspraak met alle logica!
In het Indiase district Punjab vielen twee kleine puppies in een diepe put. Maar ze zaten er niet alleen! In hun gezelschap was een van de dodelijkste slangen ter wereld – de Indiase cobra. Tot ieders verbazing viel hij de hondjes niet aan. De