15 redenen die het feit bevestigen dat we door te lezen betere mensen worden!

Lezen is geweldig en van essentieel belang om de hersenen goed te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Lezen heeft veel voordelen, maar de meeste mensen lezen gewoon niet. Dankzij boeken hebben we de mogelijkheid om naar andere eeuwen of naar andere landen te reizen. Het oplossen van het mysterie van een detective en rond de wereld reizen zonder je kamer te verlaten.

Meer bewijs nodig? Als je geen boek pakt, verlies je veel. Boeken verbeteren niet alleen ons kennisniveau, ze laten ons ook andere werelden zien en maken ons tot betere mensen! Geloof je het niet? Dat zal je straks wel!


male

 

1. Lezen vermindert de stress

Zoals uit onderzoek blijkt, werkt lezen sneller en beter om tegen de stress te vechten dan naar muziek luisteren. Lees maar eens zes minuten om de stress te verminderen!

1


2. Helpt slapeloosheid bestrijden

Lezen is een effectieve manier om snel in slaap vallen. Het licht van een telefoon of tv leiden af terwijl het lezen van een boek rustgevend is. Het is algemeen bekend dat een uitgerust persoon een gelukkig mens is.

2


3. Lezen maakt je meer empathisch

Wanneer je een boek leest, en dan vooral fictie, hebben je emoties betrekking op specifieke karakters. Je verplaatst je in situaties die je nog nooit hebt meegemaakt, en maak kennis met de reacties van anderen bij deze gebeurtenissen. Daardoor leer je andere manieren om naar problemen te kijken en is het makkelijker voor je om andere mensen te begrijpen.
3


4. Lezen stimuleert de werking van de hersenen

Het lezen van een boek heeft invloed op onze intelligentie. Nog belangrijker, uit wetenschappelijk onderzoek van de activiteit van de hersenen is gebleken dat die verandert onder invloed van het lezen! Het creëert meer verbindingen, die verantwoordelijk zijn voor ons geheugen. Wil je nog meer voordelen leren kennen van het lezen? Kijk op de volgende pagina!

4bron : brightside.me

Facebook Comment
3 schadelijke stoffen die niet in nagellak zouden moeten zitten. Zorg ervoor dat je de ingrediënten controleert!
Gelakte nagels ziet er echt mooi uit. Voor een belangrijke gebeurtenis of bij een ontmoeting met vrienden willen we graag dat onze handen er verzorgd uitzien. We doen een laag fraai gekleurde nagellak op onze nagels zonder ons af te vragen wat de gevIk dacht dat het een gewoon strand was, maar als de foto is ingezoomd… Het is zo triest.
Van een afstand lijkt het een kiezelstrand, maar als je goed kijkt zie je dat het geen zand of stenen zijn. Deze kust is bedekt met walrussen!  Op het strand van Point Lay (noord-westen van Alaska) zijn er 35.000.000 walrussen geteld! Door de drasti

Al deze honden hebben een groot probleem! Deze angst is pluizig en zacht, maar kan heel erg… vervelend zijn. Wat is het?
De meesten van ons denken dat grote honden erg dapper zijn. Ze redden mensen, zijn gidsen, werken voor de politie. Maar soms zijn al deze honden bang voor… katten! Zelfs voor een grote hond is een pluizig katje op de weg soms een onoverkomelijk

Na de Amerikaanse Burgeroorlog bleef naast de slagvelden nog iets anders liggen! Kijk hier wat het is!
In de jaren 1861-1865 verloren, als gevolg van de burgeroorlog, bijna 620.000 soldaten hun leven. Geen wonder dat er in deze periode veel verhalen over dode dwalende soldaten ontstonden of over angstaanjagende geschreeuw, afkomstig van plaatsen strij