15 redenen die het feit bevestigen dat we door te lezen betere mensen worden!

Lezen is geweldig en van essentieel belang om de hersenen goed te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Lezen heeft veel voordelen, maar de meeste mensen lezen gewoon niet. Dankzij boeken hebben we de mogelijkheid om naar andere eeuwen of naar andere landen te reizen. Het oplossen van het mysterie van een detective en rond de wereld reizen zonder je kamer te verlaten.

Meer bewijs nodig? Als je geen boek pakt, verlies je veel. Boeken verbeteren niet alleen ons kennisniveau, ze laten ons ook andere werelden zien en maken ons tot betere mensen! Geloof je het niet? Dat zal je straks wel!


male

 

1. Lezen vermindert de stress

Zoals uit onderzoek blijkt, werkt lezen sneller en beter om tegen de stress te vechten dan naar muziek luisteren. Lees maar eens zes minuten om de stress te verminderen!

1


2. Helpt slapeloosheid bestrijden

Lezen is een effectieve manier om snel in slaap vallen. Het licht van een telefoon of tv leiden af terwijl het lezen van een boek rustgevend is. Het is algemeen bekend dat een uitgerust persoon een gelukkig mens is.

2


3. Lezen maakt je meer empathisch

Wanneer je een boek leest, en dan vooral fictie, hebben je emoties betrekking op specifieke karakters. Je verplaatst je in situaties die je nog nooit hebt meegemaakt, en maak kennis met de reacties van anderen bij deze gebeurtenissen. Daardoor leer je andere manieren om naar problemen te kijken en is het makkelijker voor je om andere mensen te begrijpen.
3


4. Lezen stimuleert de werking van de hersenen

Het lezen van een boek heeft invloed op onze intelligentie. Nog belangrijker, uit wetenschappelijk onderzoek van de activiteit van de hersenen is gebleken dat die verandert onder invloed van het lezen! Het creëert meer verbindingen, die verantwoordelijk zijn voor ons geheugen. Wil je nog meer voordelen leren kennen van het lezen? Kijk op de volgende pagina!

4bron : brightside.me

Een verdwaalde hond lijdt honger op straat. Gelukkig komen mensen met een goed hart hem te hulp
India is een groot en dichtbevolkt land, waarvan de inwoners vaak geconfronteerd worden met armoede. In deze situatie heeft het lot van dieren een lagere prioriteit, waardoor ze vaak de straat opgaan, en daar jarenlang rondzwerven. Een bastaard hazewBezoekers van een restaurant keken met afkeer naar een zieke oude man. Plotseling deed zijn zoon iets dat iedereen tot zwijgen bracht.
Een zoon nam zijn zieke oude vader mee voor een diner in een restaurant. De man was erg zwak en liet alles uit zijn handen vallen. Hij kon het bestek niet goed vasthouden en het eten eindigde vaak op zijn shirt en broek. De andere bezoekers keken met

Goede daden die je doet komt altijd terug!
Hoewel veel mensen het niet geloven en het als bijgeloof beschouwen, denk ik persoonlijk dat wat je aan de wereld geeft, altijd naar jou terug komt. In een of andere vorm zal het goede dat je met anderen deelt, naar jou terug keren, soms op een manie

Deze vrouw is 97 jaar oud, maar haar lichamelijke conditie zou een tiener jaloers maken. Kom achter haar geheim!
Sommigen zijn sinds hun jeugd serieus, anderen houden altijd iets van een kind in zich. De 97-jarige Jane, die bekend staat als “Dancing Jane”, behoort tot de laatste categorie. Het is echt een fantastische oldie! Dankzij haar krijgt het