Hoe zou de wereld eruit zien als er maar 100 mensen op woonden?

Er leven op dit moment meer dan 7,4 miljard mensen op de wereld. Dit aantal is toch indrukwekkend? De gemiddelde persoon kan het met hun verstand niet begrijpen. Daarnaast wordt dit getal elke minuut steeds groter, en deskundigen van de Verenigde Naties hebben geschat dat er in het jaar 2100 zo’n 9,6 miljard tot maar liefst 12,3 miljard mensen op de wereld zullen zijn!  Hier kun je in real time de geboorten en sterfgevallen bijhouden.

Heb je je ooit afgevraagd hoe de wereld eruit zou zien als het er flink wat minder zouden zijn?
Hieronder staat een heel interessante video die laat zien hoe samenlevingen in de wereld eruit zouden zien als die beperkt zou zijn tot 100 personen. De auteurs hebben de verhoudingen, in termen van afkomst, taal, familie of economische situatie, enz. aangehouden.

100-osob


Na het bekijken van de video kunnen er diverse conclusies worden getrokken… Om te beginnen hoe gelukkig we wel niet zijn dat we in de groep mensen zitten die dit kan bekijken!

Pagina 1 van 1Dit Kleine Huis Ziet Er Op Het Eerste Gezicht Vreemd Uit. Maar Wacht Maar Tot Je Het Van Binnen Ziet… WOW!
Het heeft 484 vierkante meter bruikbaar vloeroppervlakte en alles wat je verder nodig hebt: keuken, open haard, badkamer met douche, een tafel in de eetkamer, slaapkamer. Het huis biedt plaats aan acht mensen. Het is het hele jaar door te huur. Het iHoe worden alledaagse voorwerpen gemaakt? Bekijk deze 24 fascinerende gifs!
Soms wanneer je kipnuggets eet of een ice-cream sandwich, doet het je dan afvragen hoe deze dingen werden gemaakt? Of misschien denk je na over hoe potloden worden gemaakt of… gaas? Als je met ja antwoordde op een van deze vragen, moet je de ga

Deze dieren weten alles van je! Kijk zelf maar!
Een van de onontdekte mysteries is wat dieren denken. Soms is het makkelijk te achterhalen, bijvoorbeeld wanneer de hond je blij verwelkomt nadat je de hele dag weg bent geweest. Maar soms heeft een dier precies het gezicht om je niet op je gemak te

21 Optische illusies, ronduit verbijsterend. Nummer 4 – wervelwind!
Optische illusies kunnen onze geest volledig verwarren. Het licht, kleur, perspectief, enz., op een kundige manier gebruikt kan ontzettend verwarren! Onze waarneming wordt misleid door de prikkels. Een paar interessante optische illusies vind je hier