Hoe zou de wereld eruit zien als er maar 100 mensen op woonden?

Er leven op dit moment meer dan 7,4 miljard mensen op de wereld. Dit aantal is toch indrukwekkend? De gemiddelde persoon kan het met hun verstand niet begrijpen. Daarnaast wordt dit getal elke minuut steeds groter, en deskundigen van de Verenigde Naties hebben geschat dat er in het jaar 2100 zo’n 9,6 miljard tot maar liefst 12,3 miljard mensen op de wereld zullen zijn!  Hier kun je in real time de geboorten en sterfgevallen bijhouden.

Heb je je ooit afgevraagd hoe de wereld eruit zou zien als het er flink wat minder zouden zijn?
Hieronder staat een heel interessante video die laat zien hoe samenlevingen in de wereld eruit zouden zien als die beperkt zou zijn tot 100 personen. De auteurs hebben de verhoudingen, in termen van afkomst, taal, familie of economische situatie, enz. aangehouden.

100-osob


Na het bekijken van de video kunnen er diverse conclusies worden getrokken… Om te beginnen hoe gelukkig we wel niet zijn dat we in de groep mensen zitten die dit kan bekijken!

Pagina 1 van 1Facebook Comment
Een foto van een bang kind die de hele wereld raakte. Dit gebaar zegt meer dan duizend woorden!
Een lid van het Rode Kruis – Rene Schult Hoff, die in het kamp voor Syrische vluchtelingen in Jordanië verbleef, zag een klein meisje dat alleen tussen de gebouwen liep. Hij besloot zijn camera te pakken en een foto te maken. De reactie van heZe hebben inmiddels 13 zonen verwekt en wachten vol spanning op een dochter. Ze geven niet op en blijven het proberen. Zullen ze eindelijk eens geluk hebben?
Irineu Cruz en Jucicleide Silva wonen in de Braziliaanse stad Conceição do Coité. Ze wonen bescheiden, maar gelukkig. Ze kunnen bogen op een grote familie. Zij hebben al 13 zonen maar wachten nog steeds op een graag gewenste dochter. Zij hebben hu

Dit Meisje Verloor Haar Tas Met Portemonnee En Creditcard. Je Zult Niet Geloven Wie Haar Zijn Laatste Geld Gaf!
De vrouw op de foto heet Dominique Harrison-Bentzen. Op een dag verloor ze haar tas, waar haar portemonnee en andere benodigde dingen in zaten. Ze stond alleen op het station op een koude en regenachtige dag. Ze kon niet naar huis want ze had geen ge

Elk jaar reist ze 2400 km om honderden honden te redden van een bloedige ceremonie in Yulin. Haar houding is bewonderingswaardig!
In de zuidelijke Chinese stad Yulin, wordt ieder jaar een wreed evenement genaamd ‘Dog Days’ georganiseerd. Het is een erg bloedige ceremonie gebaseerd op het eten van hondenvlees! Elk jaar tijdens de zomerzonnewende verzamelen  ze honderden